HELLO WORLD! CAMP 2018

Hello World! Sommarläger 2018 är slut och över 1300 digitala stjärnor har tänts. Nu laddar vi inför 2019 och kommer med all säkerhet hitta på nya saker – men till dess kan du få en känsla för lägret genom informationen inför 2018 nedan.

Hello World! Camp pågår hela sommarlovet ute vid Ågesta Folkhögskola strax söder om Stockholm och erbjuder både övernattnings- och dagläger för 12-18-åringar (födda 2000-2006) samt dagläger för 8-11-åringar (födda 2007-2010). Övernattningslägret pågår från söndag eftermiddag till fredag eftermiddag och daglägret måndag-fredag.

På lägret träffas barn och ungdomar som vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande och som vill kombinera detta med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Hälften av lägerplatserna riktar sig till tjejer och hälften till killar.

Hello World!-partnern SJ bjuder på resor så att deltagare från hela Sverige helt gratis kan ta tåget till Hello World! Camp.


LÄS MER OM:
LÄGERSPÅR     VAR, NÄR, HUR?     LÄGERAVGIFTER     BOKA LÄGER  
JOBBA SOM VOLONTÄR

 

Våra läger anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.

LÄGERSPÅR

Aldrig tidigare har det behövts så många som kan skapa med kod som idag! Och om några år är det ännu större brist på duktiga utvecklare i nästan alla typer av företag! Du som redan idag börjar lära dig hantera digitala verktyg har alltså väldigt goda framtidsutsikter, oavsett om du tänker bli forskare och ta fram ett nytt botemedel mot cancer eller om du vill skapa morgondagens upplevelser inom nöjesindustrin. Kod finns överallt! Hoppas du hittar något lägerspår som passar dig!

Under ett läger ägnar man ca 25 timmar åt sitt valda lägerspår. Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Under ett läger guidas man igenom sitt lägerspår och får hjälp att utveckla egna projekt. Det är ca 8 deltagare per ledare och grupperna varierar i storlek från ca 15-30 deltagare.
Juniorer 8-11 år och Ungdomar 12-18 år är i separata grupper.

 

NYHET 2018 KOMBOLÄGER

Nytt för 2018 är våra komboläger där man kombinerar digitalt skapande med en annan aktivitet halva dagarna måndag – torsdag.
För våra juniorer erbjuder vi STREETDANCE, RIDNING och MULTIAKTIVITET!
För våra ungdomar erbjuder vi STREETDANCE, GOLF och FILOSOFI!

 

NYHET 2018 LÄGERSPÅR SOM ÄR ”GIRLS ONLY”

Vi på Hello World! tycker att det borde vara naturligt för alla att skapa med kod. Så är det inte idag. På många arbetsplatser där man jobbar med utveckling är det betydligt fler killar än tjejer, och så kan vi ju inte ha det i framtiden! För att få in fler tjejer som intresserar sig för digitalt skapande provar vi på Hello World! olika saker. Vi ger ut stipendier riktade mot tjejer, och i år kommer vi att i samarbete  med WIT Girls testa att köra flera av lägerspåren “girls only” under några veckor. Alla andra spår, är precis som tidigare läger på Hello World! öppna för alla! Oavsett kön och oavsett var du bor.


 

HÄR KAN DU LÄSA MER OM VÅRA LÄGERSPÅR FÖR JUNIORER RESPEKTIVE UNGDOMAR!

VAD HÄNDER PÅ LÄGRET?

ÖVERNATTNINGSLÄGER 12-18 ÅR

Lägret börjar på söndag eftermiddag kl 15 med inflyttning, gemensamma aktiviteter, middag och en första kvällsaktivitet.

Från måndag till torsdag har vi ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Förmiddagspasset följs av lunch i matsalen där maten lagas av Ågesta Folkhögskolas kockar. Köket erbjuder de vanligaste formerna av specialkost när sådana behov är föranmälda. Efter lunch följer ett par timmars gemensamma fritidsaktiviteter med bad och uteaktiviteter om vädret tillåter. Därefter är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 17. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Efter en timmes fritid är det middag i matsalen och gemensamma kvällsaktiviteter av varierande slag.

Veckan avslutas med en gemensam mässa på fredag eftermiddag där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas klockan 15 fredag eftermiddag.

DAGLÄGER 8-11 ÅR och 12-18 ÅR

På måndag morgon kl 9 anländer daglägerdeltagarna. Från måndag till torsdag har vi ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Förmiddagspasset följs av lunch i matsalen där maten lagas av Ågesta Folkhögskolas kockar. Köket erbjuder de vanligaste formerna av specialkost när sådana behov är föranmälda. Efter lunch följer ett par timmars gemensamma fritidsaktiviteter med bad och uteaktiviteter om vädret tillåter. Därefter är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 17 när det är dags för hemgång för daglägerdeltagarna. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Veckan avslutas med en gemensam mässa på fredag eftermiddag där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas klockan 15 fredag eftermiddag.

Nyhet 2018! Nu kan vi även erbjuda daglägerdeltagare 8-11 år möjligheten att sova över men då tillsammans med vuxen. Läs mer här.

DATORER

Tack vare våra Hello World! partners Microsoft och Arrow kommer vi även detta år kunna förse ALLA våra deltagare med lånedatorer! Ett stort tack för att ni hjälper oss att tända framtidens digitala stjärnor!

