Våra Studios

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika inriktningar på våra studios, för att det ska finnas något för alla!

Vill du få hjälp att välja studio?

Ta vårt quiz för att få en rekommendation vilken studio som passar dig!

⚡️ Ta studioquiz →

Studios för juniorer

FÖDDA 2011–2014

StudioFörkunskaperVerktyg / språkDatorkravProgramvara
prova på

Prova på Digitalt skapande


I den här studion får du testa på olika studios. Perfekt för dig som inte gått hos oss förut och har svårt att välja en studio! Du får testa: Scratchstudio, Rymdstudio och Kodstudio Minecraft.
Inga
Blockbaserad programmering och LuaEj Chromebook. Programvara Digitalt skapande
scratch

Scratchstudio


I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier. Se studiotrailern här!
IngaBlockbaserad programmeringInga speciella krav. Programvara Scratchstudio
scratch

Scratchstudio Fortsättning


På Scratchstudio Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Scratchstudion. Se studiotrailern här!
ScratchstudioBlockbaserad programmeringInga speciella krav.Programvara Scratchstudio
rymd

Rymdstudio


En veckas digitalt skapande med rymden som tema! Här kommer vi att utforska rymden, oändligheten och fysikens lagar. Vi skapar rymdspel, spelar rymdspel, bygger modeller och lär oss om hur saker fungerar i rymden.
Se studiotrailern här!
IngaBlockbaserad programmering, Tinkercad, Lua/DefoldInga speciella krav.Programvara Rymdstudio
skapar

Skaparstudio


I Skaparstudion kommer du att få testa på att programmera i Scratch, skapa 3D figurer med Tinkercad och lära dig grunderna i python med Imagilabs.
Se studiotrailern här!
IngaBlockbaserad programmering, Tinkercad, Imagi/pythonInga speciella krav.Programvara Scratch

Programvara Tinkercad

Programvara Imagilabs
imagi

imagi-studio


Gillar du design OCH vill lära dig grunderna i python samtidigt? Då är imagi-studion något för dig Se studiotrailern här!

Se studiotrailern här!
IngaPythonInga speciella krav.Programvara Imagilabs

python

Pythonstudio*


I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser!
Se studiotrailern här!
Inga

*Från 10 år
PythonKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Pythonstudio

Mer information om spåret
minecraft

Kodstudio Minecraft*


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga! Rekommenderas för dig som är 10 år eller äldre, då du behöver kunna skriva och läsa.Se studiotrailern här!
Inga

*Från 10 år
LuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
minecraft-forts

Kodstudio Minecraft Fortsättning*


På Kodstudio Minecraft fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Kodstudio Minecraft. Rekommenderas för dig som är 10 år eller äldre, då du behöver kunna skriva och läsa.Se studiotrailern här!
Kodstudio Minecraft

*Från 10 år
LuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
spelstudio-by-king

Spelstudio by King*


Vill du snart kunna bygga dina egna spel? Då är Spelstudio by King ett bra ställe att börja på. I grundkursen lär du dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö! Rekommenderas för dig som är 10 år eller äldre, då du behöver kunna skriva och läsa.Se studiotrailern här!
Inga

*Från 10 år
LuaInga speciella krav.Programvara Spelstudio by King
*Rekommenderas för dig som är 10 år eller äldre, då du behöver kunna skriva och läsa.

Studios för ungdomar

FÖDDA 2004-2010

StudioFörkunskaperVerktyg / språkDatorkravProgramvara
prova på

Prova på Digitalt skapande


I den här studion får du testa på olika studios. Perfekt för dig som inte gått hos oss förut och har svårt att välja en studio! Du får testa: Webbstudio, Pythonstudio och Spelstudio by King.
IngaHtml, Css, Python och Lua.Kräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Digitalt Skapande
3d

3D-studio


I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter. Se studiotrailern här!
IngaEj Chromebook och inte Surface. Detta är en tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).Programvara 3D-studio
design

Designstudio


I många av våra studios använder vi oss av grafik, t.ex. i Scratchstudion, Webbstudion och Spelstudio by King! Denna studio är för dig som tycker att det är roligt att skapa din egna grafik. Vi lär oss verktyg för att skapa grafik i 2D, lär oss om färg, form och grunderna i grafisk design och testar våra designvingar! Se studiotrailern här!
IngaEj Chromebook.Programvara Designstudio
entreprenör

