Information, registreringar och nedladdningar för våra Studios!

I tabellen nedan hittar ni för respektive studio länk till information om programvara och konton som används i undervisningen och som behövs för att man ska kunna fortsätta jobba hemma.

För deltagare som har med sig egen dator är det mycket viktigt att alla förberedelser är gjorda FÖRE ankomst till meetup eller läger. Annars finns risk att man missar stora delar av undervisningen då vi inte har tid att hjälpa till med detta när verksamheten har kommit igång.

Deltagare som använder våra lånedator behöver ha med sig ett usb-minne (eller ha tillgång till en egen molntjänst) för att kunna spara sitt arbete.

Kom även ihåg att ha läst igenom våra TRIVSELREGLER innan ni deltar på våra meetups och läger. Vi ses!

 

StudioWorkshopFör vemFörkunskaperProgramvara
scratch-130x130

Prova på Scratchstudio*


Prova på Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier! Läs mer om Scratch här!
Juniorer (f 2009–2012)IngaProgramvara Scratch

Prova på Codebug


CodeBug är en söt liten mikrokontroller som kan programmeras för att skapa många roliga projekt. I den här introduktionen får du lära dig om CodeBug:ens olika delar och hur du kan programmera den med hjälp av språket Blockly.
Juniorer (f 2009–2012)IngaProgramvara Codebug

Prova på kodstudio Minecraft*


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga!
Juniorer (f 2009–2012)IngaProgramvara Lua/Minecraft

Guide - hur flytta värld

Prova på 3D-modellering


I den här workshopen kommer du få prova på att skapa i 3D i programmet TinkerCAD. Upptäck hur du med enkla former som kuber och sfärer kan skapa allt möjligt! Detta är ett smakprov på vår 3D-studio, även om det är i ett annat program.
Ungdomar (f 2002-2008)Inga

Prova på Arduino – gör ett reaktionsspel


En Arduino är en mikrokontroll som kan programmeras för att styra robotar eller andra elektronikprojekt. I den här workshoppen får du testa skapa ett reaktionsspel med hjälp av en Arduino! Läs mer om Arduinos här!
Ungdomar (f 2002-2008) IngaProgramvara Arduino

Prova på Arduino – gör en egen spelkontroll


En Arduino är en mikrokontroll som kan programmeras för att styra robotar eller andra elektronikprojekt. I den här workshoppen får du testa att bygga en egen spelkontroll med hjälp av en Arduino! Läs mer här!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaProgramvara Arduino

Prova på Spelstudio by King*


Har du funderat på att börja lära dig att designa och programmera spel? Då är Spelstudio by King ett bra val. I den här workshopen får du ett smakprov på en av våra mest populära studios!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaIngen programvara

Utforska funktioner i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? I den här workshoppen får du utforska funktioner i matematiken, och testa att programmera med hjälp av funktioner.
Ungdomar (f 2002-2008)PythonstudioIngen programvara

Utforska sannolikheter i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? I den här workshoppen utforskar vi tillsammans begreppet sannolikhet, och närmar oss det med datorn som verktyg. Vi kastar tusentals digitala tärningar, och mycket mer!
Ungdomar (f 2002-2008)PythonstudioIngen programvara

Utforska kryptering i matten


Visste du att programmering och matte ofta går hand i hand? Kryptering är ett spännande område där programmering och matematik möts. Lär dig att kryptera meddelanden, för hand och med datorns hjälp! Du vet aldrig när dessa kunskaper kommer att komma till användning!
Ungdomar (f 2002-2008)PythonstudioIngen programvara

Eget ProjektFör dig som arbetar självständigt med något projekt, men vill ha coachning av våra duktiga ledare för att ta ditt skapande till nya höjder!
Juniorer (f 2009–2012)
Ungdomar (f 2002-2008)
Ingen programvara
*: Dessa "Prova på"-workshops motsvarar första tillfället i våra serier.
StudioFör vemFörkunskaperProgramvara

Bygg din egen chatbot på molnet by Capgemini (endast 26-27 okt)


På Capgeminis egen studio får deltagarna utveckla en enkel chatbot med AWS Lex, och involvera kod med svar från chatbotten. Kanske kan chatbotten till och med svara med ljud?
Juniorer (f 2009-2012)IngaIngen programvara behövs.
scratch-130x130

Scratchstudio


I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier. Läs mer om Scratch här!
Juniorer (f 2009–2012)IngaProgramvara Scratchstudio

Kodstudio Minecraft


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga!
Juniorer (f 2009–2012)IngaProgramvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
python-135x135

Pythonstudio


I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaProgramvara Pythonstudio

Mer information om spåret
python-135x135

Pythonstudio fortsättning (AI)


För dig som gått Pythonstudion och nu är redo för mer problemlösning och kluringar! I Pythonstudio fortsättning får du lära dig fler koncept inom programmering och testa på att bygga din egen AI. (Denna studio är baserad på material från Studio V från i somras, så om du redan har gått denna kommer det att bli repetition)
Ungdomar (f 2002-2008)PythonstudioProgramvara Pythonstudio
webb-130x130

Webbstudio


Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaInfo och programvara Webbstudio
3d-130x130

3D-studio


I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter. Läs mer om Blender här!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaProgramvara 3D-studio

Spelstudio by King


Har du funderat på att börja lära dig att designa och programmera spel? Då är Spelstudio by King ett bra val. Du lär dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö!
Ungdomar (f 2002-2008)IngaProgramvara Spelstudio by King

Spelstudio Unity 3D


I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet. Läs mer här!
Ungdomar (f 2002-2008)Grundkunskaper i textbaserad programmering* Programvara Spelstudio Unity
*: Du ska ha gått någon av våra nybörjarstudios i textbaserad programmering (Pythonstudio, Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller på annat sätt lärt dig grunderna i textprogrammering.