Vårt digitala sommarkollo är över för denna gång. Ett stort tack till alla 522 entusiastiska deltagare och våra 62 grymma ledare för fantastiska sommarveckor!

Vi vill också tacka våra samarbetspartners för Hello Sommar! som bidragit med inspirerande innehåll till kollot – tack Improvisationsstudion, Drömstort, Stockholms Kvinnohistoriska och En frisk generation. Och till Hello World! Partners för att ni möjliggjort sommarens digitala kollon!

Vad är Hello Sommar!?

Häng med på vårt nya digitala äventyr! Upplev en kollosommar digitalt tillsammans med Hello World!

Hello Sommar är en rolig och lustfylld sommarvecka av digitalt skapande och programmering varvat med ett storytellingbaserat program fyllt av mysterier och överraskningsaktiviteter innehållandes mycket rörelse och kultur. Du kommer att träffa både gamla och nya vänner från hela Sverige, på säkert avstånd. Vi riktar oss till alla barn och unga mellan 8-18 år.

Vi har ett brett utbud av studios för såväl nybörjare som mer rutinerade i digitalt skapande. Några av dem är AI, Youtube, spelskapande och design. Längst ned på sidan kan du läsa mer om innehållet i alla våra studios.

Kollot hålls på ett pedagogiskt och roligt sätt av våra fantastiska ledare som går tekniska utbildningar på KTH, LTH och Chalmers.

En dag på Hello Sommar!

08.15 Support-möte för den som behöver hjälp att ladda ned programvara.

09.00 God morgon! Dagens värd tar emot dig via länken du fått skickad till dig i detta mail.

09.30 Dags för digitalt skapande! Alla skickas vidare till mindre grupper tillsammans med en ledare.

10.40 Paus! Här kan du passa på att gå på toaletten eller mumsa på en banan.

11.00 Vi fortsätter vårt digitala skapande.

12.00 Lunchpaus – Kanske vill du vila från skärmen och äta själv eller så äter vi tillsammans. Du bestämmer!

13.05-14.05 Eftermiddagsaktivitet –  Denna aktivitet varierar från dag till dag och innehåller allt från rörelse i form av dans, gympa och roliga uppdrag till teater. Under tisdagens och torsdagens aktiviteter kan det vara bra att byta om till valfria träningskläder under lunchen. Om du vill, så får du även ta på dig något som du känner dig extra fin i på fredag.

14.05 Paus

14.15 Storytime

14.50 Utvärdering

15.00 Tack för i dag!

Alla ska ha råd att gå på Hello Sommar!

För oss på Hello World! är det viktigt att alla som vill kan gå på kollo. Nedan ser du vad det kostar att delta beräknat på föräldrars inkomst (obs – du behöver söka om reducerad avgift på mina sidor för att detta ska gälla. Ansöker man inte, så betalar man fullt pris).

Vårdnadshavarnas månadsinkomst före skattDigitalt dagläger
Junior & Ungdom
(5 dagar)
50 000 och högre1500 kr
30 000 - 49 999 kr750 kr
Mindre än 30 000 kr0 kr
Avgifterna för Hello Sommar baseras på sammanlagd taxerad inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavare. För att få tillgång till platser med reducerad avgift måste man ansöka om det på Mina Sidor (när man är inloggad) INNAN man bokar plats på lägret.

Välj en studio som passar dig!

Vill du komma på och utveckla dina egna spel i Spelstudio Unity? Eller varför inte skapa nya magiska världar i Kodstudio Minecraft? Kanske låter Rymdstudio, 3D-studio, Entreprenörsstudio, Youtubestudio eller Designstudio spännande?

Vi har över 20 olika studios, alltså något för alla (junior som ungdom)!

Våra studios