Våra studios och lägerspår

För varje studio finns ett eller flera lägerspår som man väljer när man bokar sin lägervecka. Lägerspåren är oftast ett grundspår och ibland finns även en fortsättningsvecka, vissa är heldagsspår och andra är kombospår där studion kombineras med en annan halvdagsaktivitet.
I BOKNINGSTABELLERNA SAMT I ÖVERSIKTEN NEDAN SER DU VILKA SPÅR SOM KAN VÄLJAS AKTUELL VECKA

För juniorer (födda 2008-2011) ges lägerspåren alltid i kombination med annan aktivitet och då ägnar man alltså halva tiden åt studion. Vi har dock alltid en kodstuga öppen för de som önskar mer kod och mindre lek när komboaktiviteten pågår. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller redan varit med tidigare – vi delar in i mindre grupper efter kunskap och i kodstugan kan du alltid få nya utmaningar.

För ungdomar finns vissa spår som erbjuder kombination med annan aktivitet. De flesta spåren är dock heldagsspår, med ett ordentlig fritidspass i mitten av dagen.

Ett lägerspår har till del samma innehåll som studions meetupspår 1-4 så om man inte önskar repetition rekommenderar vi att man väljer en annan studio till lägret om man redan gått på meetup.

FÖR JUNIORER (födda 2008-2011)

Klicka på ikonerna för att läsa mer!
STUDIOBESKRIVNINGLÄGERSPÅRKOMBO MEDFÖR VEM?VECKA?

Testa både hårdvara & mjukvara med Scratch, Codebug, CAD och 3D-printingSkaparstudio + Multiaktivitet Juniorer 8-11 år

För alla!

25-28
33
Skaparstudio + Street dance 29-31
Skaparstudio + Ridning 32
Lua - textbaserad programmering

Utforska och prova på textbaserad programmering i språket Lua i det populära spelet Minecraft
Kodstudio Minecraft + Multiaktivitet Juniorer rek f 10-11 år

För alla!

(kräver läs- och skrivkunnighet samt att kunna hantera ett tangentbord)
25-33

FÖR UNGDOMAR (födda 2001-2007)

Klicka på ikonerna för att läsa mer!
STUDIOBESKRIVNINGLÄGERSPÅRKOMBO MEDFÖR VEM?VECKA?

Testa både hårdvara & mjukvara med Scratch, Arduinos, CAD och 3D-printingSkaparstudioUngdomar 12-18 år

För alla!

25-32
Skaparstudio FortsättningUngdomar 12-18 år

För dig som gått Skaparstudio
33
Webbdesign

Lär dig grunderna i webbdesign och webbutveckling med html och css

Webbstudio + Street dance Ungdomar 12-18 år

För alla!
25-28
32-33
Python - textbaserad programmering

Lär dig grunderna i textbaserad programmering i språket Python

Pythonstudio + Golf Ungdomar 12-18 år

För alla!
32-33
Digital musikproduktion och textbaserad programmering

Ta första stegen mot att bli vår nästa stjärna på musikhimlen! Lär dig skapa musik digitalt och grunderna i textbaserad programmering.
MusikstudioUngdomar 12-18 år

För alla!
25-31
Matematik och textbaserad programmering

Lär dig grunderna i språket Python och utforska användningsområden för matematik med hjälp av datorer
MattestudioUngdomar 12-18 år

För alla!
25-26
3D-modellering

Lär dig 3D-modellera i designverktyget Autodesk Maya
3d-studioUngdomar 12-18 år

För alla!
29-31

2D-spelutveckling i Defold och textbaserad programmering i Lua

Lär dig grunderna i språket Lua och spelutveckling i Kings spelmotor Defold som använts för att ta fram spel som Candy Crush
Spelstudio by KingUngdomar 12-18 år

För alla!
25-33
Spelstudio by King FortsättningUngdomar 12-18 år

För dig som gått Spelstudio by King, Kodstudio Minecraft eller Pythonstudio och/eller kan grunderna i textbaserad programmering
27-33
3D-spelutveckling i Unity och textbaserad programmering i C#

Lär dig utveckla spel i spelmotorn Unity och bekanta dig med språket C#
Spelstudio Unity3DUngdomar 12-18 år

För dig som gått Spelstudio by King, Kodstudio Minecraft eller Pythonstudio och/eller kan grunderna i textbaserad programmering
25-27
29-30
32
Spelstudio Unity3D FortsättningUngdomar 12-18 år

