HELLO WORLD! CAMP STHLM

Sommarlovets alla nio veckor vid Ågesta strax söder om Stockholm.

För UNGDOMAR 12-18 år (födda 2001-2007) har vi både övernattnings- och dagläger, många lägerspår inom digitalt skapande, vissa som kombo med street dance eller golf.

För JUNIORER 8-11 år (födda 2008-2011) har vi dagläger som kombinerar digitalt skapande med multiaktivitet, street dance eller ridning. Övernattning erbjuds tillsammans med en medföljande vuxen.

Som på alla våra läger har vi:
*  inkomstbaserade avgifter   *  lånedatorer till alla
*  fria resor med SJ till och från lägret    *  hälften av platserna för tjejer

Ladda ner vår lägerposter!


VAR?   UNGDOMAR   JUNIORER   VOLONTÄRER  
SÄKERHET    LÄGERSPÅR   LÄGERAVGIFTER    
Boka läger!

ÅGESTA

Ågesta Folkhögskola ligger naturskönt i ett friluftsområde söder om Stockholm nära Farsta Strand. Vi har stora gräsytor och en egen strand för bad och fritidsaktiviteter precis runt knuten.

ATT TA SIG HIT

Det tar ca 30 minuter att åka kommunalt från T-Centralen till Ågesta Folkhögskola och bussen stannar precis utanför ingången. Deltagare och volontärer som reser in med SJ möts av våra ledare vid tåget på stationen och vi ser självklart till att alla kommer med rätt tåg hem när veckan är slut.

HUR MAN BOR

Ungdomarna bor tillsammans med andra tjejer respektive killar i samma ålder i trebäddsrum med tillhörande toalett och dusch. Juniorer som sover kvar bor tillsammans med en medföljande vuxen.


VAD HÄNDER PÅ LÄGRET?

UNGDOMAR 12-18 ÅR (födda 2001-2007)

ÖVERNATTARE: Lägret börjar på söndagen* kl 15 med inflyttning, gemensamma aktiviteter, middag och en första kvällsaktivitet.

ALLA:  Lägerdagarna måndag* till fredag* har ett förmiddagspass kl 9-12 och ett eftermiddagspass kl 14-17 när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Lunchen lagas av Ågesta Folkhögskolas kockar. Efter lunch följer ett pass med gemensamma fritidsaktiviteter med bad och uteaktiviteter om vädret tillåter. Därefter är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 17 när daglägerdeltagarna checkar ut för dagen.

ÖVERNATTARE: Efter fritid och middag i matsalen har vi häftiga kvällsaktiviteter av varierande slag med mycket digitala inslag.

ALLA: Veckan avslutas med en gemensam mässa där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas på fredagen klockan 15.

*Midsommarveckan pågår lägret för övernattning från lör v 24, och för dagläger sön v24 – tors v 25

VAD HÄNDER PÅ LÄGRET?

JUNIORER 8-11 ÅR (födda 2008-2011)

Lägerdagarna måndag* till fredag* har ett förmiddagspass kl 9-12 och ett eftermiddagspass kl 13-16 när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Lunchen lagas av Ågesta Folkhögskolas kockar. Efter lunch är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 16 när det är dags för hemgång.
Incheckningen öppnar kl 08.30 och utcheckningen har öppet till kl 17.

Veckan avslutas med en gemensam mässa där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas på fredagen* klockan 15.

Juniorer som är med på övernattningsläger tillsammans med en medföljande vuxen kommer på söndag* och får vara med på ungdomarnas kvällsaktiviteter om de vill!

*Midsommarveckan pågår lägret för övernattning från lör v 24, och för dagläger sön v24 – tors v 25

TRIVSELREGLER, SÄKERHET & FÖRSÄKRING

För att alla ska ha en säker och bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla deltagare måste följa. Läs igenom dessa noga! Vid upprepade regelbrott får man lämna lägret utan att få någon avgift återbetald.

Har ditt barn särskilda behov behöver du själv delta som stöd eller ombesörja stödresurs från din kommun. Vi har hög ledartäthet (ca 1 på 8 deltagare) men våra ledare har varken utbildning eller tid och möjlighet att ge extra stöd åt enskilda deltagare.

Våra ledare har genomgått utbildning i Hjärt-Lung-Räddning (HLR) samt livräddning och både ledare och volontärer har fått visa upp ett utdrag ur belastningsregistret från Polisen.

Alla barn och ungdomar som är på lägret täcks av vår olycksfallsförsäkring i If. Deltagarna ansvarar själva för egna värdesaker.

LÄGERSPÅR

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli?

Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Och vissa kan kombineras med STREET DANCE eller GOLF och för juniorerna har vi MULTIAKTIVITET och RIDNING på programmet!

NYHETER för i år är tex Digital musikproduktion, Mattestudio, Spelstudio by King Grund och Studio V.

Kolla igenom noga och välj det som passar och intresserar dig bäst!

Läs mer

BOKA PLATS PÅ HELLO WORLD! CAMP STHLM 2019

I bokningstabellerna nedan ser du kursutbudet för respektive lägervecka.

BOKNINGEN ÖPPNAR MÅNDAG 17 DECEMBER KL 12.00
DU BOKAR:
  • Typ av biljett – ungdom/junior, tjej/kille, övernattning/dagläger eller volontärsbiljett
  • Lägerspår – läs mer om våra lägerspår
AVGIFT & BETALNING
  • Läs mer om våra lägeravgifter. Lägre avgifter erbjuds automatiskt när du bokar men bara om du ansökt om reducerad avgift för barnet på MINA SIDOR innan du bokar.
  • Ställer du upp som volontär återbetalas upp till 1 000 kronor av lägeravgiften EFTER genomförd volontärsvecka. Läs mer HÄR!
  • Sökt stipendium? Boka din lägerplats nu och betala den inkomstbaserade avgiften – får du stipendium återbetalas hela lägeravgiften!
  • Du betalar genom att välja ”gå till kassa” och väljer sedan hos Klarna när och hur du önskar betala. Har du inte gått vidare till Klarna och slutfört köpet inom 24 timmar tas bokningen bort automatiskt.
  • Har du en rabattkod till lägret så skriver du in den när du kommer till kassan!
  • Vid avbokning senast 60 dagar innan lägret börjar, återbetalas hela avgiften minskat med en administrativ avgift om 300 kronor per lägervecka och deltagare. Mer info i våra köpvillkor.
REDO?

Vet du vilken typ av biljett och vilket lägerspår du vill boka? Har du läst igenom våra Köpvillkor vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler så att du är redo att godkänna dessa? Då är du redo att klicka på ”Till bokningen” för aktuell lägervecka!

FULLBOKAT?

Finns det ingen plats med den biljett eller till det spår ni önskar boka? Ställ dig i kön genom att trycka på ”Ställ mig i kön” under aktuell lägervecka. Blir det någon plats över kommer vi att höra av oss till er.

Våra läger anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.


KOMMANDE LÄGER OCH KURSUTBUD

OBS! Midsommarveckan börjar lägret lördag för övernattningsläger och söndag för dagläger och håller på till torsdag. Alla övriga veckor är det söndag/måndag – fredag.

BOKNINGEN ÖPPNAR MÅNDAG 17 DECEMBER KL 12.00
  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor