Hello World! Meetup

Hello World! Meetup är till för dig, 8-18 år, som vill prova på digitalt skapande för första gången, eller för dig som redan kommit en bra bit på väg och kanske redan varit på ett läger med Hello World!.

Hello World! Meetup äger rum hos olika partnerföretag på söndagar klockan 13-16. Fika ingår.

Varje gång erbjuder vi några olika meetupspår från vårt smörgåsbord av lektioner, från våra Studios Scratch, Skapar, Webbdesign, Python, Spelutveckling, 3D-grafik eller Studio X.

DATORER

Till Hello World! Meetup tar du med dig egen dator. Vi har också några lånedatorer som kan reserveras av de som inte har möjlighet att ordna egen dator. Detta anmäls vid bokningen av en meetup. Våra lånedatorer lämpar sig inte för 3D eller Spelstudio.

OBS! Om du har med egen dator, kolla så att du har installerat rätt program innan du kommer på meetup. Information om vilka program som gäller för vilka spår finns i tabellen nedan!

 

SKROLLA NED FÖR ATT LÄSA MER OM:

Meetupspår      Avgifter     Boka Meetup

 

Planerade meetup:

 • 10/9 – Microsoft, Akalla
 • 17/9 – SJ & Cybercom, Stockholm City
 • 24/9 – Visma, Thorildsplan
 • 1/10 – SBAB, Solna
 • 8/10 – Microsoft, Akalla
 • 15/10 – Visma, Växjö
 • 4-5/11 – HÖSTLOVSMEETUP X4 @CYBERCOM
 • 12/11 – Bankgirot, Liljeholmen
 • 19/11 – Nordnet, Bromma
 • 26/11 – Postnord, Solna
 • 3/12 – Grant Thornton, Stockholm City
 • 10/12 – Roschier, Stockholm City
 • 14/1 – Klarna, Stockholm City
 • 21/1 – King, Stockholm City

 

HÖSTLOVSMEETUP X4 @CYBERCOM

Under höstlovshelgen den 4-5 november erbjuder Hello World! en helhelg med meetups. Du bokar in dig på vilket spår du vill gå, och går alla fyra delar av antingen Python, Scratch eller Webb. Ett snabbt sätt att bli vass på något nytt!

Helgen börjar lördagen den 4 november klockan 9.30 på Cybercom (insläpp från 9.15!) vid Hötorget i Stockholm, då du börjar delkurs 1 av det meetupspår du valt. När delkurs 1 är klar tar vi lunchpaus (lunch ingår!) och fortsätter därefter med delkurs 2. Dagen avslutas vid 16.30. På söndagen börjar vi även då klockan 9.30, och fortsätter då där vi slutade under lördagen – med delkurs 3 & 4. Även under söndagen ingår lunch, och vi avslutar med en rolig Kahoot eller pingisturnering i Cybercoms fina lokaler precis vid Hötorget!

Våra studios och meetupspår

Inom varje Studio finns ett antal lektioner där man får lära sig grunderna. Tanken är att man går varje lektion en gång och sen antingen går vidare till nästa lektion inom studion, eller testar på en annan studio. Här nedanför finns en flödeskarta över våra olika lektioner. Vill man ha repetition är det självklart okej att gå samma lektion en andra gång!

Studioprojekt

I många av våra studios har vi ”slutstation” som är att jobba mer självständigt med egna projekt kopplade till studion. Dessa kallar vi Scratchprojekt, Webbprojekt o.s.v. Vi har några idéer och uppslag på projekt som man kan göra, men ser gärna att du kommer med egna idéer. Kanske vill du vidareutveckla det du gjort tidigare i studion? Bokar du in dig till något av dessa spår, har vi en ledare som själv har koll på det spåret och kan handleda dig i ditt projekt.
(På meetup som inte har detta spår för just din studio går det bra att istället välja ”Eget projekt”)

Eget projekt

Eget projekt är för dig som jobbar självständigt med ditt projekt och som vill komma och träffa andra med samma intressen och få hjälp av våra ledare eller av varandra. Du är välkommen hit med vilka projekt som helst inom digitalt skapande – däremot kan vi inte garantera att våra ledare har kompetens inom just ditt projekts område. Men vi bidrar oavsett med allmänt stöd och en rolig miljö!

Specialspår

Utöver våra ordinarie meetupspår har vi ibland specialspår som meetupvärden eller någon av våra samarbetspartners står för.

Vårt meetuputbud hösten 2017.

StudioBeskrivningMeetupspår/lektionFörkunskaperProgramvara
scratch-130x130Scratch – Blockprogrammering för nybörjare
Läs mer här!
Scratch 1IngaProgramvara Scratch
Scratch 2Scratch 1
Scratch 3Scratch 2
ScratchprojektScratch 3 eller Scratchstudio på läger
skapar-130x130CAD – för nybörjare
Läs mer här!
CADIngaProgramvara CAD
Codebug – för nybörjare
Läs mer här!
CodebugScratch 2Programvara Codebug
Arduino
Läs mer här!
Arduino 1Scratch 2Programvara Arduino
Arduino 2Arduino 1 eller Skaparstudio på läger
webb-130x130Webbdesign – för nybörjare som vill testa på webbdesign och webbutvecklingWebb 1IngaInfo och programvara Webbdesign
Webb 2Webb 1
Webb 3Webb 2
Webb 4Webb 3
Webb X – DesignWebb 4
Webb X – BackendWebb 4
WebbprojektWebb 4 eller Webbstudio på läger
3d-130x1303D-modellering i Maya – för nybörjare (från 10 år)
Läs mer här!
Maya – IntroduktionIngaProgramvara Maya
python-130x130Python – textbaserad programmering för nybörjare (och för dig som vill gå Spelstudio!)
Läs mer här!
Python 1IngaProgramvara Python
Python 2Python 1
Python 3Python 2
PythonprojektPython 3
spel-130x130Spel – spelutveckling i spelmotorn Unity för dig som redan kan grunderna i textbaserad programmering (från 12 år)
Läs mer här!
Spel 1Python 2 eller Hello World!s webbaserade Pythonkurs eller grundkunskaper i textbaserad programmeringProgramvara Spel
Spel 2Spel 1
Spel 3Spel 2
SpelprojektSpel 3 eller Spelstudio på läger
studio_x-130x130Studio X – bli utmanad genom att få olika typer av uppdrag framtagna av professionella utvecklare och KTH-studenterBli utmanad!För dig som redan arbetar självständigt med olika kodningsprojekt. Minst ett halvårs erfarenhet av något textbaserat programmeringsspråk
Eget ProjektEget Projekt – för dig som kommit en bit eller redan är avancerad. Jobba med egna projekt inom valfritt område och språkCoachning – få hjälp att komma igång eller vidare med ditt projekt

