MathWorks bidrar till Hello World!s stipendieprogram!

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s Stipendieprogram får fler barn och unga chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande. Varje stipendiat blir en Hello World!-ambassadör och har möjlighet att inspirera andra barn och unga till att testa på digitalt skapande! För varje stipendiat får också fyra andra deltagare reducerade avgifter, för att möjliggöra för fler att delta i vår verksamhet.

Som stipendiat får du en oförglömlig lägervecka på Hello World! Camp och ett helt års deltagande på fysiska och digitala Hello World! Meetups, helt utan kostnad.

 

Tack MathWorks för att ni är med och tänder framtidens digitala stjärnor!

 

Vem kan söka?

ÅLDER: Juniorer och ungdomar (8-18 år)
ORT: Hela Sverige
KÖN: Tjejer och icke-binära
ANTAL STIPENDIER: 1 st

Sök stipendium

OM MATHWORKS

MathWorks är marknadsledande inom utvecklingen av matematiska beräkningsprogram. MATLAB, programspråket för ingenjörer och forskare, är en programmeringsmiljö för algoritmutveckling, dataanalys, visualisering och numerisk beräkning. Simulink är en blockdiagrammiljö för simulering och modellbaserad design av multidisciplinära dynamiska och inbyggda system. Ingenjörer och forskare runt om i världen förlitar sig på denna produktserie för att öka upptäckts-, innovations- och utvecklingstakten inom bland annat fordonsindustri, flyg, elektronik, finanstjänster, bioteknik, läkemedelsindustri och andra industrier. The MathWorks produkter utgör dessutom grundläggande utbildnings- och forskningsverktyg för universitet och institutioner i hela världen.

The MathWorks grundades 1984 och har över 4500 anställda i 16 länder. Huvudkontoret ligger i Natick, Massachusetts i USA. Huvudkontoret i Norden ligger i Kista. Läs mer om MathWorks här.

MathWorks stödjer globalt initiativ som främjar STEM-utbildning, främjar volontärarbete, bygger miljöhållbarhet och stödjer globala hjälpinsatser. Lär mer om vårt välgörenhetsarbete här.

 

Vår stipendiat 2020

Vår stipendiat 2019