Women Ahead delar ut 1 stipendium till unga tjejer! 

Genom detta stipendium vill Women Ahead öka intresset för digitalt skapande och teknik bland unga tjejer. Endast 29% är kvinnor inom IT- och telekombranschen. Utvecklingen går framåt med kvinnor inom IT-branschen men det går alldeles för långsamt. Därför är det viktigt för oss på Women Ahead att vi inspirerar unga tjejer till att bli mer intresserade av digitalt skapande så vi påverkar fler tjejer att söka sig till IT-relaterade utbildningar.

Hello World! arrangerar läger under sommarlovets alla 9 veckor. Under lägret får barn och unga i åldern 8 till 18 möjlighet att upptäcka eller utveckla sitt digitala intresse, med grundläggande kurser inom programmering. För dig som redan är en programmeringshaj finns även lägerspår anpassade till dig! Som stipendiat får du möjlighet att delta kostnadsfritt på en lägervecka på lägret i Ågesta, söder om Stockholm. Tågbiljetten står SJ för om du bor utanför Stockholm! – Bra va? Du kan läsa mer om sommarlägret i Ågesta HÄR.

Stipendiaten får även möjlighet att komma på söndagarnas Meetups som anordnas i Stockholm, Göteborg och Växjö, och då utveckla sitt digitala intresse ytterligare.


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER
ANTAL STIPENDIER: 1 STYCKEN, VARAV 1 UTDELAT
VAD INGÅR I STIPENDIET?
Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

 

Tack för era ansökningar! Vi har nu delat ut Woman Aheads stipendium till Nadja från Ydre.

 


OM Women Ahead

Women Ahead är en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik och telekom. Vi hjälper företag att skapa en bra balans och ett modernt tänk kring jämställdhet och mångfald.


 

Vår stipendiat 2018!