Läxhjälpens vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Att upptäcka och utveckla kunskaper inom naturvetenskap, teknik och konst med digitala verktyg bär med sig just goda framtidsutsikter. Läxhjälpen och Hello World! samarbetar därför och riktar stipendier till deltagare i Läxhjälpens verksamhet. Som stipendiat får du vara med gratis på en lägervecka och ett års meetup.

Sök stipendium

VAD INGÅR I ETT STIPENDIUM?

Alla som får stipendier via Läxhjälpen får delta en vecka på vårt sommarläger och får gå på hur många meetups med Hello World! som helst under ett år!

På våra sommarläger får du tillsammans med andra ungdomar utforska digitalt skapande. Du väljer vilken studio du vill prova på – allt ifrån Skaparstudio och Webbstudio till Musikstudio och Youtubestudio. Om du vill kan du också kombinera det digitala skapandet med streetdance, golf, ridning, teater eller multisport.

Vi ordnar med all teknik som du behöver till ditt skapande. Och du väljer mellan övernattningsläger och dagläger, helt efter smak! Våra sommarläger finns i Stockholm och Göteborg (men SJ bjuder på tåg till lägret om du bor på annan ort). Läs mer om våra läger här.

VEM KAN SÖKA?

Deltagare hos Läxhjälpen.

ÅLDER: Årskurs 8 eller 9
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
ANTAL STIPENDIER: 5 STYCKEN

Sök stipendium

OM LÄXHJÄLPEN

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande insamlingsstiftelse som bedriver gratis resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Sedan 2007 har Stiftelsen Läxhjälpen bedrivit gratis läxhjälp för tusentals elever och skapat avlönade extrajobb för hundratals universitets- och högskolestudenter. Vi ger läxhjälp åt elever som går i årskurs 8 och 9, som saknar godkända betyg och som ligger långt ifrån eller på gränsen till att inte komma vidare till gymnasiet.

Läs mer på 
www.laxhjalpen.se