Atlas Copco❤️ Hello World!

Atlas Copco öppnar dörren till digitalt skapande för fler!

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s stipendier har fler barn och unga fått chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande.

För att öppna dörren för fler, har vår main partner Atlas Copco sedan 2019 instiftat totalt 18 stipendier som har möjliggjort att fler barn och unga har kunnat delta på Hello Worlds aktiviteter till ett reducerat pris eller helt kostnadsfritt.

Under pandemin har den digitala klyftan blivit allt tydligare och vi på Hello World! har lagt i en extra växel för att faktiskt kunna nå alla barn. Därför har vi under 2022 ersatt stipendierna med ett koncept för kostnadsfri uppsökande verksamhet som fokuserar på att nå barn från underrepresenterade grupper, däribland tjejer, icke-binära och barn från icke-akademiker hem. Utöver det har vi möjliggjort att barn och unga från hushåll med en inkomst under 30 000 kr/månad numera kan delta helt kostnadsfritt på våra meetups och digitala kollo Hello Sommar. 

 

Tack Atlas Copco för ert stora engagemang och viktiga stöd. Tillsammans tänder vi framtidens digitala stjärnor!

OM ATLAS COPCO

Atlas Copco är en global industrikoncern. Vi levererar kompressorer, vakuumteknik, energilösningar och industriverktyg till kunder i över 180 länder. Det betyder att våra produkter med stor sannolikhet har använts för att sätta ihop bussen eller bilen du åker i, format flaskan du dricker ur, förpackat maten du äter och mycket mer. Atlas Copco grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka utanför Stockholm. Läs mer HÄR!