Hello World! Sommarläger 2017

Hello World! sommarläger 2017 går av stapeln vecka 28-32 på Ågesta Folkhögskola strax söder om Stockholm (Farsta Strand) och erbjuder både övernattnings- och dagläger för 12-18-åringar (födda 99-05) och dagläger för 8-11-åringar (födda 06-09). Övernattningsläger pågår från söndag eftermiddag till fredag eftermiddag och dagläger måndag-fredag.

På lägret träffas barn och ungdomar som vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande och som vill kombinera detta med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Hälften av lägerplatserna riktar sig till tjejer och hälften till killar.

Deltagare från HELA Sverige är välkomna – SJ bjuder på tågresa till Stockholm!

LÄGERSPÅR     VAR, NÄR, HUR?     LÄGERAVGIFTER     BOKA LÄGER  

 

Lägerspår

Under ett läger ägnar man ca 25 timmar åt sitt valda Lägerspår. Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Under ett läger guidas man igenom sitt lägerspår och får hjälp att utveckla egna projekt. Det är ca 8 deltagare per ledare och grupperna varierar i storlek från ca 15-30 deltagare. Juniorer 8-11 år och Ungdomar 12-18 år är i separata grupper

Det finns fem olika lägerspår att välja mellan.

Välj vilket spår som passar bäst baserat på ålder, intresse och förkunskaper. Läs noga igenom informationen om lägerspåret nedan (klicka på ikonerna) innan du gör ditt val!

Förkunskaper:8-11 år
(Född 2006-2009)
12-17 år
(Född 1999-2005)
Inga förkunskaper -
för nybörjare
scratch-130x130scratch-130x130
Inga förkunskaper -
för nybörjare
skapar-130x130skapar-130x130
Inga förkunskaper -
för nybörjare
webb-130x130
Vissa förkunskaper -
Har gått igenom Hello
World!s Python-kurs
spel-130x130
Ganska omfattande -
Kodar redan ganska
obehindrat i något
valfritt textbaserat
språk, men vill ha nya
utmaningar.
studio_x-130x130

Var, när, hur?

Ågesta Folkhögskola ligger naturskönt i ett friluftsområde söder om Stockholm nära Farsta Strand. Vi är omgivna av stora gräsytor och har en egen strand för bad och fritidsaktiviteter precis runt knuten.
Det tar ca 30 minuter att åka kommunalt från Centralstationen med pendeltåg till Farsta Strand (14 minuter) samt buss till Ågesta Friluftsgård (8 minuter).
Deltagare som reser in med SJ från andra städer möts av våra ledare vid tåget på Centralstationen och vi ser självklart till att alla kommer med rätt tåg hem när veckan är slut.

agesta

Vad händer på lägret?

För de som övernattar inleds lägret på söndag eftermiddag kl 15 med gemensamma aktiviteter, middag och en första kvällsaktivitet. Ungdomarna bor på internatet i tvåbäddsrum med egen dusch och toalett, och äter frukost tillsammans med sin ”hustomte”, volontärer och ledare. Det är alltid minst två vuxna som har ”nattjour”.

På måndag morgon klockan 9 anländer daglägerdeltagarna och varje dag måndag till torsdag har vi två stycken pass när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande. Förmiddagspasset följs av lunch i matsalen. Maten lagas av Ågesta Folkhögskolas kockar och köket erbjuder de vanligaste formerna av specialkost när sådana behov är föranmälda. Efter lunch följer ett par timmars fritidsaktiviteter med bad och uteaktiviteter om vädret tillåter. Därefter är det åter tid i lägerspåren fram till det är dags för hemgång för daglägerdeltagarna klockan 17.30. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

För de som övernattar är det så middag i matsalen och gemensamma kvällsaktiviteter av varierande slag med mycket digitala inslag.

Veckan avslutas med en gemensam ”mässa” fredag eftermiddag där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas klockan 15 fredag eftermiddag.

Trivselregler, säkerhet och försäkring

För att alla ska ha en bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla deltagare måste följa. Läs igenom dessa noga tillsammans med ditt barn. Om man bryter mot dessa regler kan det leda till att man får lämna lägret utan att få någon avgift återbetald.
Bad är endast tillåtet tillsammans med våra ledare . För att få bada på djupt vatten måste man först genomföra simprov.

