Natur & Kultur delar ut 20 stipendier till barn och unga!

Natur & Kultur vill genom sina stipendier bidra till att öka mångfalden inom IKT-branschen och instiftar därför 20 stipendier till barn och unga.

Hello World! arrangerar läger under sommarlovets alla 9 veckor. Under lägret får barn och unga i åldern 8 till 18 möjlighet att upptäcka eller utveckla sitt digitala intresse, med grundläggande kurser inom programmering. För dig som redan är en programmeringshaj finns även lägerspår anpassade till dig! Som stipendiat får du möljlighet att delta kostnadsfritt på en lägervecka på lägret i Ågesta, söder om Stockholm. Tågbiljetten står SJ för om du bor utanför Stockholm! – Bra va? Du kan läsa mer om sommarlägret i Ågesta HÄR.

Stipendiaterna får även möjlighet att komma på söndagarnas Meetups som anordnas i Stockholm och Göteborg, och då utveckla sitt digitala intresse ytterligare.


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
ANTAL STIPENDIER: 20 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET? Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot din ansökan!


OM NATUR & KULTUR

Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati. Läs mer här.