Till dig som blivit antagen till Hello World! Stipendieprogram

GRATTIS! 🎊🙌

Vilket roligt år vi kommer ha tillsammans! Ett år fyllt av digitalt skapande och massor oförglömliga upplevelser! Här finns lite info till dig som blivit antagen till Stipendieprogrammet.

Nästa steg! (för att tacka ja)

Nu när du har blivit antagen är det några enkla steg du behöver göra innan du kan boka in dig på aktiviteter med oss.

OM DU INTE REDAN ÄR MEDLEM

 • Läs igenom villkoren för stipendiet lite längre ner på sidan.
 • Om du godkänner villkoren, skapa ett konto för att bli medlem i Hello World! HÄR.
 • Maila ditt namn och ifall du kan tänka dig att vara med på en kort intervju senare i år till oss på info@helloworld.se.
 • När vi har aktiverat ditt stipendium i vårt system, får du ett mail från oss. Därefter kan du boka in dig på aktiviteter utan kostnad!

OM DU REDAN ÄR MEDLEM

 • Läs igenom villkoren för Stipendieprogrammet lite längre ner på den här sidan.
 • Om du godkänner villkoren, mailar du info@helloworld.se, skriver vad du heter och att du tackar ja till din plats i Stipendieprogrammet!
 • När vi har aktiverat ditt stipendium i vårt system, får du ett mail från oss. Därefter kan du boka in dig på aktiviteter utan kostnad!

Vad ingår i Stipendieprogrammet?

Stipendiet är giltigt mellan 1 februari 2021 och 31 januari 2022. I stipendiet igår:

 • Ett års deltagande på Hello World!s Meetups (digitala eller fysiska)
 • En lägervecka på Hello World! Camp 2021. Som ungdom väljer du mellan övernattningsläger eller dagläger och som junior kan du boka in dagläger helt utan kostnad.
 • En kickoff där du får träffa andra stipendiater (planerad att ske senare i vår).
 • Roliga möjligheter att vara med och sprida ordet om Hello World! och digitalt skapande.

Villkor för Stipendieprogrammet

 • Du kommer att nämnas som en av våra ambassadörer i Stipendieprogrammet på vår webb och i sociala medier (förnamn, ev. bild, bostadsort), samt  hos den partner som instiftat stipendiet som du fått.
 • Om du svarar ja på frågan att bli intervjuad, kommer även intervjun att delas i våra kommunikationskanaler. Intervjun innehåller ett par frågor om din upplevelse som stipendiat hos Hello World!.
 • Då några av våra partnerföretag kan komma att erbjuda företagsbesök till sina stipendiater kommer vi i sådana fall även dela era kontaktuppgifter med dem.

Frågor?

Om du har frågor eller behöver hjälp så är det bara att maila info@helloworld.se!

Mer info om Camp och Meetups

 

Camp på flera ställen i sommar (bokning öppnar 10 februari 12.00)

Som stipendiat får du helt kostnadsfritt delta på en lägervecka på Hello World! Camp 2021 och lära dig om digitalt skapande. SJ bjuder på tågresan för alla till och från lägren. Du bokar själv din lägervecka på helloworld.se och väljer om du vill vara med på dagläger eller övernattningsläger. Behöver du tågresa? När du gör en lägerbokning kommer du att kunna kryssa i att du behöver tågbiljett. Närmare lägret hör vi av oss och hjälper er med er tågbokning. Läs mer här.

 

Meetup digitalt och fysiskt (bokningen är öppen nu)

Som stipendiat får du vara med på obegränsat antal Meetups under ett år. Även dessa platser bokar ni själva genom vårt bokningssystem på helloworld.se. På grund av Corona hålls alla meetups under våren online, men vi hoppas kunna köra igång med fysiska meetups i höst. Läs mer här.

 

Kort om Hello World!
Hello World! är en ideell förening som tillsammans med näringsliv, högskolor, studenter och samhälle vill öppna dörren till digitalt skapande, naturvetenskap och teknik för alla barn och ungdomar mellan 8-18 år. Oavsett tidigare erfarenhet eller bakgrund.