Vill du vara med och driva utvecklingen och expansionen av Hello World!? 

 

Hello World! är en allmännyttig, ideell förening som bedriver läger- och utbildningsverksamhet för barn och ungdomar som vill upptäcka eller redan är intresserade av teknik, naturvetenskap och programmering. Hello World! har i dagsläget verksamhet i Stockholm, Göteborg och Växjö genom meetups under helgerna och anordnar lägerverksamhet på somrar och skollov.

Som projektledare är du ambassadör för detta nationella folkbildningsprojekt som syftar till att få ännu fler barn och ungdomar intresserade av att skapa med digitala verktyg i en naturvetenskaplig, teknisk och kreativ inramning.

 

PROJEKTLEDARE

Är du en entusiastisk, drivande och strukturerad projektledare? Som projektledare hos Hello World! arbetar Du tätt med våra andra projektledare och har en viktig roll i ett litet entreprenöriellt och värderingsstyrt team där ingen dag är den andra lik. Som projektledare kommer du tillsammans med teamet arbeta med införsäljning till nya partners samt med kommunikation och administration kring våra läger, meetups och andra evenemang. Du kommer dessutom vara delaktig i våra meetups på söndagar och läger under sommarloven där barn och ungdomar arbetar med digitalt skapande.

Du kommer att själv driva projekt, likväl som att du kommer att jobba i team som leds någon av våra andra projektledare. Vi är en platt organisation där du kommer att få jobba med allt mellan högt och lågt, därför kommer du trivas som bäst om du har förmågan att jobba prestigelöst.

Vi växer och etablerar oss löpande på nya orter. I dessa projekt tar du ett helhetsansvar för att engagera en grupp partnerföretag, planera uppstart och meetupprogram, rekrytering av ledare och lokal meetupvärd samt kommunikation och rekrytering av deltagare. Här är ett etablerat nätverk med företag på högskoleorter ett stort plus!

Placeringsort: Stockholm – med resor inom Sverige
Anställningsform: Tillsvidareanställning 100% – inleds med provanställning
Målstyrd arbetstid – arbete vissa söndagar samt under sommarläger
Jobbet kräver att du har B-körkort

 

Arbetsuppgifter

Som projektledare arbetar du dagligen med försäljning samt planering och genomförande av vår verksamhet. Du kommer ha många kontaktytor och vara delaktig i att sprida Hello World!s budskap om att låta alla barn och ungdomar få möjlighet att få insikter och kunskap i programmering för att kunna passa i en digital värld.

Som projektledare innebär din roll att: 

 • sköta planering, deltagaradministration och resebokningar
 • engagera och sälja in sponsorskap till partners
 • sjävständigt initiera och ha dialog med leverantörer och samarbetspartners
 • initiera och utveckla nya typer av evenemang för och med våra partners och studenter/ledare
 • arbeta med digitala utskick och nyhetsbrev till partners, kursdeltagare och leverantörer
 • hantera samtal och kommunikation via e-post och sociala media
 • arbeta med organisation och genomförande av våra sommarläger
 • vara meetupvärd vissa söndagar hos våra partners där du organiserar ledare, barn och föräldrar, samt se till att all nödvändig utrustning finns på plats.

Vem är du?

Du är en entusiastisk, drivande, ordningsam, kvalitetsmedveten och strukturerad person som gillar att sälja. Du trivs att jobba i en entreprenöriell och värderingsstyrd organisation med korta beslutsvägar och hög aktivitet.

Du är van att ta initiativ och hitta lösningar. Du är självständig och har ett eget driv, men samtidigt väldigt duktig på att samarbeta och mån om transparens och dokumentation så att andra kan hoppa in i det du gör om det skulle behövas. Du är positiv och utåtriktad som människa och har lätt för att få medarbetare runt dig att må bra.

Jobbet kräver att du:

 • Har vana av att driva och jobba i projekt
 • Gillar att ta nya kontakter och duktig på att sälja in sponsorskap och bygga relationer med nya samarbetspartners och sponsorer
 • Har förmåga att se helheten, ta egna initiativ och strukturera upp arbete
 • Är flexibel, drivande och lösningsorienterad och beredd på och gillar att saker och ting förändras på kort varsel
 • Är orädd och gillar att självständigt ta dig an nya utmaningar
 • Har erfarenhet av att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt och är duktig på att prioritera ditt arbete
 • Är strukturerad och noggrann med en vilja att alltid leverera med hög kvalitet i allt du lämnar ifrån dig
 • Har förmåga och gillar, att både i tal och skrift, kommunicera på ett förtroendeingivande sätt med såväl företagsrepresentanter, studenter, föräldrar och deltagare, såväl skriftligt som muntligt
 • Är mycket van att arbeta i olika digitala verktyg som Google Suite och MS Office och är nyfiken på IT, digital utveckling och lär dig snabbt

ANSÖKAN

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till jobb@helloworld.se. Märk din ansökan med ”Projektledare/Kommunikation”

Vid frågor, hör av dig till Ulrika Dellby: ulrika.dellby@helloworld.se eller Dag Wolters: dag.wolters@helloworld.se