Hello World! Stipendieprogram

Hej, du som vill söka till Stipendieprogrammet! 👋

Vad kul att du har hittat hit! Här kommer lite mer information om Hello World!s stipendieprogram som kan vara bra att veta innan du ansöker, och längst ned på sidan finns formuläret där du ansöker!

Vad ingår i Stipendieprogrammet?

Med ett stipendium hos Hello World! kan du som är mellan 8-18 år utforska digitalt skapande kostnadsfritt i ett helt år. T.ex. kan du lära dig att skapa din egen hemsida eller varför inte bygga ditt eget spel?!

Stipendiet är giltigt mellan 1 juni 2021 och 31 maj 2022 och i det ingår:

  • Ett års deltagande på Hello World!s Meetups (digitala eller fysiska)
  • En lägervecka på Hello World! Camp 2021. Som junior kan du boka in dig på en veckas dagläger och som ungdom kan du välja om du vill gå på en veckas dagläger eller övernattningsläger.
  • En kickoff där du får träffa andra stipendiater (planerad att ske senare i vår).
  • Roliga möjligheter att vara med och sprida ordet om Hello World! och digitalt skapande.

Villkor för Stipendieprogrammet

  • Du kommer att nämnas som en av våra ambassadörer i Stipendieprogrammet på vår webb och i sociala medier (förnamn, ev. bild, bostadsort), samt  hos den partner som instiftat stipendiet som du fått.
  • Om du svarar ja på frågan att bli intervjuad, kommer även intervjun att delas i våra kommunikationskanaler. Intervjun innehåller ett par frågor om din upplevelse som stipendiat hos Hello World!.
  • Då några av våra partnerföretag kan komma att erbjuda företagsbesök till sina stipendiater kommer vi i sådana fall även dela era kontaktuppgifter med dem.
  • Hello World! får kommunicera med dig som stipendiat kring kommande event som du kan delta på.

Här ansöker du till stipendieprogrammet 2021

Frågor & Svar

När är sista dag att ansöka och när får man veta om man fått stipendium?

Sista dag att ansöka är den 31 mars 2021. Vi planerar att ge besked om du fått stipendium eller inte någon gång mellan den 1 april – 15 april.

Vilka aktiviteter kan man boka hos er?

På Hello World finns många roliga aktiviteter du kan testa på! På sommaren har vi Camps – våra sommarläger där man t.ex. kan kombinera ridning med programmering eller taekwondo med 3D design. Under resten av året har vi något vi kallar för Meetups – vi ses på söndagar fysiskt (när det går) eller online och testar på digitalt skapande tillsammans😊

Kan jag boka in mig på Hello World! Camp medan jag väntar på antagningssvaret till Stipendieprogrammet?

Du som är sugen på att boka in dig på en lägerplats är såklart välkommen att boka in dig, innan du har fått svar på din ansökan. Om du ansöker om reducerad avgift så kommer din lägeravgift att baseras på hushållets inkomst. Om du sedan får ett stipendium så betalar vi tillbaka den avgift som du har betalat.

Medlem?
>> Boka Hello World! Camp HÄR.

Inte medlem?
>> Bli medlem i Hello World! HÄR.

Vad händer om jag blir antagen till stipendieprogrammet?

Om du har blivit antagen, skapar din vårdnadshavare ett konto på vår hemsida och lägger sedan till dig. Därefter meddelar ni oss på Hello World att ni tackat ja och vi aktiverar stipendiet. När det är gjort kan du med hjälp av din vårdnadshavare boka in dig på aktiviteter kostnadsfritt i ett helt år! Bra va?

På grund av Covid-19 kör vi alla meetups online under våren, så det är bra om du har din egna dator hemma. Skulle du inte ha tillgång till en dator hemma, så kan du höra med oss ifall det går att låna en. När vi drar igång med fysiska meetups igen, kommer den som behöver kunna boka en lånedator. På våra Camps får alla som deltar låna en dator.

Vad händer om jag inte blir antagen till stipendieprogrammet?

Om du inte får stipendium den här gången, kan du söka stipendium igen i höst. Förutom att erbjuda stipendier har vi också inkomstbaserade avgifter, som gör att t.ex. lägeravgiften anpassas efter hushållets inkomst. När du har blivit medlem kan du ansöka om reducerad avgift på Mina Sidor.

Andra frågor?

Om du har andra frågor eller behöver hjälp så är det bara att maila info@helloworld.se!