Hello World!s Studio X-stipendier – För dig som kommit längre och är redo för en utmaning i vår Studio X!

Har du redan kommit igång med ditt digitala skapande och programmerat en hel del? Vill du utmana dig själv i ditt kodande och utforska tekniken bakom AI? Då är Studio X för dig!

I studion kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Allt material är helt nytt för i år. Du kommer lära en robot att prata och föra en dialog, samt programmera en problemlösande AI som kan spela ett spel på egen hand. Vi kommer även utforska webb-API:er och skapa avancerade spel i Defold tillsammans med King.

Med kod och kreativitet får du lösa komplicerade problem och avancerade uppdrag. Du lär dig nya koncept och verktyg som kommer vara till stor nytta av i ditt fortsatta programmerande. Studion är skapad tillsammans med professionella utvecklare hos våra partners, KTH och våra ledare.


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 12-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
FÖRKUNSKAPER: Du har kodat minst ett år i något textbaserat programmeringsspråk. Testa här för att se om du har tillräckliga kunskaper för Studio X.
ANTAL STIPENDIER: 5 ST
VAD INGÅR I STIPENDIET? Stipendiaten får under en sommarvecka delta på Studio X under Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot din ansökan!