Lägerspår sommaren 2018

Här kan du läsa mer om de spår vi erbjuder till Hello World! Camp 2018. Se till att extrakolla så att du har de förkunskaper som krävs innan du bestämmer dig för ett lägerspår.

Förkunskaper:8-11 år
(Född 2007-2010)
12-17 år
(Född 2000-2006)
Inga förkunskaper -
för nybörjare
scratch-130x130

Också som kombo
med Street dance!


Inga förkunskaper -
för nybörjare
skapar-130x130
Inga förkunskaper -
för nybörjare


Också som kombo
med Street dance
eller Golf!
Vissa förkunskaper -
Har gått igenom Hello
World!s Python-kurs
Inga förkunskaper -
för nybörjare
Ganska omfattande -
Kodar redan ganska
obehindrat i något
valfritt textbaserat
språk, men vill ha nya
utmaningar.

SCRATCHSTUDIO


I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier.

FÖR VEM:

Spåret passar dig som aldrig har programmerat förut och vill lära dig mer om hur kod fungerar på ett roligt och spännande sätt. Är du nyfiken på hur spel är uppbyggda och vill få chansen att bygga några själv – då är det här spåret för dig!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga alls! Du kommer att få lära dig precis allt du behöver veta för att göra dina egna projekt!


SKAPARSTUDIO

I Skaparstudion får du lära dig hur du kan skapa egna produkter som t ex smycken, reservdelar, konst, leksaker eller andra föremål i datorn. Du får även möjlighet se dina skapelser komma till liv med hjälp av en 3D-skrivare. Du kommer också att få utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch.
Under veckan får du dessutom experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder, samt programmera mikrokontrollerna Arduino eller Codebug. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Du får testa på det mesta, med andra ord!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att plocka isär grejer eller bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper. Har du redan testat på något av detta tidigare så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar.


SKAPARSTUDIO FORTSÄTTNING

Skaparstudio fortsättning är fortsättningsspåret för dig som redan gått Skaparstudio och känner att du vill fördjupa dig ytterligare i ditt digitala skapande med fokus i de delar som ni redan gått igenom på Skaparstudion.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Skaparstudion tidigare för att kunna hänga med i undervisningen.


WEBBSTUDIO

Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML, CSS och Bootstrap. Men inte nog med att du får en inblick i de verktyg som front-end-utvecklarna använder för att bygga hemsidor, du får dessutom lära dig lite om back-end-programmering, så att du exempelvis kan skapa ett bloggflöde. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som är nyfiken på hur man gör för att designa och sedan bygga en hemsida. Om du gillar design, färg och olika typsnitt, är det här spåret för dig. Du kommer också att upptäcka att konsten att snickra ihop hemsidor, faktiskt är enklare än vad man kan tro!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår och om du redan testat på att göra hemsidor innan så kommer vi hjälpa dig att hitta nya utmaningar.


WEBBSTUDIO FORTSÄTTNING

Webbstudio fortsättning är fortsättningsspåret för dig som redan gått Webbstudio eller Webb 1-4 på Meetups och känner att du vill lära dig mer om hur du designar dina hemsidor till att få det där lilla extra. I Webbstudio fortsättning ligger fokus främst på design och utseende av din webbsida.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Webbstudio tidigare eller deltagit på Webb 1-4 på Hello World! Meetups.


SPELSTUDIO

I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet.

FÖR VEM:

Du behöver inte ha några erfarenheter av att göra spel tidigare – inte heller av att spela spel. Det viktigaste är att du tycker att det känns spännande att få göra ett eget spel! Kanske har du redan en idé?

FÖRKUNSKAPSKRAV:

För att ge dig en bra förutsättning att hinna lära dig att koda själv så vill vi att du innan lägret går igenom Hello World!s egenutvecklade grundkurs i textbaserad programmering, antingen online eller genom att delta på våra Meetups och anmäla dig till Python 1-3.


SPELSTUDIO FORTSÄTTNING

Spelstudio fortsättning är fortsättningsspåret för dig som redan gått Spelstudio och känner att du vill utvecklas och lära dig mer i 3D-motorn Unity.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått igenom Hello World!s grundkurs i textbaserad programmering, samt deltagit i Spelstudio innan.


3D-STUDIO

I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att att få en introduktion av Maya som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Maya används såväl i film och TV-sammanhang, som av dataspeldesigners och arkitekter.

FÖR VEM:

3D-studio passar dig som är kreativ och gillar visuellt skapande.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter för att gå 3D-studio!


STUDIO X

Har du redan kommit igång med ditt digitala skapande och programmerat en hel del? Då kan förmodligen Studio X ta dig vidare och ge dig ännu fler utmaningar! I studion kommer ni att arbeta självständigt och tillsammans med andra med utgångspunkt från olika typer av ”uppdrag” ni kommer att få och som sedan skall lösas under dagen. Uppdragen kommer att ha olika svårighetsgrader så att de skall passa den nivå du för tillfället ligger på. Genom att lösa uppdragen kommer du att lära dig nya koncept och verktyg som du kommer att ha stor nytta av i ditt fortsatta programmerande. Uppdragen tas fram tillsammans med professionella utvecklare hos våra partners, KTH och våra ledare. Hela tiden finns våra duktiga ledare nära till hands och ser till att du verkligen tar ditt digitala skapande till nya nivåer!

FÖR VEM:

För dig som redan arbetar självständigt med olika kodningsprojekt och som vill ha nya utmaningar!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du har kodat minst ett halvår i något textbaserat programmeringsspråk. Testa här för att se om du har tillräckliga kunskaper för Studio X.