Hello World! Meetup Online

Hello World! Meetup är till för dig som vill utforska digitalt skapande, oavsett om du är helt ny till det eller har testat förut. På våra online-meetups möts deltagare och ledare från hela Sverige och lär sig något nytt.

Meetupsen sker över videolänk, med uppstart och avslut i storgrupp, och sen studiogrupper med max 5-6 deltagare per grupp. Vi har kört digitala meetups sedan 15 mars och har hittat ett format som vi tycker är både kul och lärorikt!

Alla våra aktiviteter leds av våra ledare, som är studenter från högskolor och universitet och brinner för att inspirera och lära ut.

Boka meetupserie

Höstens datum

Vi kommer att köra en serie med meetup online med start efter höstlovet. I samband med dessa meetups kommer vi även att erbjuda workshops. Platserna till workshops släpps senare under hösten.

Våra meetups arrangeras på söndagar mellan kl 13-16.

8 novemberMeetup OnlineSerie (#1)
15 novemberMeetup OnlineSerie (#2)
22 novemberMeetup OnlineSerie (#3)
29 novemberMeetup OnlineSerie (#4)
6 decemberMeetup OnlineSerie (#5)

Körschema Meetup Online

12:30 Välkomna att ansluta er via länken ni fått skickade till er! Vår Meetupvärd kommer att ta emot er allt eftersom ni ansluter er.
12:50 Anslut er innan denna tid så att vi hinner välkomna er och dela upp er i digitala rum.
13:00 Nu kommer alla att skickas vidare till mindre grupper med en ledare och max 5-6 deltagare per grupp.
14:15 Paus! Även digitala meetups behöver pauser. Här kan du passa på att gå på toaletten. Vi kör också gemensam fika framför skärmen, för den som vill.
14:25 Dagens Företagspartner säger hej till alla!
14:30 Vi fortsätter skapandet i de mindre studiogrupperna igen och utvärderar innan vi avslutar i grupperna.
15:40 Avslutning med alla: vi avslutar med ett gemensamt quiz i Mentimeter. Digitala priser utlovas till vinnarna.
16:00 Tack för idag!

8 nov-6 dec

Serier

När du anmäler dig till en meetupserie så anmäler du dig till fem meetups i ett klick. Varje tillfälle bygger vidare på föregående tillfälle och du följer samma grupp genom hela serien.

Som vanligt väljer du mellan våra populära studios: Scratchstudio, Kodstudio Minecraft, Spelstudio Unity och många fler. När du gått färdigt din serie blir nästa steg antingen att jobba vidare i Eget projekt eller hoppa på någon av våra andra studios!

Läs mer om våra serier på meetups här.

Boka serier

Workshops

Du kan också välja att gå en workshop, ett tillfälle. På våra workshops får du testa på våra olika studios. Efteråt, kan du välja om du vill utforska denna studio vidare på serier eller camps, eller testa på en annan studio!

Vi kommer att släppa platser till höstens workshops löpande under hösten.

Frågor & Svar

Vad behöver jag ha för teknik hemma?

Du behöver ha en dator att arbeta vid. Det är också bra om du har ett headset eller hörlurar (gärna med mikrofon) så kommer du och de andra i din spårgrupp att få bättre ljud.

Behöver jag ladda ner några program i förväg?

Som vanligt ska du se till att ha programvara för studion nedladdad innan meetupen. Du hittar instruktioner här. Vi kommer att använda Zoom som verktyg för det digitala mötet. Från kl 12.30 kan du ansluta dig via länken ovan. Via den får du då en länk för att ladda ner Zoom snabbt och smidigt.

Hur blir det med fikan?

Vi kommer som vanligt att ta en paus kl 14:15. Då är ett bra tillfälle att gå på toa, sträcka på benen, och fylla på energinivåerna. Vi kommer ha preppat med lite fika och uppmuntrar alla andra att också göra det!

Kan ni erbjuda lånedatorer som vid de fysiska meetupsen?

Vi har tyvärr inte hittat en lösning för detta. Vi hoppas att du kan låna en dator av någon i din omgivning. Om inte det går, så hoppas vi att vi snart är igång med fysiska meetups också!

Boka meetupserie

Inför bokningen

  • Vilken studio ska vi välja? Läs mer och våra olika Studios och om de har några förkunskapskrav.
  • Hur fungerar de inkomstbaserade avgifterna? Läs mer om våra Meetupavgifter. Lägre avgifter erbjuds automatiskt när du bokar men bara om du ansökt om reducerad avgift för barnet på Mina Sidor innan du bokar.
  • Om du är antagen till stipendieprogrammet deltar du på meetups utan kostnad.
  • När du bokat behöver du gå vidare genom att ”gå till kassa” och välja hur och när du vill betala via Klarna. Detta steg behöver du göra inom 72 h för att din bokning ska bekräftas.
  • Läs igenom våra Köpvillkor, vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler.
  • Fullbokat? Ställ dig i kö på den studio ni vill gå. Vi gör vårt bästa att ordna fler platser så att alla kan vara med.

Boka här

Bokningen till våra Meetupserier hösten 2020 öppnade 2 sep kl 12.00.

Vi har vissa problem med bokningen nu. Om du har problem eller är osäker på om din bokning har gått igenom så ber vi dig att kontakta oss på info@helloworld.se. Stort tack för ert tålamod! /Teamet på Hello World!
  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

Våra meetups anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.

Vi ses på Meetup Online!