ÅGESTA FOLKHÖGSKOLA

Ågesta Folkhögskola ligger naturskönt i ett friluftsområde söder om Stockholm nära Farsta Strand. Vi är omgivna av stora gräsytor och har en egen strand för bad och fritidsaktiviteter precis runt knuten.

HUR MAN BOR

Deltagare på lägret bor i trebäddsrum med tillhörande toalett och dusch. Under natten finns minst två vuxna tillgängliga som nattjour. Frukost serveras i samma hus som man sover i. När man hanterar sin bokning kan man önska vem man vill bo med.

Nyhet 2018! Nu kan vi även erbjuda daglägerdeltagare möjligheten att sova över men då tillsammans med vuxen. Läs mer här.

ATT TA SIG HIT

Det tar ca 30 minuter att åka kommunalt från Centralstationen till Ågesta Folkhögskola. Först med pendeltåg till Farsta Strand (14 minuter) och sedan buss till Ågesta Friluftsgård (8 minuter).

För deltagare och volontärer som kommer från andra städer än Stockholm bjuder SJ på tågbiljett. Vi bokar en tur- och returbiljett som anpassas efter var du bor och när lägerveckan börjar och slutar. Deltagare som reser in med SJ möts av våra ledare vid tåget på stationen och vi ser självklart till att alla kommer med rätt tåg hem när veckan är slut.


TRIVSELREGLER, SÄKERHET & FÖRSÄKRING

För att alla ska ha en bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla deltagare måste följa. Läs igenom dessa noga tillsammans med ditt barn. Om man bryter mot dessa regler kan det leda till att man får lämna lägret utan att få någon avgift återbetald.
Bad är endast tillåtet under ledares uppsikt. För att få bada på djupt vatten måste förälderna uppge att man kan simma och man behöver först genomföra simprov.

Våra ledare har genomgått utbildning i Hjärt-Lung-Räddning (HLR) samt livräddning och både ledare och volontärer har i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som skall arbeta med barn, fått visa upp ett utdrag ur belastningsregistret från Polisen.

Alla barn och ungdomar som är på lägret täcks av vår olycksfallsförsäkring i If. Deltagarna ansvarar själva för egna värdesaker.

LÄGERAVGIFTER 2018

Tack vare stöd från våra Hello World! Partners kan vi kombinera hög ledartäthet med rimliga avgifter och anpassa lägeravgifterna efter föräldrarnas inkomst. För att kunna bli erbjuden plats till reducerad avgift måste man ha ansökt om detta på Mina Sidor INNAN man bokar plats.

Vårt mål är att kunna erbjuda precis så många platser med reducerad avgift som efterfrågas!
Om våra platser med reducerade avgifter skulle ta slut så erbjuds man alltid att boka till full avgift till dess lägret är fullt.

Sammanlagd inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavareÖvernattningsläger (söndag kl 15 - fredag kl 15)Dagläger
(måndag - fredag kl 9-18/15)
80 000 kr och högre7 900 kr3 900 kr
70 000 - 79 999 kr6 400 kr3 200 kr
60 000 - 69 999 kr5 200 kr2 500 kr
50 000 - 59 999 kr3 900 kr1 900 kr
40 000 - 49 999 kr2 800 kr1 400 kr
30 000 - 39 999 kr1 700 kr900 kr
20 000 - 29 999 kr1 100 kr500 kr
Mindre än 20 000 kr900 kr300 kr
Lägeravgifterna baseras på sammanlagd taxerad inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavare. För att få tillgång till platser med reducerad avgift måste man ansöka om det på Mina Sidor (när man är inloggad) INNAN man bokar plats på lägret.

BOKA PLATS PÅ HELLO WORLD! CAMP 2018

För att kunna boka måste man vara vuxen medlem och ha skapat ett gratis konto för sig och de barn man vill boka plats för. För att bli erbjuden reducerad avgift måste man ha ansökt om reducerad avgift INNAN man bokar. Se därför till att vara medlem, det är kostnadsfritt: Bli medlem nu!

I bokningstabellen nedan kan ni se vårt kursutbud och boka. Ser du inte bokningstabellen? Det kan bero på att du har en gammal version av Internet Explorer – testa därför med en annan webbläsare. Kontakta oss om problemet kvarstår.
OBS! Midsommarveckan börjar lägret lördag för övernattningsläger och söndag för dagläger och håller på till torsdag. Alla övriga veckor är det söndag/måndag – fredag.

Jobba en vecka på sommarläger – få upp till 1000 kronor rabatt på lägeravgiften!

Har du som förälder möjlighet att ställa upp en vecka i sommar och göra en ovärderlig insats?  Efter genomförd lägervecka återbetalas upp till 1000 kronor av lägeravgiften. Läs mer och anmäl dig som volontär HÄR!

Sökt stipendium och väntar på svar?

Boka din lägerplats nu så att du säkert får den plats du önskar. Du betalar då den inkomstbaserade lägeravgiften (ansök om reducerad avgift INNAN du bokar) och skulle du få stipendium under våren så betalar vi tillbaka hela lägeravgiften!

Juniordeltagare som skulle vilja övernatta?

Nytt för 2018 är att vi även erbjuda daglägerdeltagare möjligheten att sova över men då tillsammans med vuxen. Man bokar då en daglägerplats som vanligt och därefter ett rum där man övernattar tillsammans med minst en medföljande vuxen. Läs mer här

Våra läger anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.


KURSUTBUD
  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor