Hello World! Stipendieprogram

Hej, du som vill söka till stipendieprogrammet👋

Vad kul att du har hittat hit! Här nedan hittar du instruktioner för hur du ansöker till Hello World!s stipendieprogram, samt lite mer information som kan vara bra att veta innan du ansöker.

Vad ingår i Stipendieprogrammet?

Med ett stipendium hos Hello World! kan du som är mellan 8-18 år utforska digitalt skapande kostnadsfritt i ett helt år. T.ex. kan du lära dig att skapa din egen hemsida eller varför inte bygga ditt eget spel?! Stipendiet är giltigt mellan 1 juni 2021 och 31 maj 2022 & innefattar:

 • Ett års deltagande på Hello World!s Meetups (digitala eller fysiska)
 • En lägervecka på Hello World! Camp 2021. Som junior kan du boka in dig på en veckas dagläger och som ungdom kan du välja om du vill gå på en veckas dagläger eller övernattningsläger.
 • En kickoff där du får träffa andra stipendiater (inbjudan med mer info kommer).
 • Roliga möjligheter att vara med och sprida ordet om Hello World! och digitalt skapande.

Villkor för Stipendieprogrammet

 • Du som ansöker är mellan 8-18 år.
 • Du kan komma att nämnas som en av våra ambassadörer i Stipendieprogrammet på vår webb och i sociala medier (förnamn, ev. bild, bostadsort), samt  hos den partner som instiftat stipendiet som du fått.
 • Om du svarar ja på frågan att bli intervjuad, kommer även intervjun att delas i våra kommunikationskanaler. Intervjun innehåller ett par frågor om din upplevelse som stipendiat hos Hello World!.
 • Då några av våra partnerföretag kan komma att erbjuda företagsbesök till sina stipendiater kommer vi i sådana fall även dela era kontaktuppgifter med dem.
 • Hello World! får kommunicera med dig som stipendiat kring kommande event som du kan delta på.

Hur ansöker jag?

Du som är mellan 8-18 år ansöker genom att logga in på ditt eget konto  (ansökan är endast synlig från ditt barnkonto. Vet du inte hur man loggar in på barnkontot, se intruktioner nedan

 • Logga in på ditt barnkonto här
 • Klicka på Sök stipendium i menyn.
 • Skriv en motivering och skicka!
 • TADA! Nu är det bara att hålla tummarna 🙂

Bra att veta

Om du har rätt till reducerad avgift är det bra att ansöka om det innan du söker stipendium, eftersom vissa av stipendierna är riktade till de som har en lägre hushållsinkomst.

Har du ansökt i den första omgången 2021 men inte fått stipendium, gäller även din ansökan för nästa omgång.

Vanliga frågor

Jag har inget barnkonto. Hur skapar jag ett?

För att du ska kunna logga in på ditt eget konto behöver din vårdnadshavare lägga till ett lösenord för dig på Mina sidor > Mina barn genom att klicka på ÄNDRA UPPGIFTER. Här ser du även det användarnamn som du sedan loggar in med. Är du inte redan medlem blir du det gratis genom att din vårdnadshavare skapar ett konto här.

Logga in på ditt eget konto och navigera till Sök stipendium i menyn på Mina sidor.

När är sista dag att ansöka och när får man veta om man fått stipendium?

Sista dag att ansöka är den 31 mars 2021. Vi planerar att ge besked om du fått stipendium eller inte någon gång mellan den 1 april – 15 april.

 

Vad händer om jag blir antagen till stipendieprogrammet?

Om du har blivit antagen behöver du tacka ja till ditt stipendium genom att maila oss på info@helloworld.se. När det är gjort aktiverar vi stipendiet och du kan med hjälp av din vårdnadshavare boka in dig på aktiviteter kostnadsfritt i ett helt år! Bra va?

På grund av Covid-19 kör vi alla meetups online under våren, så det är bra om du har din egna dator hemma. Skulle du inte ha tillgång till en dator hemma, så kan du höra med oss ifall det går att låna en. När vi drar igång med fysiska meetups igen, kommer den som behöver kunna boka en lånedator. På våra Camps får alla som deltar låna en dator.

 

Vad händer om jag inte blir antagen till stipendieprogrammet?

Om du inte får stipendium den här gången, kan du söka stipendium igen i höst. Förutom att erbjuda stipendier har vi också inkomstbaserade avgifter, som gör att t.ex. lägeravgiften anpassas efter hushållets inkomst. När du har blivit medlem kan du ansöka om reducerad avgift på Mina Sidor.

Andra frågor?

Om du har andra frågor eller behöver hjälp så är det bara att maila info@helloworld.se!