Föräldrar

När vi har möjlighet, erbjuder vi föräldrar att köpa egen biljett och vara med på den första lektionen i Scratch 1 tillsammans med sina barn. I övriga spår har vi enbart plats för barnen/ungdomarna, och av säkerhetsskäl tillåter vi heller inte vuxna i lokalerna. Du lämnar alltså  av ditt barn hos oss innan kl. 13:00 och hämtar sedan upp ditt barn igen strax efter klockan 16:00.

Meetupavgifter

Tack vare stöd från våra Hello World! Partners kan vi kombinera hög ledartäthet med rimliga avgifter baserade på inkomst.

Avgiften för en meetup är 250 kronor eller lägre baserat på inkomst.*

OBS! LÄGRE AVGIFT ERBJUDS BARA OM DU ANSÖKT OM REDUCERAD AVGIFT FÖR BARNET PÅ MINA SIDOR INNAN DU BOKAR.

Workshops för föräldrar kostar 250 kronor per förälder.

Sammanlagd inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavareMeetupavgiftHöstlovsmeetup x4 @Cybercom
100 000 och högre250 kr 1150 kr
80 000 - 99 999 kr225 kr 1050 kr
70 000 - 79 999 kr200 kr 950 kr
60 000 - 69 999 kr175 kr 850 kr
50 000 - 59 999 kr150 kr 750 kr
40 000 - 49 999 kr125 kr 650 kr
30 000 - 39 999 kr100 kr 550 kr
20 000 - 29 999 kr75 kr 450 kr
10 000 - 19 999 kr50 kr 350 kr
Mindre än 10 000 kr25 kr 250 kr
Meetupavgifterna baseras på sammanlagd taxerad inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavare. För att få tillgång till platser med reducerad avgift måste man ansöka om det på Mina Sidor INNAN man bokar plats på Meetup.

 


Boka plats på Meetup

 

BOKNING AV NOVEMBER & DECEMBERS MEETUP ÖPPNAR PÅ MÅNDAG 16 OKT KL 19.30

 

DU BOKAR:
 • Typ av biljett – med egen dator eller lånedator (OBS! Lånedatorer är främst till för nybörjare för att även de som inte har tillgång till en laptop ska kunna vara med. Lånedatorerna fungerar EJ för Spelstudio eller 3D.)
 • Spår – läs mer om våra meetupspår

Vi har inte möjlighet att ta emot föräldrar utöver de som anmält sig till föräldraworkshops när dessa förekommer.

AVGIFT & BETALNING
  • Avgiften för en meetup är 250 kronor eller lägre baserat på inkomst, om ni sökt om reducerad avgift innan du bokar. Avgiften kan avvika vid speciella events
  • Workshops för föräldrar kostar 250 kronor per förälder.
  • När du betalar betalar du genom att välja ”gå till kassa”. Därefter betalar du via Klarnas betallösning. Har du inte betalat erbjuds platsen till någon annan.
  • Avgiften återbetalas EJ vid eventuell avbokning.

 

REDO?

Vet du vilken typ av biljett och vilket meetupspår du vill boka? Har du läst igenom våra Köpvillkor så att du är redo att godkänna dessa? Då är du redo att klicka på ”Till bokningen” för aktuell Meetup!


FULLBOKAT?

Finns det ingen plats till det spår ni önskar boka? Ställ dig i kön genom att trycka på ”Ställ mig i kön” under aktuell meetup. Blir det någon plats över kommer vi att höra av oss till er.


HÖSTLOVSMEETUP X4 @CYBERCOM 4-5 NOV

Under höstlovshelgen den 4-5 november erbjuder Hello World! en helhelg med meetups. Du bokar in dig på vilket spår du vill gå, och går alla fyra delar av antingen Python, Scratch eller Webb. Ett snabbt sätt att bli vass på något nytt!
Helgen börjar lördagen den 4 november klockan 9.30 på Cybercom (insläpp från 9.15!) vid Hötorget i Stockholm, då du börjar delkurs 1 av det meetupspår du valt. När delkurs 1 är klar tar vi lunchpaus (lunch ingår!) och fortsätter därefter med delkurs 2. Dagen avslutas vid 16.30. På söndagen börjar vi även då klockan 9.30, och fortsätter då där vi slutade under lördagen – med delkurs 3 & 4. Även under söndagen ingår lunch, och vi avslutar med en rolig Kahoot eller pingisturnering i Cybercoms fina lokaler precis vid Hötorget!

Deltagaravgift för höstlovsmeetup x4 är 1150 kronor eller som lägst 250 kronor vid reducerad avgift.


  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar översikt