Entreprenörsstudio


En interaktiv crashcourse i att bli en ung företagare! Du kommer att få testa på och lära dig marknadsföring, att sälja din idé, skapa en digital profil för ditt företag tillsammans med dina nya ”kollegor”. Veckan avslutas med en pitch session där alla i gruppen får presentera sin idé för varandra på ett kul sätt. Du går från lägret med nya kompisar och ett nytt företag!
Se studiotrailern här!
IngaInga speciella krav.Programvara Entreprenörsstudion

imagi-studio


Gillar du design OCH vill lära dig grunderna i python samtidigt? Då är imagi-studion något för dig Se studiotrailern här!

Se studiotrailern här!
IngaPythonInga speciella krav.Programvara Imagilabs

webb

Webbstudio


Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen! Se studiotrailern här!
IngaHtml och CssInga speciella krav. Info och programvara Webbstudio
webb fortsättning

Webbstudio Fortsättning


I Webbstudio Fortsättning skapar vi fem unika projekt med verktyg som proffsen använder idag! Vi djupdyker i CSS och introducerar JavaScript och i slutet kommer du att hantera grunderna i de tre webbspråk som bygger upp webben! Se studiotrailern här!
WebbstudioHtml, Css och JavascriptInga speciella krav. Info och programvara Webbstudio
youtube

Youtube-studio


Om du tycker om Youtube och filmredigering passar denna studio dig. Du får bland annat lära dig regler för användning av Youtube, en Youtube kanal och filmredigering.
Se studiotrailern här!
Inga-Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.Info och programvara Youtube studio

minecraft

Kodstudio Minecraft


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga! Se studiotrailern här!
IngaLuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
minecraft fortsattning

Kodstudio Minecraft Fortsättning


På Kodstudio Minecraft fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Kodstudio Minecraft. Se studiotrailern här!
Kodstudio MinecraftLuaKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
python

Pythonstudio


I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser! Se studiotrailern här!
IngaPythonKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Pythonstudio

Mer information om spåret
AI

AI-studion


För dig som gått Pythonstudion och nu är redo för mer problemlösning och kluringar! I AI-studion får du lära dig fler koncept inom programmering och testa på att bygga din egen AI med hjälp av python. Denna studio kräver god datorvana. Se studiotrailern här!
PythonstudioPythonKräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Pythonstudio

Programvara AI-studio
matte

Mattestudio


I mattestudion får du utforska användningsområden för matematik med hjälp av programmering, till exempel som att lösa hemliga meddelanden, förstå mönster och tackla svåra problem. Se studiotrailern här!
PythonstudioPython.Kräver Windows 10. Ej Chromebook.Programvara Mattestudio
spelstudio-by-king

Spelstudio by King


Vill du snart kunna bygga dina egna spel? Då är Spelstudio by King ett bra ställe att börja på. I grundkursen lär du dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö! Se studiotrailern här!
IngaLuaInga speciella krav.Programvara Spelstudio by King
spelstudio-by-king fortsattning

Spelstudio by King Fortsättning


I Spelstudio by King fortsättning börjar du skapa egna spel i spelmotorn Defold. Se studiotrailern här!
Spelstudio by KingLuaEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).Programvara Spelstudio by King
unity

Spelstudio Unity 3D


I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet. C# används som programmeringsspråk. Se studiotrailern här!
Grundkunskaper i textbaserad programmering* C#Ej Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).Programvara Spelstudio Unity
unity fortsättning

Spelstudio Unity 3D Fortsättning


På Spelstudio Unity 3D-Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Spelstudio Unity 3D-studion. Se studiotrailern här!
Spelstudio Unity 3DC#Ej Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).Programvara Spelstudio Unity
eget projekt

Eget projekt


För dig som arbetar självständigt med något projekt, men vill ha coachning av våra duktiga ledare för att ta ditt skapande till nya höjder!
IngaInga speciella krav.Ingen. Du tar med det projekt och program som behövs för ditt projekt.
*: Du ska ha gått någon av våra nybörjarstudios i textbaserad programmering (Pythonstudio, Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller på annat sätt lärt dig grunderna i textprogrammering.