Våra ledare har genomgått utbildning i Hjärt-Lung-Räddning (HLR) samt livräddning och både ledare och volontärer har i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som skall arbeta med barn, fått visa upp ett utdrag ur belastningsregistret från Polisen.

Alla barn och ungdomar som är på lägret täcks av vår olycksfallsförsäkring i If. Deltagarna ansvarar själva för egna värdesaker.

Datorer

För de som inte har egen dator ordnar vi lånedatorer. Av hygieniska skäl vill vi att alla har med sig egna hörlurar.

Lägeravgifter 2017

Tack vare stöd från våra Hello World! Partners kan vi kombinera hög ledartäthet med rimliga avgifter och anpassa lägeravgifterna efter föräldrarnas inkomst. För att kunna bli erbjuden plats till reducerad avgift måste man ha ansökt om detta på Mina Sidor INNAN man bokar plats.

Vårt mål är att kunna erbjuda precis så många platser med reducerad avgift som efterfrågas!
Om våra platser med reducerade avgifter skulle ta slut så erbjuds man alltid att boka till full avgift till dess lägret är fullt.

Sammanlagd inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavareÖvernattningsläger (söndag kl 15 - fredag kl 15)Dagläger
(måndag - fredag kl 9-18/15)
100 000 kr och högre7 900 kr3 900 kr
90 000 - 99 999 kr7 400 kr3 700 kr
80 000 - 89 999 kr6 900 kr3 400 kr
70 000 - 79 999 kr5 900 kr2 900 kr
60 000 - 69 999 kr4 900 kr2 400 kr
50 000 - 59 999 kr3 900 kr1 900 kr
40 000 - 49 999 kr2 900 kr1 400 kr
30 000 - 39 999 kr1 900 kr900 kr
20 000 - 29 999 kr1 400 kr700 kr
Mindre än 20 000 kr900 kr400 kr
Lägeravgifterna baseras på sammanlagd taxerad inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavare. För att få tillgång till platser med reducerad avgift måste man ansöka om det på Mina Sidor (när man är inloggad) INNAN man bokar plats på lägret.

Lägeranmälan Hello World! Sommarläger på Ågesta

I översikten nedan ser du för varje vecka vilka typer av platser och vilka lägerspår som finns tillgängliga att boka. Du bokar dels en plats på lägret – och dels en plats i ett lägerspår.

Är det du vill boka fullt? Ställ dig i kön!
Vi försöker att så långt möjligt anpassa antalet platser per lägerspår baserat på efterfrågan så det finns hopp om spårbyte även om vi inte kan garantera det. Vi hanterar kön strikt i turordning!

Om du väljer att boka en plats eller ett lägerspår som inte är ditt förstahandsval kan du, när du köpt din plats, ställa dig i kö för att byta spår eller typ av plats.
Om du väljer att inte boka någon plats kan du istället ställa dig i kö till aktuell vecka.

Du måste vara medlem och inloggad på ditt konto och där ha lagt upp profiler för de barn du vill kunna boka och köpa platser åt.

För att kunna bli erbjuden plats till reducerad avgift måste du ha ansökt om det för respektive barn INNAN du bokar plats. Om platserna till reducerad avgift är slut blir du alltid erbjuden en biljett till ordinarie pris så länge det finns platser kvar.

När du gjort ditt val och fyllt i information kommer du att få betala via Klarnas betalningslösning där du kan välja mellan olika betalsätt och antingen betala allt på en gång eller dela upp betalningen.

Var noga med att gå igenom hela bokningsflödet tills du får meddelandet ”Tack för ditt köp!”. Annars har ingen plats bokats.

Vi rekommenderar att du gör bokningen från en stationär dator eller laptop. Vi avråder från att boka via smartphone – vissa modeller av iPhone i kombination med webbläsaren Safari fungerar dåligt med vårt system.

Vet du vilken typ av biljett och vilket lägerspår du vill boka? Har du läst igenom våra Trivselregler och Köpvillkor så att du är redo att godkänna dessa?

Då är du redo att klicka på ”Till bokningen” i aktuell vecka!

  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

Hjälp oss gärna att sprida info om lägret!

Poster