För dig som gått Spelstudio Unity3D
28,31,33
Problemlösning med textbaserad programmering

I vår nya Studio V tar du din programmering till nya höjder
Studio VUngdomar 12-18 år

För dig som kan grunderna i textbaserad programmering (Python, Lua eller liknande)
27-28
32-33

Avancerad textbaserad programmering

Bli utmanad genom att i valfritt språk lösa olika uppdrag framtagna av professionella utvecklare och ingenjörsstudenter
Studio XUngdomar 12-18 år

För dig med minst ett par års erfarenhet av något textbaserat programmeringsspråk
25-26

SKAPARSTUDIO – Juniorer 8-11 år

Kombo – halva dagen Multiaktivitet, Street dance eller Ridning

I Skaparstudion får du lära dig hur du kan skapa egna produkter som t ex smycken, reservdelar, konst, leksaker eller andra föremål med hjälp av datorn. Du får även möjlighet se dina skapelser komma till liv i våra 3D-skrivare. Du kommer också att få utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch.

Under veckan får du dessutom experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder, samt programmera mikrokontrollern Codebug. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Du får testa på det mesta, med andra ord!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att plocka isär grejer eller bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

Har du redan gått Skaparstudion på läger tidigare, så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper.

KODSTUDIO MINECRAFT – Juniorer 10-11 år

Kombo – halva dagen Multiaktivitet

Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga!

I det här spåret för du lära dig programmeringsspråket Lua och hur du använder det för att styra robotar i denna rutiga värld.

FÖR VEM:

För dig som vill kombinera den fantasi, kreativitet och skaparglädje som finns i Minecraft och samtidigt lära dig textbaserad programmering från grunden!

Har du gått kodstudio Minecraft tidigare på läger eller meetup hjälper vi dig att hitta nya utmaningar i vår kodstuga som alltid är öppen.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga som helst förkunskaper i programmering, Tangentbordet används dock flitigt i detta spår så är du inte redan van så rekommenderar vi att du tex vänjer dig att spela Minecraft från en dator med tangentbord.

SKAPARSTUDIO

Heldag

I Skaparstudion får du lära dig hur du kan skapa egna produkter som t ex smycken, reservdelar, konst, leksaker eller andra föremål i datorn. Du får även möjlighet se dina skapelser komma till liv med hjälp av en 3D-skrivare. Du kommer också att få utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch.

Under veckan får du dessutom experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder, samt programmera mikrokontrollern Arduino. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Du får testa på det mesta, med andra ord!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att plocka isär grejer eller bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper. Har du redan testat på något av detta tidigare så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar.


SKAPARSTUDIO FORTSÄTTNING

Skaparstudio fortsättning är för dig som redan gått Skaparstudio  och som känner att du vill skapa coola saker i 3D och med hjälp av mikrokontroller få dina kreationer att komma till liv med ljus, ljud och rörelse. Du kommer under veckan få introduktion till nya verktyg men också få mycket tid till att skapa ditt egna projekt. Kanske kommer du skapa en varnare som låter om någon går in på ditt rum, eller en manick som startar discoljus när någon sjunger eller kanske uppfinna något helt nytt? Kom och experimentera vidare i Skaparstudio fortsättning!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Skaparstudio tidigare för att kunna hänga med i undervisningen.


WEBBSTUDIO

Kombo – halva dagen Street dance

Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som är nyfiken på hur man gör för att designa och sedan bygga en hemsida. Om du gillar design, färg och olika typsnitt, är det här spåret för dig. Du kommer också att upptäcka att konsten att snickra ihop hemsidor, faktiskt är enklare än vad man kan tro!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår och om du redan testat på att göra hemsidor innan så kommer vi hjälpa dig att hitta nya utmaningar.
OBS! Delvis samma innehåll som våra meetupspår webb 1-4.

PYTHONSTUDIO

Kombo – halva dagen Golf

I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som vill utforska grunderna i programmering och som gillar problemlösning. Efter det här spåret är dörren öppen till såväl Studio V som till någon av våra spelstudios.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår.
OBS! Delvis samma innehåll som våra meetupspår python 1-4.

 

3D-STUDIO MAYA

Heldag

I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Maya som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Maya används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter.

FÖR VEM:

3D-studio passar dig som är kreativ och gillar visuellt skapande.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter för att gå 3D-studio!

