iZettle delar ut stipendium till tjejer med intresse för digitalt skapande

Fintechbolaget iZettle jobbar aktivt för att vara en jämställd och diversifierad organisation. iZettle har under en längre tid stöttat initiativ för att få in fler kvinnor i teknikbranschen. Således känns det extra viktigt att nu stötta unga tjejer och i tidig ålder ge fler möjligheten att utforska sitt intresse för teknik och programmering. Genom partnerskapet med Hello World! har iZettle instiftat tre tjejstipendier och vi tycker det är extra roligt att få vara med och inspirera morgondagens stjärnor.

Hello World! arrangerar läger under sommarlovets alla 9 veckor. Under lägret får barn och unga i åldern 8 till 18 möjlighet att upptäcka eller utveckla sitt digitala intresse, med grundläggande kurser inom programmering. För dig som redan är en programmeringshaj finns även lägerspår anpassade till dig! Som stipendiat får du möjlighet att delta kostnadsfritt på en lägervecka på lägret i Ågesta, söder om Stockholm. Tågbiljetten står SJ för om du bor utanför Stockholm! – Bra va? Du kan läsa mer om sommarlägret i Ågesta HÄR.

Stipendiaten får även möjlighet att komma på söndagarnas Meetups som anordnas i Stockholm, Göteborg och Växjö, och då utveckla sitt digitala intresse ytterligare.


VEM KAN SÖKA?
ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER, ICKE-BINÄRA
ANTAL STIPENDIER: 3 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET?
Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot er ansökan!


OM iZettle

iZettle hjälper småföretag att lyckas i en värld av storbolag. Fintechbolaget grundades i Stockholm under 2010 och revolutionerade mobila betalningar genom att lansera världens första chipkortläsare och app för mobila kortbetalningar. Idag erbjuder iZettles affärsplattform småföretag i Europa och Latinamerika verktyg för att ta betalt, sälja smartare och växa.

 


 

 

Våra stipendiater 2019