ONLINE

Hello World! Meetupserie

Hello World! Meetup är till för dig som vill utforska digitalt skapande, oavsett om du är helt ny till det eller har testat förut. På våra online-meetups möts deltagare och ledare från hela Sverige och lär sig något nytt.

Meetupsen sker över videolänk, med uppstart och avslut i storgrupp, och små studiogrupper med max 5-6 deltagare per grupp. Vi har kört digitala meetups sedan 15 mars 2020 och har hittat ett format som vi tycker är både kul och lärorikt!

Alla våra aktiviteter leds av våra ledare, som är studenter från högskolor och universitet och brinner för att inspirera och lära ut.

Boka meetupserie

Vårens datum

Vi kommer att köra en meetup online serie – fem tillfällen för dig som vill fördjupa dig inom någon av våra studios, med start 18 april.

I samband med dessa meetups kommer vi även att erbjuda workshops för att delta vid enskilda söndagar – bokningen öppnar den 3 mars.

Våra meetups arrangeras på söndagar mellan kl 13-16.

🗓18 april – Meetup #1 X Microsoft
🗓 25 april – Meetup #2 X Capgemini
🗓 2 maj – Meetup #3 X Atlas Copco
🗓 9 maj – Meetup #4 X EY
🗓16 maj – Meetup #5 X Mycronic

Körschema Meetup Online

12:30 Välkomna att ansluta via länken ni fått skickade till er! Vår Meetupvärd kommer att ta emot er allt eftersom ni ansluter.
12:50 Anslut innan denna tid så att vi hinner välkomna er och dela upp er i digitala rum.
13:00 Nu kommer alla att skickas vidare till mindre grupper med en ledare och max 5-6 deltagare per grupp.
14:15 Paus! Även digitala meetups behöver pauser. Här kan du passa på att gå på toaletten. Vi kör också gemensam fika framför skärmen och en pausaktivitet för den som vill.
14:25 Dagens Företagspartner säger hej till alla och berättar kort vad de gör inom programmering.
14:30 Vi fortsätter skapandet i de mindre studiogrupperna igen och utvärderar innan vi avslutar i grupperna.
15:40 Avslutning med alla: vi avslutar med ett gemensamt quiz i Mentimeter. Digitala priser utlovas till vinnarna!
16:00 Tack för idag!

Våra meetupserier

När du anmäler dig till en meetupserie så anmäler du dig till fem meetups i ett klick! Varje tillfälle bygger vidare på föregående tillfälle och du följer samma grupp genom hela serien.

Som vanligt väljer du mellan våra populära studios: Scratchstudio, Kodstudio Minecraft, Spelstudio Unity och många fler. När du gått färdigt din serie blir nästa steg antingen att jobba vidare i Eget projekt eller hoppa på någon av våra andra studios!

Läs mer om våra studios

Behöver du låna en dator?

Har du ingen egen dator eller möjlighet att låna en dator av en närstående? Nu kan du låna en dator för lovmeetups eller en serie, till att börja med i Stockholm.

Anmäl intresse att låna en dator genom att maila info@helloworld.se.

Frågor & Svar

Vad behöver jag ha för teknik hemma?

Du behöver ha en dator att arbeta vid. Det är också bra om du har ett headset eller hörlurar (gärna med mikrofon) så kommer du och de andra i din spårgrupp att få bättre ljud.

Behöver jag ladda ner några program i förväg?

Som vanligt ska du se till att ha en fungerande dator och ha programvara för studion nedladdad innan meetupen. Du hittar instruktioner här. Vi kommer att använda Zoom som verktyg för det digitala mötet. Från kl 12.30 kan du ansluta dig via länken ovan. Via den får du då en länk för att ladda ner Zoom snabbt och smidigt.

Hur blir det med fikan?

Vi kommer som vanligt att ta en paus kl 14:15. Då är ett bra tillfälle att gå på toa, sträcka på benen, och fylla på energinivåerna. Vi kommer ha preppat med lite fika och uppmuntrar alla andra att också göra det!

Kan ni erbjuda lånedatorer som vid de fysiska meetupsen?

Vi försöker att hitta en lösning för att låna ut datorer – maila info@helloworld.se så ser vi om vi kan hjälpa dig.

Boka meetupserie

Inför bokningen

  • Vilken studio ska vi välja? Läs mer och våra olika Studios och om de har några förkunskapskrav och några speciella datorkrav.
  • Hur fungerar de inkomstbaserade avgifterna? Läs mer om våra Meetupavgifter. Lägre avgifter erbjuds automatiskt när du bokar men bara om du ansökt om reducerad avgift för barnet på Mina Sidor innan du bokar.
  • Om du är antagen till stipendieprogrammet deltar du på meetups utan kostnad.
  • När du bokat behöver du gå vidare genom att ”gå till kassa” och välja hur och när du vill betala via Klarna. Detta steg behöver du göra inom 72 h för att din bokning ska bekräftas.
  • Läs igenom våra Köpvillkor, vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler.
  • Fullbokat? Ställ dig i kö på den studio ni vill gå. Vi gör vårt bästa att ordna fler platser så att alla kan vara med.

Är du redo att Boka in dig?

Bokningen till vår Meetupserie april/maj våren 2021 öppnar den 3 mars kl 12.00 och stänger onsdag den 14 april.
Om du vill delta vid ett enstaka tillfälle så rekommenderar vi dig att spana in våra Workshops

  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

 

Vi ses på Meetup Online!