King delar ut stipendier till tjejer och icke-binära som är intresserade av digitalt skapande!

Kings ambition är att så många som möjligt i tidig ålder ges chansen att upptäcka och utveckla sitt intresse för digitalt skapande. Eftersom spelindustrin har en ovanligt låg andel kvinnor, tycker King att det är extra viktigt att stötta just tjejer som vill utveckla sitt intresse inom digitalt skapande. King anser att lusten att lära måste stimuleras och ges näring även utanför skoltid och därför väljer vi att stötta Hello Word!.

Som stipendiat får du en oförglömlig lägervecka på Hello World! Camp och ett helt års deltagande på Hello World! Meetups i våra meetupstäder Stockholm, Göteborg och Malmö, helt utan kostnad. Du får också möjlighet att inspirera fler barn och unga till att utforska digitalt skapande!

Vem kan söka?

ÅLDER: Juniorer och ungdomar (8-18 år)
ORT: Hela Sverige
KÖN: Tjejer, transpersoner och icke-binära
ANTAL STIPENDIER: 20 st

Sök Stipendium

Om King

King är ett världsledande spelutvecklingsföretag som jobbar aktivt med att bidra till mångfald och jämlikhet inom spelindustrin. King har spelstudios i bland annat Stockholm, Malmö, Barcelona och Seattle och har utvecklat uppemot 200 speltitlar som spelas världen över. Läs mer om King här.