Hello World! befinner sig i en spännande expansionsfas och söker en strukturerad Ekonomi-/Partneransvarig

Vill du arbeta i en organisation som brinner för barn och ungdomar och gör verklig konkret samhällsnytta? Vill du ha en roll där du nätverkar och gör affär med näringslivet ena dagen och leder och utvecklar administrativa rutiner andra dagen? Läs vidare för nu söker vi en strukturerad Ekonomi-/ partneransvarig till Hello World!

Hello World! är en ideell förening som med läger och meetups uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst med digitala verktyg. Tillsammans med näringslivet brinner vi för att expandera vår verksamhet som sedan starten 2016 nått mycket fina resultat. Vi vill möjliggöra för alla barn och unga, oavsett bakgrund och förutsättningar, att upptäcka allt magiskt man kan åstadkomma med digitala verktyg! Hello World! ökar lusten för lärande och, på både kort och lång sikt, motverkar vi utanförskap, främjar jämställdhet, innovation och säkrar framtidens kompetensförsörjning.

Verksamheten har vuxit kraftigt och sedan starten 2016 har vi kunnat välkomna över 4 000 lägerdeltagare och 10 000 meetupdeltagare, barn i åldern 7-18 år. Verksamheten omsätter idag ca 20 mkr per år vilket till ca en tredjedel finansieras av deltagaravgifter och till två tredjedelar av finansiellt och pro bono stöd från näringsliv, stiftelser och organisationer. Totalt stöd till och med 2020 uppgår till knappt 50 mkr och hittills säkrat framtida stöd uppgår till drygt 20 mkr. Största finansiär är Teknikföretagen.

Som ansvarig för ekonomi och partners kommer du att ha en viktig roll i det systematiska kvalitetsarbetet med fokus på att säkra fortsatt långsiktig finansiering samt på verksamhetsuppföljning, ekonomi- och administrativa frågor. Vi har många spännande utmaningar framför oss och längtar till att du kommer och förstärker oss!

Arbetsbeskrivning

Rollen innefattar bland annat:

Som partneransvarig (ca 50-75%)

  • Ansvara för att engagera nya partners för såväl långsiktigt finansiellt stöd som för pro bono resurser.
  • Leda och utveckla administrativa rutiner, avtal, mallar och processer för att underlätta Hello World!s samarbete med våra partnerföretag och att vi når uppsatta mål.
  • Ansvara för finansiering från stiftelser och offentliga medel från ansökning till redovisningar/avrapporteringar samt för insamlingsverksamhet från allmänheten.

Som ekonomiansvarig (ca 25-50%)

  • Ansvara för den totala ekonomistyrningen samt verksamhetsuppföljning innehållande bland annat analys, budget/affärsplan, redovisning/bokslut och finansiell rapportering såväl internt, som till myndigheter och till partners/finansiärer.
  • Ansvara för intern kontroll och kostnadseffektivitet i alla led.
  • Ansvara för föreningsadministration, avtalshantering (partners samt leverantörer), avtalsefterlevnad och rapportering
    Förbereda ärenden till styrelsen samt beslutsuppföljning och vara föredragande och rådgivande i ekonomiärenden på styrelsemöten samt fungera som styrelsens sekreterare.
  • Bistå generalsekreteraren i planering, beslutsunderlag och genomförande av verksamheten med fokus på partnerskap-/insamlingsarbetet samt Hello Worlds expansion i landet och dess fortsatta utveckling.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant ekonomisk utbildning såsom civilekonom eller motsvarande samt har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och tidigare gärna arbetat i ett entreprenörsdrivet företag.

Du tycker om att nätverka och att komma till avslut! Du gillar en omväxlande tillvaro, har ett stort ordningssinne och är prestigelös. Du är van att ha ett helhetsperspektiv och då organisationen är växande förväntas du vara flexibel vad gäller arbetsuppgifter.

Du är van att driva projekt och är lösningsorienterad, ansvarstagande och strukturerad. Du är snabblärd, har en väl utvecklad analytisk och organisatorisk förmåga. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt mycket goda kunskaper i Excel.
Du är van att arbeta i olika digitala verktyg, är nyfiken på IT och teknik och vill lära dig nya saker. Vi arbetar i verktyg som Microsoft Office, Google Drive, WordPress, Slack och Trello.

Du är nyfiken och intresserad och vill gärna vara involverad i vår huvudsakliga verksamhet som ju är sommarläger och meetups på helger. Då du i rollen kommer att behöva vara flexibel i samband med meetups, evenemang och läger ser vi också att du har B-körkort.

Vi erbjuder en utvecklande tjänst på en livfull arbetsplats med inspirerande aktiviteter året om för tusentals barn och ungdomar, 140 högskolestudenter, 60-talet näringslivspartners och ett coreteam på idag 5 personer. Du blir en viktig del av vårt team och bidrar till att utveckla hela vår organisation som befinner sig i en spännande expansionsfas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, placerad på vårt kontor hos vår Star Partner Cybercom, vid Hötorget i Stockholm. Viss oregelbunden arbetstid och resor inom landet förekommer. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi betalar tjänstepension samt erbjuder friskvårdsbidrag. Önskat tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, dock senast den 6 mars till jobb@helloworld.se. Märk ansökan med “Ansökan Ekonomi-/ partneransvarig”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten, kontakta Maria Arneng, generalsekreterare, på maria.arneng@helloworld.se eller 076-006 94 13.