Hello World! Meetup

Hello World! Meetup är till för dig som vill utvecklas inom digitalt skapande, oavsett om du är nybörjare eller van programmerare. Våra meetups hålls söndagar mellan 13 och 16, på olika platser runtomkring i Stockholm. Från och med hösten 2019 har vi samma åldersindelning som på Hello World! Camp med juniorer (8-11) och ungdomar (12-18), för att bättre kunna anpassa våra studios.

Datorer och programvara

När du tar med dig din egen dator till en meetup, behöver du i förväg ha installerat rätt program.
Har du inte möjlighet att ta med din egen dator kan du i förväg boka lånedator av oss.

Frågor?

Har du frågor gällande Meetups? Svar på våra vanligaste frågor finns samlade under FAQ.

Meetupserier

Hösten 2019 lanserade vi meetupserier i fem delar. Vad innebär detta? Jo, nu kan du anmäla du dig till fem söndagar i ett klick. På så sätt riskerar du inte att platserna kommande meetups tar slut, utan garanterar din plats direkt.

Som vanligt väljer du mellan våra populära studios, Webbstudion, Pythonstudion, 3D-studion och många fler. Våra serier består av fem steg som bygger vidare på varandra och du följer samma grupp genom hela serien. När du gått färdigt din serie blir nästa steg antingen att jobba vidare i Eget projekt eller hoppa på någon av våra andra studios!

Fristående Workshops

Kanske har du inte möjlighet att delta flera söndagar i sträck, eller så vill du bara prova på det digitala skapandet. Oroa dig inte, vi har kvar möjligheten att komma på enstaka meetups i form av workshops. Flera av våra studios kommer finnas som fristående workshops, som du anmäler dig till per tillfälle.

Lovmeetup

På de klassiska skolloven, såsom höstlov, sportlov och påsklov, anordnar vi ibland lovmeetups! Det är som en vanlig meetup med det lilla extra. Meetupen sträcker sig över både lördag och söndag, 9.30–16.30. Två heldagar ägnas åt digitalt skapande och annat kul, och lunch + fika ingår båda dagarna! Du bokar lovmeetup på samma sätt som våra övriga meetups.

Vad är meetups?

En meetup är ett tillfälle då barn och unga samlas hos något av våra partnerföretag för att lära sig mer om digitalt skapande. Vi samlas vid 12.45 och påbörjar passen vid 13. Våra meetups pågår till 16 och i mitten tar vi alltid en paus med fika! Våra meetups finns för att vi tror att det är viktigt att få utlopp för sina intressen året runt och inte bara under en vecka på sommaren. Vi försöker alltid ha ett så brett utbud som möjligt, för att alla ska hitta något som passar just dem. Både våra workshops och serier leds av våra duktiga ledare, precis som på Hello World! Camp.

Har du fortfarande frågor kring våra meetups? Kanske hittar du svar på dem bland våra vanligaste frågor. Har du inga fler frågor? Jamen dåså, vad väntar du på? In och boka! Välj din stad nedan.