Sök till stipendieprogrammet!

Som stipendiat får du en oförglömlig lägervecka och ett helt års deltagande på Hello World! Meetups i våra meetupstäder Stockholm, Göteborg och Malmö, helt utan kostnad. Du får också möjlighet att inspirera fler barn och unga till att utforska digitalt skapande!

Vem kan söka?

För att ansöka ska du vara du vara 8–18 år, och det är lättast om du redan är medlem hos Hello World!. Det blir du HÄR tillsammans med din vårdnadshavare och det är såklart helt gratis.

Hur söker man?

Vi har en och samma ansökan till alla våra olika stipendier. Du ansöker genom att svara på några frågor om dig själv och motivera varför du vill utforska eller utvecklas inom digitalt skapande. Du ansöker via video (eller om du inte vill det, via en text).

Psst! Om du har rätt till reducerade avgifter, är det bra att ansöka om det innan du söker stipendier, då vissa av stipendierna är riktade till de med lägre inkomst.

När söker man?

Du kan boka din lägervecka redan innan du vet om du får stipendium eller ej – får du stipendium betalar vi tillbaka deltagaravgifterna.

Om du ansöker innan den 26 januari kommer du med i första omgången och får besked senast den 3 februari (två dagar innan bokningen till lägret öppnar). Vi kommer att ha två till omgångar under våren. Efter första omgången får du besked om du blivit antagen till stipendieprogrammet eller inte. Om inte, så sparar din ansökan till senare omgångar, så du kan få flera chanser.