Hello World! Meetup Online – Nyhet!

Hello World! Meetup är till för dig som vill utforska digitalt skapande, oavsett om du är helt ny till det eller har testat förut. På våra online-meetups möts deltagare och ledare från hela Sverige och lär sig något nytt. Meetupsen sker över videolänk, med uppstart och avslut i storgrupp, och sen studiogrupper med max 5-6 deltagare per grupp. Vi har kört digitala meetups sedan 15 mars och har hittat ett format som vi tycker funkar bra för både deltagare och ledare.

Alla våra aktiviteter leds av våra ledare, som är studenter från högskolor och universitet och brinner för att inspirera och lära ut.

Du kan boka Meetup Online på denna sida från och med onsdag 15 april kl 12.00.

Vårens datum

Meetupomgång 2
15 marsMeetup OnlineSerie (#1) + Workshops
22 marsMeetup Online x KlarnaSerie (#2) + Workshops
29 marsMeetup Online x MycronicSerie (#3) + Workshops
19 aprilMeetup Online x VismaSerie (#4) + Workshops
26 aprilMeetup Online x SpotifySerie (#5) + Workshops
Meetupomgång 3
3 majMeetup Online x EYSerie (#1) + Workshops
10 majMeetup Online x KingSerie (#2) + Workshops
17 majMeetup Online x CapgeminiSerie (#3) + Workshops
24 majMeetup Online x ASSA ABLOYSerie (#4) + Workshops
31 majMeetup Online x 3stepITSerie (#5) + Workshops

Körschema Meetup Online

12:30 Välkomna att ansluta er via länken ni fått skickade till er! Vår Meetupvärd kommer att ta emot er allt eftersom ni ansluter er.
12:50 Anslut er innan denna tid så att vi hinner välkomna er och dela upp er i digitala rum.
13:00 Nu kommer alla att skickas vidare till mindre grupper med en ledare och max 5-6 deltagare per grupp.
14:15 Paus! Även digitala meetups behöver pauser. Här kan du passa på att gå på toaletten. Vi kör också gemensam fika framför skärmen, för den som vill.
14:25 Dagens Företagspartner säger hej till alla!
14:30 Vi fortsätter skapandet i de mindre studiogrupperna igen och utvärderar innan vi avslutar i grupperna.
15:40 Avslutning med alla: vi avslutar med ett gemensamt quiz i Mentimeter. Digitala priser utlovas till vinnarna.
16:00 Tack för idag!

3 maj-31 maj

Serier

När du anmäler dig till en meetupserie så anmäler du dig till fem meetups i ett klick. Varje tillfälle bygger vidare på föregående tillfälle och du följer samma grupp genom hela serien.

Som vanligt väljer du mellan våra populära studios: Scratchstudio, Kodstudio Minecraft, Spelstudio Unity och många fler. När du gått färdigt din serie blir nästa steg antingen att jobba vidare i Eget projekt eller hoppa på någon av våra andra studios!

Läs mer om våra serier på meetups här.

Boka serier

19 april-31 maj

Workshops

Du kan också välja att gå en workshop, ett tillfälle. På våra workshops får du testa på våra olika studios. Efteråt, kan du välja om du vill utforska denna studio vidare på serier eller camps, eller testa på en annan studio!

Ibland erbjuder våra partners, som är värdar för meetupsen, egna workshops i digitalt skapande. Det går också att anmäla sig till Eget projekt, där du kan få coaching och hjälp med ett eget projekt i digitalt skapande.

Läs mer om våra workshops på meetups här.

Boka workshops

Frågor & Svar

Vad behöver jag ha för teknik hemma?

Du behöver ha en dator att arbeta vid. Det är också bra om du har ett headset eller hörlurar (gärna med mikrofon) så kommer du och de andra i din spårgrupp att få bättre ljud.

Behöver jag ladda ner några program i förväg?

Som vanligt ska du se till att ha programvara för studion nedladdad innan meetupen. Du hittar instruktioner här. Vi kommer att använda Zoom som verktyg för det digitala mötet. Från kl 12.30 kan du ansluta dig via länken ovan. Via den får du då en länk för att ladda ner Zoom snabbt och smidigt.

Hur blir det med fikan?

Vi kommer som vanligt att ta en paus kl 14.15. Då är ett bra tillfälle att gå på toa, sträcka på benen, och fylla på energinivåerna. Vi kommer ha preppat med lite fika och uppmuntrar alla andra att också göra det!

Kan ni erbjuda lånedatorer som vid de fysiska meetupsen?

Vi har tyvärr inte hittat en lösning för detta. Vi hoppas att du kan låna en dator av någon i din omgivning. Om inte det går, så hoppas vi att vi snart är igång med fysiska meetups också!

Frågor?

Vi har samlat några frågor och svar om våra meetups och camps här.

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Vi ses på Meetup Online! 🌟