OBS! Delvis samma innehåll som våra meetupspår 3D Maya 1-4.

MATTESTUDIO

Heldag

I mattestudion får du utforska användningsområden för matematik med hjälp av datorer och lära dig grunderna i textbaserad programmering i språket Python.

FÖR VEM:

Mattestudio passar dig som gillar problemlösning och är nyfiken på att börja med textbaserad programmering.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper krävs.
OBS! Delvis samma innehåll som våra meetupspår Python 1-4 och Matteverkstad.

MUSIKSTUDIO

Heldag

Gillar du musik och skulle vilja skapa egna låtar i datorn? I musikstudion får du lära dig grunderna i digital musikproduktion, så att du kan skapa din första egna musik digitalt. Du får även lära dig grunderna i textbaserad programmering.

FÖR VEM:

För dig som vill lära dig grunderna i digital musikproduktion och kanske drömmer om att bli vår nästa stjärna på musikhimlen!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper krävs.

SPELSTUDIO BY KING

Heldag

Har du funderat på att börja lära dig spelprogrammering? Då är Spelstudio by King ett bra val. Du lär dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande miljö, nämligen i Kings spelmotor Defold, Du får också en introduktion till Defold som gör att du efter denna vecka är redo att gå Spelstudio by King Fortsättning och börja utveckla dina egna spel!

Defold är en spelmotor för 2D-spel och är utvecklad av King som bland annat gjort Candy Crush Saga.

Jämfört med vårt andra spelspår, Unity3D, anses spelmotorn Defold i det här spelspåret något enklare att komma in i. Dessutom är även språket vi använder, Lua, mycket enklare än C# som används i Unity.

FÖR VEM:

För dig som är nyfiken på spelprogrammering och vill börja direkt i en spännande spelmotor så att du får en flygande start.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper. Du behöver inte ha någon som helst erfarenhet av att spela spel!


SPELSTUDIO BY KING FORTSÄTTNING

Spelstudio by King fortsättning är för dig som redan kan grunderna i textbaserad programmering och nu är redo att komma igång och utveckla egna spel i spelmotorn Defold. Har du gått Spelstudio by King får du en flygande start!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du skall minst ha gått något av våra lägerspår eller meetupspår 1-4 som ger dig grunderna i textbaserad programmering i Lua (Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller Python samt friskat upp minnet genom att gå igenom vår onlinekurs i Python. Har du grundläggande kunskaper i Java, C++ eller något annat textbaserat språk, fungerar det också som förkunskaper.


SPELSTUDIO Unity3D

Heldag

I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet.

FÖR VEM:

För dig som kan grunderna i textbaserad programmering och vill använda dina kunskaper för att skapa spel med en riktig spelmotor. Du behöver inte ha några erfarenheter av att göra spel tidigare.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du skall minst ha gått något av våra lägerspår eller meetupspår 1-4 som ger dig grunderna i textbaserad programmering i Lua (Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller Python samt friskat upp minnet genom att gå igenom vår onlinekurs i Python. Har du grundläggande kunskaper i Java, C++ eller något annat textbaserat språk, fungerar det också som förkunskaper.


SPELSTUDIO UNITY 3D FORTSÄTTNING

Spelstudio Unity3D fortsättning är för dig som redan gått Spelstudio Unity3D och känner att du vill utvecklas och lära dig mer i 3D-motorn Unity.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Spelstudio Unity3D tidigare samt gått igenom vår onlinekurs i Python.


STUDIO V

Heldag

Vår nya Studio V fokuserar mer på problemlösning och att få dig självständig i din programmering! Du får jobba med olika former av problemlösning i det programmeringsspråk du redan kan och i processen lär du dig nya koncept och verktyg som du kommer att ha stor nytta av i ditt fortsatta programmerande.

FÖR VEM:

För dig som har en grundläggande förståelse för textprogrammering och som har kommit igång med din programmering och är redo att ta fortsatta steg på resan mot att behärska programmeringens värld! För dig som är redo för inspiration, nya idéer och utmaningar.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du skall minst ha gått något av våra lägerspår eller meetupspår 1-4 som ger dig grunderna i textbaserad programmering i Lua (Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft), Python eller C# (Spelstudio Unity3D). Har du tillräckliga kunskaper i något av ovan nämnda språk, eller annat textbaserat språk såsom Java, C++ med flera, fungerar det som alternativa förkunskaper. Vi rekommenderar även att du friskar upp minnet genom att gå igenom vår onlinekurs i Python.

