MathWorks instiftar stipendium för att främja alla tjejer och icke-binär´s intresse för digitalt skapande!

MathWorks, som utvecklar och säljer programvarorna MATLAB och Simulink, vill vara med och forma framtidens digitala skapare och har därför instiftat ett stipendium och ger en ung tjej möjlighet att delta på Hello World!s sommarläger och Meetups.

OM MATHWORKS

MathWorks är marknadsledande inom utvecklingen av matematiska beräkningsprogram. MATLAB, programspråket för ingenjörer och forskare, är en programmeringsmiljö för algoritmutveckling, dataanalys, visualisering och numerisk beräkning. Simulink är en blockdiagrammiljö för simulering och modellbaserad design av multidisciplinära dynamiska och inbyggda system. Ingenjörer och forskare runt om i världen förlitar sig på denna produktserie för att öka upptäckts-, innovations- och utvecklingstakten inom bland annat fordonsindustri, flyg, elektronik, finanstjänster, bioteknik, läkemedelsindustri och andra industrier. The MathWorks produkter utgör dessutom grundläggande utbildnings- och forskningsverktyg för universitet och institutioner i hela världen.

The MathWorks grundades 1984 och har över 4500 anställda i 16 länder. Huvudkontoret ligger i Natick, Massachusetts i USA. Huvudkontoret i Norden ligger i Kista. Läs mer om MathWorks här.

MathWorks stödjer globalt initiativ som främjar STEM-utbildning, främjar volontärarbete, bygger miljöhållbarhet och stödjer globala hjälpinsatser. Lär mer om vårt välgörenhetsarbete här.

 

Vår stipendiat 2020

Vår stipendiat 2019