Instifta ert alldeles egna Hello World!-stipendium!

Vill du eller ditt företag bli Hello World! Partner och bidra till att fler tjejer och killar i åldern 8-18 får upptäcka och utveckla kunskaper om digitala verktyg? Vill ni vara med och skapa framtidens digitala stjärnor och därmed bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft? Då har du hamnat rätt.


Vad innebär ett Hello World!-stipendium?
Med varje stipendium ger ni minst 5 barn och ungdomar från hushåll med lägre inkomst möjlighet att tillbringa en vecka på Hello World!s sommarläger och meetups. 4-5 barn får ta del av inkomstbaserade reducerade avgifter och 1 barn .- er namngivna stipendiat – får vara med en lägervecka och på meetups under ett år helt gratis.

Tack vare era stipendier får tjejer och killar möjlighet att upptäcka och utveckla sitt intresse för och kunskap inom digitalt skapande. Kostnaden för att instifta ett Hello World!-stipendium är 25.000 kr och med denna sponsring blir ni också Hello World! Supporting Partner!


Hur gör man?

Ni bestämmer hur många stipendier ni vill instifta per år, till vilken målgrupp ni vill att stipendierna ska riktas och hjälper till att sprida information om era stipendier.

Ni får, om ni så önskar, en egen stipendiesida på helloworld.se, kontaktuppgifter till era stipendiater och, efter lägret, en poster med bild på era stipendiater så att ni kan kommunicera kring ert stöd året runt både internt och externt. Självklart kan ni också välja att vara anonyma instiftare.

Vi har en gemensam ansökan för alla stipendier och Hello World! sköter hela ansökningsprocessen från A-Ö. Vi informerar och uppmuntrar barn och ungdomar att söka stipendium såväl via våra sociala media som via information till skolor och med uppsökande verksamhet. Vi delar ut nya stipendier löpande hela vägen fram till sommarlägren börjar till någon av alla sökande som uppfyller era kriterier (helt, eller delvis om det är få sökande till en snävt definierad målgrupp).

Fakturering sker vid instiftande av stipendium. Varje höst har vi startskottet för ett nytt års stipendier och era stipendier förnyas automatiskt årligen om inte abonnemanget sagts upp per den 31 augusti.

Enkelt, eller hur? Fyll i formuläret nedan så kör vi!