Hello World! Sommarlovsmeetup ☀️

Vi vill ge alla Sveriges barn och unga chansen att under en sommarlovsvecka få utforska något nytt inom världen av digitalt skapande! På våra digitala sommarlovsmeetups samlas vi, ledare och deltagare från hela Sverige, för att tillsammans utforska någon av våra studios. Det blir som en blandning mellan våra Camps och Meetup Online, med intensivt skapande under fem halvdagar i rad.

Boka nu

En dag på Hello World! Sommarlovsmeetup

9:00 Rise and shine! Nu är det dags att vakna (om du inte redan har gjort det) och göra dig redo för en dag av digitalt skapande 🙌
9:30 Vi kickar igång dagen tillsammans och delar sen in oss i mindre studiogrupper med en ledare och 5-6 deltagare per grupp 👩‍💻
10:45 Dags för en paus och bensträckare! Spänningen är olidlig, vad blir dagens gemensamma pausaktivitet? 👯‍♀️
11:00 Vi fortsätter skapandet i de mindre studiogrupperna 💪
12:30 Tack för idag – vi ses igen imorgon! ☀️

Digitalt skapande för alla!

Från starten har det varit superviktigt att Hello World! är till för alla barn och ungdomar.

  • Alla ska ha råd – därför baseras avgiften på hushållets inkomst.
  • För hela Sverige – med våra digitala sommarlovsmeetups deltar alla på samma villkor, och du lär känna kompisar från andra delar av Sverige!
  • Samma förutsättning oavsett kön – vi jobbar aktivt för att alla ska trivas hos oss och för att skapa en jämn könsbalans (därför reserverar vi hälften av platserna åt tjejer/annan könsidentitet).
  • Från nybörjare till avancerat – vi har ett stort utbud av studios att välja mellan så att det ska finnas något för alla!

Våra ledare

Våra härliga ledare pluggar på tekniska program och står för inspiration och att vara fina förebilder för våra barn och ungdomar. Våra ledare är noggrant utvalda för att ha den rätta ”Hello World!”-andan och för att kunna inspirera och lära ut digitalt skapande på bästa sätt!

Under våra sommarlovsmeetup har du samma ledare under hela veckan, i en grupp tillsammans med inte fler än 5 andra deltagare! Under veckan kommer ni ha gott om tid att lära känna varandra 🙂

Välj en studio som passar dig

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika studios så att det ska finnas något för alla.

Juniorer (f. 2009-2012) – Som junior kan du välja mellan vår Kodstudio Minecraft, Pythonstudio, Scratchstudio och Scratchstudio fortsättning.

Ungdomar (f. 2002-2008) – Som ungdom kan du välja mellan 3D-studio, Pythonstudio, Spelstudio Unity3D, Webbstudio, AI-studio, Spelstudio Unity3D Fortsättning och Webbstudio fortsättning.

Läs om våra studios

Arrangera ett eget miniläger?

Våra sommarlovsmeetups är helt digitala, men kanske vill du dra ihop ett gäng kompisar och sitta tillsammans? Kanske har ni idéer om vad ni ska hitta på under eftermiddagarna?

Om ni är minst 5 personer, kan ni bli en egen studiegrupp och få en egen ledare för veckan. För att anmäla er som en grupp, ser ni först till att alla är medlemmar hos oss, sen mailar ni info@helloworld.se med namnen på alla i gruppen och vilken studio ni vill gå tillsammans (välj någon av de för v 25 och 26 nedan).

Datorer och programvara

Inför våra digitala sommarlovsmeetup behöver du ha en egen dator hemma med rätt program installerade för den studio du ska gå. Vi har guider som hjälper dig att hitta rätt!

Hitta rätt programvara

Frågor?

Vi har samlat några frågor och svar här. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Boka Sommarlovsmeetup

Tid & Plats

Plats: Online (info om anslutning kommer i god tid)
Dagar: Fem dagar, 14-18 juni (sön-tor) eller 22-26 juni (mån-fre) – du bokar in dig veckovis!
Tider: Halvdagar, kl 9.30-12.30

  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

Information i samband med bokningen

  • Läs mer om våra Meetupavgifter. Lägre avgifter erbjuds automatiskt när du bokar men bara om du ansökt om reducerad avgift för barnet på Mina Sidor innan du bokar.
  • Antagen till stipendieprogrammet? Då deltar du på sommarlovsmeetups utan kostnad.
  • Du betalar genom att välja ”gå till kassa” och väljer sedan hos Klarna när och hur du önskar betala. Har du inte gått vidare till Klarna och slutfört köpet inom 72 timmar tas bokningen bort automatiskt.
  • Läs igenom våra Köpvillkor, vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler.
  • Fullbokat? Ställ dig i kö, så ska vi försöka ordna fler platser!

Våra meetups anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.