Stipendier till deltagare hos Läxhjälpen!

Läxhjälpens vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Att upptäcka och utveckla kunskaper inom naturvetenskap, teknik och konst med digitala verktyg bär med sig just goda framtidsutsikter.

Läxhjälpen och Hello World! samarbetar därför och riktar stipendier till deltagare i Läxhjälpens verksamhet som får vara med gratis på en lägervecka och ett års meetup.
Även utan stipendium kan alla vara med tack vare Hello World!s inkomstbaserade avgifter, lånedatorer till alla och gratis resor med SJ till och från lägren.


VEM KAN SÖKA?

DELTAGARE HOS LÄXHJÄLPEN
ÅLDER: Årskurs 8 eller 9 i skolan
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
ANTAL STIPENDIER: 5 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET? Stipendiaten får under en vecka delta i Hello Worlds populära sommarläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

Vi ser fram emot din ansökan!


OM LÄXHJÄLPEN

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande insamlingsstiftelse som bedriver gratis resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Sedan 2007 har Stiftelsen Läxhjälpen bedrivit gratis läxhjälp för tusentals elever och skapat avlönade extrajobb för hundratals universitets- och högskolestudenter. Vi ger läxhjälp åt elever som går i årskurs 8 och 9, som saknar godkända betyg och som ligger långt ifrån eller på gränsen till att inte komma vidare till gymnasiet.