För dig inom skolvärlden

Vad kul att du har hittat till oss! Vi är en ideell förening som arrangerar aktiviteter i digitalt skapande för barn och unga 8-18 år. Syftet är att öppna dörrar till digital kunskap, naturvetenskap och teknik på ett lustfyllt och roligt sätt.

Skriv gärna upp dig för att få information från oss riktad till dig inom skolvärlden.

Jag vill få info

FORTBILDNING

Kurs i Scratchprogrammering för lärare

Sedan höstterminen 2020 erbjuder vi i samarbete med Göteborgs universitet en kurs i visuell programmering för yrkesverksamma lärare.

Kursen ger dig som lärare bästa möjliga introduktion till programmering i visuell miljö på en nivå och i ett tempo som är väl anpassat till dina förkunskaper. Innehållet i kursen sträcker sig från ett helhetsperspektiv på programmering, till praktiska övningar i blockprogrammering i Scratch och didaktiska perspektiv på programmering för unga. Allt med ett fokus på att väcka kreativitet och skaparglädje med digitala verktyg!

Läs mer om kursen

HELLO WORLD! ON TOUR

Inspirationspass på skolor

Med Hello World! on Tour öppnar vi dörrar till världar av digitalt skapande. Vi besöker skolor och andra organisationer med inspirationspass, med målet att inspirera nya grupper av barn och unga att fortsätta utforska digitalt skapande.

Hello World! on Tour rullade igång under HT20, men vi har pausat fysiska skolbesök med anledning av pandemin.

Läs mer om On Tour

Frågor & Svar

Vad är målet med undervisningen?

Vi vill ge barn och unga möjlighet att, utifrån sina egna intressen och erfarenheter, upptäcka och utforska teknik och digitalt skapande i ett socialt sammanhang. Vi ser oss som ett komplement till det formella lärandet, och vill sprida kunskapslust och skaparglädje som vi hoppas spiller över även på inställningen till lärande i skolan.

De program vi arbetar i används i teknikföretag och på universitet världen över. Våra spelstudior använder samma program som många stora spelföretag, och de programmeringsspråk vi lär ut används i stora delar av teknikbranschen.

Vilka jobbar som ledare hos er?

Våra ledare är huvudsakligen ämneskunniga studenter från KTH, Stockholms universitet, och Chalmers, med flera, rekryterade för att vara goda förebilder och inspirera barn och unga till att utforska teknik och digitalt skapande.

Vi kräver ett godkänt utdrag ur belastningsregistret för alla ledare. Utöver detta kräver vi även att alla ledare upprätthåller och följer vår värdegrund, där vi lyfter fram och jobbar för att förbättra mångfalden inom teknikbranschen.

Kostar det att delta i er verksamhet?

Anmälningsavgifterna för att delta i våra events är inkomstbaserade, tack vare våra partners som bidrar finansiellt till verksamheten. Vi har även ett stipendieprogram. Varje stipendiat får möjligheten att delta på alla meetups under ett helt år, samt en lägervecka på ett av våra Hello World! Camps. Du kan läsa mer om vårt stipendieprogram här.

Hjälp oss att nå fler!

Vi uppskattar att ni hjälper till att sprida ordet om oss till andra kollegor, föräldrar och elever som kan vara intresserade av oss.

Ett bra första steg kan vara att bli medlem i vår förening. Det är självklart gratis, och en får då information med nyhetsbrev från oss.

Låt oss hålla kontakten!

Skriv gärna upp dig för att få information från oss riktad till dig inom skolvärlden.

Jag vill få info