Kistamässan instiftar Hello World!-stipendium till Järva-tjej!

Kistamässan ligger i världens tredje största ICT kluster som sysselsätter >70 000 personer inom företag, forskning och studier. I Kistas närområde Järva bor fler än 120 000 personer som till stor inte arbetar i Kista. Kistamässan vill via detta Hello World stipendium möjliggöra för ett barn i Järva-området att kostnadsfritt tillgodogöra sig Hello World hela meet up och kursutbud under 2018. Eftersom Kistamässan är en arbetsplats med en majoritet kvinnlig personal känns det naturligt att stipendium riktar sig till en tjej boende i Järva-området.


VEM KAN SÖKA?

 

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: DU SKALL BO I JÄRVAOMRÅDET
KÖN: ENDAST TJEJER
ANTAL STIPENDIER: 1 STIPENDIUM, VARAV 1 UTDELAT
VAD INGÅR I STIPENDIET?
Vinnaren får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Tack för era ansökningar! Vi har nu delat ut Kistamässans stipendium till Filippa från Spånga.


OM KISTAMÄSSAN

Kistamässan är den tillgängliga och innovativa mötesplatsen för personliga möten, upplevelser och utbyte av kunskap, idéer och erfarenheter. Målet är att skapa framtidens mötesplats som gör verklighet av vision och idé. Kistamässan ligger i framkant när det gäller att skapa mötesplatser, särskilt med fokus på ICT och digitalisering inom skola, offentlig förvaltning, äldreomsorg och samhällsbyggnad. Varje år genomförs ett 50-tal arrangemang på Kistamässan med över 200 000 besökare. Läs mer om oss här.


Vår stipendiat 2018!