WOMEN IN TECH startar WIT Girls och ger unga tjejer chansen att upptäcka ny teknik!

Women In Tech har sedan starten 2014 inspirerat kvinnor att välja en karriär inom media och teknik. Med initiativet WIT Girls tas ännu ett steg med målet att alla tjejer ska få chansen att upptäcka det senaste inom ny teknik, programmering, virtual reality och speldesign.

Genom att bli Partner till Hello World! kan WIT Girls erbjuda 8-15-åriga tjejer ett helt års techprogram bestående av en lägervecka under sommarens Hello World! läger och fritt deltagande på Meetups på söndagar hos olika partnerföretag i Stockholm och Göteborg. I samarbete med WIT erbjuder Hello World! GIRLS ONLY-grupper vecka 24, 25, 26 och 31 i lägerspåren Kodstudio Minecraft samt Spelstudio by King.

WIT Girls-stipendierna sponsras 100% av WIT 2018 Founding Partners, samt av enskilda företag och privatpersoner som alla stödjer WIT Stockholm (Women in Tech Stockholm).

Vi ser fram emot din ansökan!


VEM KAN SÖKA?

 

ÅLDER: 8-15 ÅR
ORT: HELA SVERIGE
KÖN: TJEJER
ANTAL STIPENDIER: 16 STYCKEN
VAD INGÅR I STIPENDIET?
Stipendiaten får under vecka 24, 25, 26 eller 31 vara med på Hello Worlds populära programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup.

 

ANSÖKAN: ANSÖKAN SKER VIA HELLO WORLD!S ANSÖKNINGSFORMULÄR. Sök så snart du kan då vi har löpande urval av våra kandidater!

OM WOMEN IN TECH

Women in Tech började som ett event på Internationella kvinnodagen 2014. Sedan dess har WIT vuxit till en gemenskap, en plattform och en rörelse. Målet för WIT är att inspirera kvinnor att välja en karriär inom media och teknik, genom att tillhandahålla nätverk och erfarenhet från framgångsrika kvinnor och män från både företags- och entreprenörsvärlden. Läs mer här.