Meetup Online 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov och 6 dec

Varmt välkomna till vår digitala meetup-serie x 5 tillfällen: 8 november – 6 december  🎊

Körschema

12:30 Välkomna att ansluta er via länken nedan! Vår Meetupvärd Daniel kommer tillsammans med vår teknikansvarige Malin att ta emot er allt eftersom ni ansluter er.
12:50 Vi sätter igång Meetupen! Anslut er via länken innan denna tid så att vi hinner förbereda gruppuppdelningen, välkomna er och informera er om dagen.
13:00 Alla skickas vidare till mindre studiogrupper, med varsin ledare.
14:15 Aktivitet – vi hittar på en liten paus-aktivitet tillsammans där vi får skratta ihop.
14:20 Paus! Även digitala meetups behöver pauser. Här kan du passa på att gå på toaletten. Sedan kör vi gemensam fika framför skärmen, för den som vill.
14:30 Vi kör vår Studio i samma grupper som innan pausen och utvärderar dagen innan vi avslutar i grupperna.
15:40 Avslutning med alla: vi avslutar med ett litet quiz i Mentimeter!
16:00 Tack för idag!

Hur och när ansluter jag?

Tre saker att ha koll på kring anslutningen! 🚀

1. Du är välkommen att ansluta dig från klockan 12.30, till senast kl 12.50. Vi behöver lite tid för att hinna dela upp er i grupper så att vi kan komma igång i tid!
2. Ni ansluter genom att klicka på den blå knappen nedan, ladda ner zoom.us (går fort!) och sen välja ”Computer Audio” när ni går in i mötet. Ni kan testa detta i förväg, så att det funkar.
3. När du ansluter, behöver du ange För- och efternamn så att vi vet vem du är och så att vi kan placera dig i den grupp som du ska till sen 🙂

LÄNK till Zoom får du som är anmäld via mail!

Hjälp med programvara?

Via vår sida: https://helloworld.se/meetup/studios/ kan du läsa vilken programvara du behöver för din studio.
Behöver du hjälp att ladda ned denna eller har du frågor om programvaran? Mellan kl 12.10 – 12.45 söndagen den 8 november så kan ni ansluta till vår programvaru-support och få hjälp med programvaran inför meetup-serien!
Har du frågor efter support-tillfället så är du alltid välkommen att maila eller ringa oss!

Andra förberedelser?

Vi rekommenderar att ni skriver upp alla nödvändiga inloggningar (användarnamn och lösenord) på en lapp, så att ni har dessa tillgängliga under meetupen. Det kan till exempel handla om datorns inloggning om skärmsläckaren går igång. Det kan också vara bra att du som deltar har ett barn-konto på helloworld.se. Ni lägger enkelt till detta genom vårdnadshavarens konto på helloworld.se > mina sidor > mina barn > orange ruta: Ändra uppgifter. Lägg till lösenord.

Vi kommer att använda Zoom som verktyg för det digitala mötet. Ni ansluter er via länkarna ovan (via länken får du första gången en länk för att ladda ned Zoom snabbt och smidigt, om Zoom inte redan finns på er dator). Testa gärna att Zoom fungerar på er dator i förväg. Ni kan till exempel skapa ett gratiskonto på Zoom och sedan öppna upp ett möte där ni ser att er kamera och ert headset/mik fungerar.

Vi ses på söndag!

Frågor & Svar om Meetup Online

Vad behöver jag ha för teknik hemma?

Du behöver ha en dator att arbeta vid. Det är också bra om du har ett headset eller hörlurar (gärna med mikrofon) så kommer du och de andra i din spårgrupp att få bättre ljud.
Vi rekommenderar alla som har en webbkamera att ha igång den. När vi ser er kan vi bättre hjälpa er, och förstå ert behov.

Behöver jag ladda ner några program i förväg?

Som vanligt ska du se till att ha programvara för studion nedladdad innan meetupen. Har du några frågor eller behöver hjälp med att ladda ned rätt programvara så kan du logga in via länken ovan redan kl.12.10 så hjälper vi dig! Du hittar instruktioner för programvara här. Vi kommer att använda Zoom som verktyg för det digitala mötet. Du ansluter dig via länken ovan. Via den får du då en länk för att ladda ner Zoom snabbt och smidigt.

Hur blir det med fikan?

Vi kommer som vanligt att ta en paus kl 14.15. Då är ett bra tillfälle att gå på toa, sträcka på benen, och fylla på energinivåerna. Vi kommer ha preppat med lite fika och uppmuntrar alla andra att också göra det!

Vad kommer att hända med resten av meetupsen 2020?

Vi kör på digitalt och följer situationen med covid-19 och fattar utifrån denna vidare beslut. Självklart kommer vi att följa myndigheternas rekommendationer. Se vår covid-19-policy.

Jag har ingen dator, vad kan jag göra?

Vi har tyvärr inte hittat en lösning som gör att du kan låna en dator från oss så vi hoppas att du får låna en dator av någon i din omgivning.
Vi är jätteledsna över att vi inte kan erbjuda lånedatorer på våra Meetups Online, men hoppas såklart att vi snart är igång med fysiska meetups som vanligt, där vi erbjuder lånedator!

Andra frågor?

Maila oss på info@helloworld.se så hjälper vi er så snart vi kan!
Vi nås också på vår servicetelefon +46 767 62 59 39.