Eric Hieltes Stiftelse delar ut 4 stipendier till barn och unga! 

Eric Hieltes Stiftelse önskar främja utbildning och omsorg av barn och ungdomar i syfte att underlätta lärande, men stiftelsen arbetar också aktivt för integrationsfrämjande åtgärder. Eric Hieltes Stiftelse önskar ge barn och ungdomar möjlighet att delta i lärande lägerverksamhet oaktat bakgrund och familjesituation.

Hello World! arrangerar läger under sommarlovets alla 9 veckor. Under lägret får barn och unga i åldern 8 till 18 möjlighet att upptäcka eller utveckla sitt digitala intresse, med grundläggande kurser inom programmering. För dig som redan är en programmeringshaj finns även lägerspår anpassade till dig! Som stipendiat får du möjlighet att delta kostnadsfritt på en lägervecka på lägret i Ågesta, söder om Stockholm. Tågbiljetten står SJ för om du bor utanför Stockholm! – Bra va? Du kan läsa mer om sommarlägret i Ågesta HÄR.

Stipendiaten får även möjlighet att komma på söndagarnas Meetups som anordnas i Stockholm och Göteborg, och då utveckla sitt digitala intresse ytterligare.


VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 8-18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
ANTAL STIPENDIER: 4 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET? Stipendiaten får under en sommarvecka delta i Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot din ansökan!


OM ERIC HIELTES STIFTELSE

Eric Hieltes Stiftelse grundades under 2016 av syskonen Fabian Hielte, Cecilia Hielte Kallenberg och Victor Hielte. Stiftelsen verkar huvudsakligen för att främja och stödja utbildning och lärande samt integration av invandrare i det svenska samhället.