Kurser för lärare

Nytt för 2018 är att vi börjar erbjuda kurser för lärare som vill utvecklas inom digitalt skapande. Vi tar avstamp i den reviderade läroplanen och erbjuder kurser som kombinerar ämneskunskaper från våra studios med knep för hur programmering bäst lärs ut, utifrån vad vi har lärt oss i vår verksamhet.

Upplägg på kurserna

  • Kurserna består av tre tillfällen à 3 h (inklusive 15 min paus i mitten).

  • De som håller i kursen är ledare från Hello World! ideell förening, med erfarenhet av att lära ut programmering till barn och ungdomar på ett spännande sätt. Hello World!s ledare är studenter vid tekniska högskoleutbildningar där programmering ingår.

  • Mellan kurstillfällena finns allt material tillgängligt och kortare hemuppgifter kan delas ut.

  • Kurserna hålls på vardagar med start kl 15 eller 16.

Läs mer

Två olika kurser

Vi erbjuder två olika kurser:

Scratch

Programmering och digitalt skapande i Scratch

För lärare på mellanstadiet

Länk till PM

Python

Programmering och digital problemlösning i Python

För lärare på högstadiet

Länk till PM

Kurserna riktar sig främst mot mattelärare, men är öppen för alla i skolvärlden som är intresserade av att lära sig programmering med hjälp av Scratch eller Python.

Intresseanmälan till lärarkurs

Här anmäler skolor intresse för våra kurser. Kurserna kommer att gå i vår, med start i februari, mars och april. I månadsskiftet januari/februari 2017 kommer vi att starta två pilotkurser, med extra hög täthet av kursledare. Skriv längst ned under ”övrigt” om det låter intressant att vara en del av piloten!

  • En kurs består av tre kurstillfällen, med en inriktning mot Scratch eller Python. Om ni är intresserade av båda kurserna för olika lärargrupper fyller ni i formuläret två gånger.
  • Ange ett värde mellan 1 och 19.
    Kostnaden är 3000 kr per deltagare för tre kurstillfällen (inklusive moms). OBS! denna anmälan är inte bindande utan bara en intresseanmälan.
  • Vi är intresserade av kurser med kurstillfällen kl 15 eller kl 16 på ...
  • Här kan du skriva frågor och önskemål, så återkopplar vi så fort vi kan.