Hello World! och Pink Programming delar visionen att programmeringsglädjen ska vara tillgängligt för alla. Vi arbetar för att fler tjejer och kvinnor ska upptäcka och utforska möjligheterna med digitalt skapande. Därför riktar vi nu tillsammans stipendier till unga tjejer som ska få chansen att upptäcka programmering. Ett stipendium ger en gratis lägervecka och ett års meetup hos Hello World!.

Sök stipendium

VAD INGÅR I ETT STIPENDIUM?

Alla som får stipendier via Pink Programming får delta en vecka på vårt sommarläger och får gå på hur många meetups med Hello World! som helst under ett år!

På våra sommarläger får du tillsammans med andra ungdomar utforska digitalt skapande. Du väljer vilken studio du vill prova på – allt ifrån Skaparstudio och Webbstudio till Musikstudio och Youtubestudio. Om du vill kan du också kombinera det digitala skapandet med streetdance, golf, ridning, teater eller multisport.

Vi ordnar med all teknik som du behöver till ditt skapande. Och du väljer mellan övernattningsläger och dagläger, helt efter smak! Våra sommarläger finns i Stockholm och Göteborg (men SJ bjuder på tåg till lägret om du bor på annan ort). Läs mer om våra läger här.

VEM KAN SÖKA?

 

ÅLDER: 8–18 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER OCH ICKEBINÄRA
ANTAL STIPENDIER: 5 STYCKEN

Sök stipendium

OM PINK PROGRAMMING

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera. De vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper.

Läs mer på 
www.pinkprogramming.se