HELLO WORLD! TJEJ

Vi på Hello World! tycker att det borde vara naturligt för alla att skapa med kod. Så är det inte idag. På många arbetsplatser där man jobbar med utveckling är det betydligt fler killar än tjejer, och så kan vi ju inte ha det i framtiden! För att få in fler tjejer som intresserar sig för digitalt skapande försöker vi oss på olika lösningar och idéer, framförallt tillsammans med andra som också vill skapa förändring!

TJEJSTIPENDIER

Under 2018 har hittills över 100 stipendier instiftats av olika Hello World! Partners. Merparten är tjejstipendier som ger tjejer möjlighet att delta kostnadsfritt under en lägervecka och under ett helt års meetups.

 

HÄLFTEN TJEJER – RESERVERADE PLATSER PÅ LÄGRET

Vi har märkt att killar är snabbare på att boka upp sin lägerplats hos oss på Hello World! av någon konstig anledning. Detta skulle kunna innebära att platserna blir fyllda direkt av killar. Men så vill vi inte ha det, då det ju inte blir kul för nån! Vi reserverar därför hälften av våra lägerplatser till tjejer så att ni i lugn och ro kan boka era platser på sommarens häftigaste läger!

TJEJ-LÄGERSPÅR PÅ SOMMARENS LÄGER

Spelindustrin är idag väldigt mansdominerad. Detta innebär ju även att de spel som skapas inte alltid tilltalar tjejer – och det är ju orättvist! Vi vill, tillsammans med vår partner King, bidra till att fler tjejer väljer att jobba inom spelindustrin i Sverige i framtiden. Därför har vi valt att dedikera lägerspåret Spelstudio by King under vecka 25 bara till tjejer för att de skall kunna utveckla och upptäcka sina kunskaper inom spelprogrammering!

Även vecka 24, 26, 29, 30, 31 har vi GIRLS ONLY-grupper i olika lägerspår som Kodstudio Minecraft, Webbstudio och Skaparstudio! För dig som trivs bäst i en grupp med girl power! Alla andra grupper är som alltid blandade grupper med både tjejer och killar.

HÄLFTEN AV VÅRA LEDARE ÄR TJEJER

På lägret inspireras deltagarna av våra underbara lägerledare som pluggar programmering. Eftersom vår verksamhet speglar verkligheten är det självklart för oss att 50 % av våra ledare är tjejer!