Nordicstation delar ut 1 stipendium till barn och unga! 

Nordicstation kommer under år 2018 att satsa ännu mer på hållbar utveckling och arbeta med flera av FN’s globala mål och instiftar därför detta stipendium. I detta arbete kommer de framförallt att lägga fokus på mål nummer fem, Jämställdhet. Nordicstation arbetar inom IT som är en bransch där vi vill och behöver lyfta fram fler tjejer och kan därmed bidra till att skapa unga tjejers lika rätt till utbildning inom programmering och på så sätt minska orättvisor. Nordicstation vill ge dem som har det svårare ekonomiskt att få en möjlighet att utbilda sig inom IT-programmering. För att utvecklingen ska gå framåt behöver vi alla hjälpas åt och ett steg i detta är att Nordicstation satsar på att bidra till en mer jämställd bransch för att skapa nyfikenhet inom ett område som är framtiden och kan få drömmar att bli verklighet.

Hello World! arrangerar läger under sommarlovets alla 9 veckor. Under lägret får barn och unga i åldern 8 till 18 möjlighet att upptäcka eller utveckla sitt digitala intresse, med grundläggande kurser inom programmering. För dig som redan är en programmeringshaj finns även lägerspår anpassade till dig! Som stipendiat får du möjlighet att delta kostnadsfritt på en lägervecka på lägret i Ågesta, söder om Stockholm. Tågbiljetten står SJ för om du bor utanför Stockholm! – Bra va? Du kan läsa mer om sommarlägret i Ågesta HÄR.

Stipendiaten får även möjlighet att komma på söndagarnas Meetups som anordnas i Stockholm, Göteborg och Växjö, och då utveckla sitt digitala intresse ytterligare.


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER
ANTAL STIPENDIER: 1 STYCKEN, VARAV 1 UTDELAT
VAD INGÅR I STIPENDIET?
Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Tack för era ansökningar! Vi har nu delat ut Nordic Station’s stipendium till Zoe från Norrtälje.


OM NORDICSTATION

Nordicstation grundades år 2000 och är ett ledande konsultbolag inom bank- och finansbranchen med fokus på IT. Vi driver projekt, exempelvis inom regelverk och digitalisering och vi är kända för att leverera. Vi driver innovationslab och agererar problemlösare. Hållbart arbete är viktigt för oss, vi är certifierade enligt ISO 14001 sedan 2010 och är idag cirka 35% kvinnor. Våra kontor finns i Stockholm, Oslo och Öresund.


 

Vår stipendiat 2018!