Hello World! Camp

Hello World! Camp är till för barn och ungdomar och som vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande på fritiden. På våra läger träffas barn och ungdomar som vill kombinera digitalt skapande med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet.

Våra läger riktar sig till dig i åldern 8-18 från HELA SVERIGE då SJ bjuder på tågresan till lägret!


VI VILL ATT ALLA SKA VARA MED!

För oss är det självklart att framtidens digitala stjärnor består av lika många tjejer som killar – så vill vi ha det på våra läger. Hälften av lägerplatserna riktar sig där för till tjejer och hälften till killar.

Inte nog med det så tycker vi att alla ska ha råd att vara på våra läger. Tack vare stöd från våra Hello World!-partners kan vi kombinera hög ledartäthet med rimliga avgifter och anpassa lägeravgifterna efter föräldrarnas inkomst. När du blir medlem och skapar konto hos oss får du möjlighet att ansöka om tillgång till platser med reducerad avgift. Observera att denna ansökan måste göras innan bokning av läger.
Vårt mål är att kunna erbjuda precis så många platser med reducerad avgift som efterfrågas.

LÄGERSPÅR

Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Under ett läger guidas man igenom sitt lägerspår och får hjälp att utveckla egna projekt.

Det finns också möjlighet att kombinera digitalt skapande med ett annat intresse. Halva lägertiden ägnas då åt tex Streetdance, Golf, Ridning, Friidrott eller Filosofi!

VÅRA FANTASTISKA LEDARE

På våra läger är det ca 8 deltagare per ledare. Våra ledare är kunniga tjejer och killar som studerar på universitet/högskola/gymnasie och som utöver kunskap i sitt lägerspår även har erfarenhet av och får utbildning i Hello World!s lägerkoncept och hur man tar hand om barn och ungdomar (bygger på Barnens Ös koncept).


BLI MEDLEM FÖR ATT FÅ LÖPANDE INFORMATION

För att kunna anmäla deltagare till lägret måste man vara >18 år och medlem, dvs ha skapat/aktiverat ett gratis konto. När du är medlem får du även löpande information om Hello World!s kommande arrangemang och läger. Bli medlem!


Hello World! Camp 2018

I sommar kör vi läger sommarlovets alla nio veckor på Ågesta Folkhögskola söder om Stockholm. SJ bjuder på tågresa för alla som kommer från övriga landet! Bokningen öppnar 28 januari men redan nu kan du titta på hur vårt fantastiska kursutbud ser ut. Ställer du upp och jobbar som volontär en vecka får du förtur på bokningen och kan boka redan från den 21 januari! Se till att bli medlem här så missar du ingen info inför lägerbokningen!


Läs mer

Hello World! Camp 2017

Under sommaren 2017 tände vi hela 1040 digitala stjärnor som lärde sig göra spel, programmera robotar eller designa webbsidor. Med tre olika lägertyper som tog avstamp i ett samarbete med Stockholm stad, följt av ett kombinationsläger med Bromma IF och avslutades med fem veckor i egen regi i Ågesta vill vi tacka alla er ledare, volontärer, deltagare och partners som gjort detta möjligt. Tack!


Bli medlem och få info om framtida läger och Meetups

Medlemmar i föreningen får automatiskt information om framtida läger och Meetups. Man måste vara medlem för att kunna anmäla sig och delta i verksamheten.

Vill ni också ha information om kommande läger och Meetups kan du som förälder bli medlem och skapa konton för dig och ditt barn nu (medlemskap är gratis).

Bli medlem!