Volontär en vecka på sommarläger – få upp till 1 000 kronor rabatt på lägeravgiften!

Har du som förälder möjlighet att ställa upp en vecka i sommar och göra en ovärderlig insats? Efter genomförd lägervecka återbetalas upp till 1000 kronor av lägeravgiften och under lägerveckan bjuder vi såklart på maten när du jobbar.

Nattvolontärer (Stockholm och Göteborg)

Som nattvolontär sover du på lägret söndag till och med torsdag natt (lördag till onsdag natt midsommarveckan) i nattjoursrummet och har jour om något barn skulle behöva hjälp mellan 22.00 och 07.30. Därefter ansvarar du för att plocka fram frukosten och lämnar sedan över till dagvolontärerna klockan 09.00, varpå du åker till jobbet som vanligt (eller vad du nu väljer att göra under dagtid). Perfekt alltså för dig som har ett jobb att sköta på dagtid! Vår lägerledning finns självklart som bakjour om det skulle behövas, men tanken är att de och ledarna ska kunna vara lediga under nattetid.
Till dig som nattvolontär ingår alla måltider om du väljer att vara kvar på lägret även under dagtid.

Dagvolontärer (Stockholm)

Du jobbar måndag till fredag (söndag-torsdag midsommarveckan) och ingår i serviceteamet. Serviceteamets uppgift är att se till att all markservice fungerar och att vara extra vuxna på plats. Din dag börjar klockan 9 då du börjar med att plocka undan frukosten. Under dagen hjälper du till med olika saker som att ordna fika och mellanmål, hålla ordning under lunchen, åka och handla, tvätta, hålla ordning, skjutsa barn till komboaktiviteter, plåstra om eller hänga med barn som behöver en paus från aktiviteterna, och/eller med diverse administrativa arbetsuppgifter. Ni är ett team på upp till fyra dagvolontärer som tillsammans med våra feriearbetande ungdomar hjälps åt under ledning av servicechefen. Dagarna slutar klockan 17.00 när de sista dagdeltagarna går hem utom på fredagen då lägret avslutas klockan 15.00.

Vi bjuder på lunch och mellanmål under dagtid – övernattning och middag ingår ej. Om du som är dagvolontär bokat övernattningsläger med din junior (och sover tillsammans med ditt barn) återbetalas även kostnaden för halvpension på 500 kr efter genomförd lägervecka.

OBS! Behöver du vara med på lägret som stödperson åt ditt barn är det oftast inte möjligt att samtidigt fungera som volontär.

Det finns ett begränsat antal volontärsplatser varje vecka och du bokar din plats som volontär på samma ställe som du bokar läger.

Har du några timmar eller någon dag över och vill göra en insats?

Hör av dig till info@helloworld.se så kommer vi  överens om när det passar bäst!

Meetups – söndagar 12-17

Under Hello World! Meetups på söndagar  kl 12-17 finns möjlighet att hjälpa till som volontär. Arbetet handlar om att vara med och ta emot deltagarna, ställa fram och plocka i ordning efter fikat, kolla lokalerna efter avslutad meetup samt att göra diverse administrativa uppgifter när själva undervisningen håller på.

Sälj och administration – löpande, på distans eller på vårt kontor

Vi har hela tiden diverse administrativa och säljande arbetsuppgifter som vi gärna tar emot din hjälp med att utföra. Det kan vara allt från att sätta ihop adressregister till skolor och sprida kunskap om Hello World! så att fler barn och ungdomar får kännedom och möjlighet att vara med i vår verksamhet, till att ringa till potentiella sponsorer och sälja in möjligheten att instifta stipendium.

Sommarläger

Under våra läger finns också möjlighet att arbeta som volontär – om du har några timmar eller någon dag över!. Då handlar arbetsuppgifterna om att hjälpa till med allt från frukost och fika till att stötta med administrativa uppgifter på plats till att vara en extra vakande vuxen under fritidsaktiviteterna.

 

 

Standard_transparent