Teach for Sweden är en stiftelse som arbetar för en likvärdig skola med verksamhet belagd till högstadieskolor med mycket stora utmaningar. De utvecklar engagerade ledare som arbetar hårt för att alla barn i skolan ska nå sin fulla potential och kunna välja sin egen framtid. Det tycker vi på Hello World! också är superviktigt! Därför har vi inlett ett samarbete där vi riktar stipendier särskilt till ungdomar i skolor där Teach for Sweden varit verksamma. Som stipendiat får du vara med gratis på en lägervecka och ett års meetup.

Sök stipendium

VAD INGÅR I ETT STIPENDIUM?

Alla som får stipendier via Teach for Sweden får delta en vecka på vårt sommarläger och får gå på hur många meetups med Hello World! som helst under ett år!

På våra sommarläger får du tillsammans med andra ungdomar utforska digitalt skapande. Du väljer vilken studio du vill prova på – allt ifrån Skaparstudio och Webbstudio till Musikstudio och Youtubestudio. Om du vill kan du också kombinera det digitala skapandet med streetdance, golf, ridning, teater eller multisport.

Vi ordnar med all teknik som du behöver till ditt skapande. Och du väljer mellan övernattningsläger och dagläger, helt efter smak! Våra sommarläger finns i Stockholm och Göteborg (men SJ bjuder på tåg till lägret om du bor på annan ort). Läs mer om våra läger här.

VEM KAN SÖKA?

Elever och syskon till elever, som går på skolor där Teach for Sweden är, eller har varit, verksamma. Potentiella kandidater kan också rekommenderas av deltagare från Teach for Swedens ledarskapsprogram.

ÅLDER: 8-18 år
ORT: HELA SVERIGE
KÖN:  ALLA
ANTAL STIPENDIER: 5 STYCKEN

Sök stipendium

Om Teach for Sweden

Teach for Sweden är en stiftelse som tror att alla barn kan. De erbjuder ett tvåårigt ledarskapsprogram i kombination med pedagogiska studier och en tjänst på en högstadieskola med stora utmaningar. Genom samarbete med kommuner, skolor och näringsliv kan de hjälpa fler barn och unga att få en likvärdig utbildning!

Läs mer på www.teachforsweden.se