Hello World! Stipendieprogram

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s Stipendieprogram får fler barn och unga chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande. Varje stipendiat blir en Hello World!-ambassadör och har möjlighet att inspirera andra barn och unga till att testa på digitalt skapande! För varje stipendiat får också fyra andra deltagare reducerade avgifter, för att möjliggöra för fler att delta i vår verksamhet.

Stipendierna instiftas av våra Partners och genom bidrag från andra privatpersoner eller organisationer. Tack för att ni är med och tänder framtidens digitala stjärnor!

Vad ingår i Stipendieprogrammet?

Som stipendiat får du utvecklas inom digitalt skapande under ett helt år, helt utan kostnad. Du får delta i våra meetups, fysiska och digitala, samt på Hello World! Camp. Du får också möjlighet att inspirera fler barn och unga till att utforska digitalt skapande!

Stipendieprogrammet 2020

(Upppdaterad med hänsyn till covid-19)

  • Deltagande på Hello World! Sommarlovmeetups 2020
  • Ett års deltagande på Hello World! Meetups (fysiska eller digitala) från programmets start 1 juni 2020
  • Roliga möjligheter att vara med och sprida ordet om Hello World! och digitalt skapande!
  • En lägervecka på Hello World! Camp 2021. Som ungdom väljer du mellan övernattningsläger eller dagläger, helt utan kostnad. Som junior väljer du mellan dagläger utan kostnad eller övernattning med medföljande vuxen, men där den vuxna i så fall får betala för kost och logi.

Sök till programmet

För att ansöka ska du vara du vara 8–18 år, och det är lättast om du redan är medlem hos Hello World!. Det blir du här tillsammans med din vårdnadshavare och det är såklart helt gratis.

Du ansöker genom att berätta lite om dig själv och varför du vill utvecklas inom digitalt skapande. Psst! Om du har rätt till reducerade avgifter, är det bra att ansöka om det innan du söker stipendier, då vissa av stipendierna är riktade till de med lägre inkomst.

Ansökan för programmet 2020 är nu stängd.

Nominera framtidens stjärnor

Du kan även nominera en eller flera framtida digitala stjärnor som du tycker borde få chansen att upptäcka digitalt skapande genom vårt stipendieprogram. Du nominerar genom att fylla i ett formulär med lite uppgifter och en kort motivering.

Nomineringar för programmet 2020 är nu stängd.

Möjliggör för fler att upptäcka digitalt skapande – bidra till våra stipendier!

Med varje stipendium tänder ni fem digitala stjärnor. En utvald stipendiat blir er digitala ambassadör och ytterligare fyra barn och unga, som annars inte hade haft möjlighet att åka på läger, kan delta i vår verksamhet tack vare reducerade avgifter. Att instifta stipendier är ett konkret, personligt och effektivt sätt att investera i social hållbarhet.

Instifta stipendier

Om du inte kan instifta ett helt stipendium, kan du också bidra med valfritt belopp till våra stipendier.

Stipendier 2020

Women in Tech ♡ Hello World!

Women in Tech och Hello World! samarbetar för att ge fler unga tjejer chansen att upptäcka teknikens magiska värld.

>> Digital Stars Ticket Partners

Hello World!-stipendier

Utöver stipendierna ovan, finns 8 st Hello World!-stipendier, från anonyma bidragsgivare och donatorer.

Vill du också bidra till våra stipendier? Klicka här.