Hello World! Stipendieprogram

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s Stipendieprogram får fler barn och unga chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande. Varje stipendiat blir en Hello World!-ambassadör och har möjlighet att inspirera andra barn och unga till att testa på digitalt skapande! För varje stipendiat får också fyra andra deltagare reducerade avgifter, för att möjliggöra för fler att delta i vår verksamhet.

Stipendierna instiftas av våra Partners och genom bidrag från andra privatpersoner eller organisationer. Tack för att ni är med och tänder framtidens digitala stjärnor!

Vad ingår i Stipendieprogrammet?

Som stipendiat får du utvecklas inom digitalt skapande under ett helt år, helt utan kostnad. Du får delta i våra meetups, fysiska som digitala, samt på Hello World! Camp. Du får också möjlighet att inspirera fler barn och unga till att utforska digitalt skapande!

(Uppdaterad med hänsyn till covid-19)

  • Ett års deltagande på Hello World! Meetups (fysiska eller digitala)
  • En lägervecka på Hello World! Camp 2021. Som junior kan du boka in dig på en veckas dagläger och som ungdom kan du välja om du vill gå på en veckas dagläger eller övernattningsläger.
  • En kickoff där du får träffa andra stipendiater!
  • Roliga möjligheter att vara med och sprida ordet om Hello World! och digitalt skapande.

Viktiga datum

Under året har du chansen att söka stipendier två gånger. Nedan finns några viktiga datum som är bra att hålla koll på.

Andra antagningen (2021)

  • Ansökan: 1 februari – 31 mars 2021
  • Urval: 1 april – 15 april 2021
  • Stipendiets giltighet: 1 juni 2021 – 31 maj 2022

 

Sök till programmet

För att kunna ansöka ska du vara mellan 8–18 år och medlem hos Hello World! (psst…det är gratis)

Om du har rätt till reducerad avgift är det bra att ansöka om det innan du söker stipendiet, eftersom vissa av stipendierna är riktade till de som har en lägre hushållsinkomst. Din vårdnadshavare kan ansöka om reducerad avgift via sitt konto under Mina sidor.

 

Nominera framtidens stjärnor

Du som t.ex. är lärare eller jobbar på en fritidsgård kan nominera en eller flera personer som du tycker borde få chansen att upptäcka digitalt skapande genom vårt stipendieprogram. Du nominerar genom att fylla i ett formulär med lite uppgifter och en kort motivering.

 

Möjliggör för fler att upptäcka digitalt skapande – bidra till våra stipendier!

Med varje stipendium tänder ni fem digitala stjärnor. En utvald stipendiat blir er digitala ambassadör och ytterligare fyra barn och unga, som annars inte hade haft möjlighet att åka på läger, kan delta i vår verksamhet tack vare reducerade avgifter. Att instifta stipendier är ett konkret, personligt och effektivt sätt att investera i social hållbarhet.

Instifta stipendier

Om du inte kan instifta ett helt stipendium, kan du också bidra med valfritt belopp till våra stipendier.

Stipendier 2021

Hello World!-stipendier

Utöver stipendierna ovan, finns 0 st Hello World!-stipendier, från anonyma bidragsgivare och donatorer.

Vill du också bidra till våra stipendier? Klicka här.