Friends kämpar för en värld där inget barn utsätts för mobbning. En värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där barn växer upp med självkänsla, inte självhat. Nu delar Hello World! ut stipendier i samarbete med Friends, och ger barn och ungdomar en chans att uppleva en lägervecka och ett års meetup helt utan kostnad.

VAD INGÅR I ETT STIPENDIUM?

Alla som får stipendier via Friends får delta en vecka på vårt sommarläger och får gå på hur många meetups med Hello World! som helst under ett år!

På våra sommarläger får du tillsammans med andra ungdomar utforska digitalt skapande. Du väljer vilken studio du vill prova på – allt ifrån Skaparstudio och Webbstudio till Musikstudio och Youtubestudio. Om du vill kan du också kombinera det digitala skapandet med streetdance, golf, ridning, teater eller multisport.

Vi ordnar med all teknik som du behöver till ditt skapande. Och du väljer mellan övernattningsläger och dagläger, helt efter smak! Våra sommarläger finns i Stockholm och Göteborg (men SJ bjuder på tåg till lägret om du bor på annan ort). Läs mer om våra läger här.

VEM KAN SÖKA?

ÅLDER: 13-19 år
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: ALLA
ANTAL STIPENDIER: 5 STYCKEN

Sök stipendium

OM FRIENDS

Friends kämpar för en värld där inget barn utsätts för mobbning. En värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där barn växer upp med självkänsla, inte självhat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med en klump i magen.

Varje år träffar Friends hundratals skolor, förskolor och föreningar i Sverige. De håller utbildningar, utvärderar olika arbetssätt, ger råd och handledning. Allt för att världen ska vara en trygg plats för barn, fri från mobbning och diskriminering.

Läs mer på 
www.friends.se