King delar ut stipendium till tjejer med intresse för digitalt skapande

Sedan 2016 har spelutvecklingsföretaget King varit en partner till Hello World!, och hittills har sju tjejer fått Kings Hello World!-stipendium. 2019 utökar King samarbetet med Hello World! och instiftar sex nya stipendier till unga tjejer och fortsätter samarbetet kring det populära lägerspåret Spelstudio by King där deltagarna får lära sig programmering i Lua och spelutveckling i Kings spelmotor Defold där bland annat Candy Crush utvecklats!

Kings ambition är att så många som möjligt i tidig ålder ges chansen att upptäcka och utveckla sitt intresse för digitalt skapande. Eftersom spelindustrin har en ovanligt låg andel kvinnor, tycker King att det är extra viktigt att stötta just tjejer som vill utveckla sitt intresse inom digitalt skapande. King anser att lusten att lära måste stimuleras och ges näring även utanför skoltid och därför väljer vi att stötta Hello Word!


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER, ICKE-BINÄRA
ANTAL STIPENDIER: 6 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET? Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot din ansökan!


OM KING

King är ett världsledande spelutvecklingsföretag som jobbar aktivt med att bidra till mångfald och jämlikhet inom spelindustrin. King har spelstudios i bland annat Stockholm, Malmö, Barcelona och Seattle och har utvecklat uppemot 200 speltitlar som spelas världen över. Läs mer om King här.