Testa här för att se om du har tillräckliga kunskaper för Studio V.

STUDIO X

Heldag

Har du redan kommit igång med ditt digitala skapande och programmerat en hel del? Då kan förmodligen Studio X ta dig vidare och ge dig ännu fler utmaningar! I studion kommer ni att arbeta självständigt och tillsammans med andra med utgångspunkt från olika typer av ”uppdrag” ni kommer att få och som sedan skall lösas under dagen.

Uppdragen kommer att ha olika svårighetsgrader så att de skall passa den nivå du för tillfället ligger på. Genom att lösa uppdragen kommer du att lära dig nya koncept och verktyg som du kommer att ha stor nytta av i ditt fortsatta programmerande. Uppdragen tas fram tillsammans med professionella utvecklare hos våra partners, KTH och våra ledare. Hela tiden finns våra duktiga ledare nära till hands och ser till att du verkligen tar ditt digitala skapande till nya nivåer!

FÖR VEM:

För dig som redan arbetar självständigt med olika kodningsprojekt och som vill ha nya utmaningar!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du har kodat minst ett år i något textbaserat programmeringsspråk. Testa här för att se om du har tillräckliga kunskaper för Studio X.

MULTIAKTIVITET – Juniorer 8-11 år

Kombo – halva dagen Skaparstudio eller Kodstudio Minecraft

I Multi använder vi Ågestas fantastiska gräsytor och sandstrand och erbjuder en blandning av olika spännande uteaktiviteter (kläder efter väder!). Allt från såpasliding till fotoorientering blandas med en härlig mix av olika typer av sporter, vattenaktiviteter och traditionella sommarlekar. Vi har alltid kodstugan öppen för de som tycker att det blir lite för mycket spring!

FÖR VEM:

För alla våra juniorer med mycket spring i benen, fantasi och leklusta!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Vi gissar att alla barn har lekt! Så inga!

STREET DANCE – Juniorer 8-11 år

Kombo – halva dagen Skaparstudio

Här får du dansa loss med några av Sveriges bästa danslärare som till vardags tränar flera av de bästa dansare som Sverige har i Street dance! Du får lära dig grunderna i Street dance eller nya häftiga moves om du redan dansar!
Under halvdagspasset kör vi en ordentlig danslektion i danssalen och en del med mer fokus på koreografi och om vädret tillåter lite extra bad och spring på gräsytorna!

FÖR VEM:

För dig som gillar dans och rörelse till skön musik!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Street dance är både för dig redan håller på med dans och för dig som är nyfiken att prova för första gången!

RIDNING – Juniorer 8-11 år

Kombo – halva dagen Skaparstudio

Här får du som älskar hästar och ridning under fyra dagar ridlektioner hos Ågesta Ridskola som ligger granne med Ågesta Folkhögskola. Förutom ridlektioner får ni kunskaper inom hästskötsel, hästhantering och teori med hästkunskap.

Ågesta Ridskola tillhandahåller hjälmar till deltagarna. Glöm inte ombyte att ha med när du är i stallet och skor med klack är ett krav. Ta gärna med din ridväst.

FÖR VEM:

För dig som redan har ridvana. OBS – ej för nybörjare som aldrig har ridit förut.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du måste ha ridit i minst 1 år, detta är inte ridning för nybörjare.

STREET DANCE – Ungdomar

Kombo – halva dagen Webbstudio

Här får du dansa loss med några av Sveriges bästa danslärare som till vardags tränar flera av de bästa dansare som Sverige har i Street dance! Du får lära dig grunderna i Street dance eller nya häftiga moves om du redan dansar!
Under halvdagspasset kör vi två ordentlig danslektioner i danssalen och lär oss nya häftiga moves!

FÖR VEM:

För dig som gillar dans och rörelse till skön musik!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Street dance är både för dig redan håller på med dans och för dig som är nyfiken att prova för första gången!

GOLF – Ungdomar

Kombo – halva dagen Pythonstudio

Under totalt 12 timmar, måndag till torsdag, får du med hjälp av duktiga ledare möjlighet att lära dig och utvecklas både teoretiskt och praktiskt inom golf. Material såsom utrustning, bollar m.m. finns att tillgå.

Ta med sköna skor att golfa i!

FÖR VEM:

Passar både dig som redan spelar golf och vill bli ännu bättre, eller är nyfiken på att testa på golf för första gången!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga.