Häng med på vårt nya digitala äventyr! Upplev en kollosommar digitalt tillsammans med Hello World!

Boka in dig till en rolig och lustfylld sommarvecka av digitalt skapande och programmering varvat med ett storytellingbaserat program fyllt av mysterier och överraskningsaktiviteter innehållandes mycket rörelse och kultur. Du kommer att träffa både gamla och nya vänner från hela Sverige, på säkert avstånd. Vårt nya digitala kollo pågår från sommarens början vecka 24 till sommarens slut vecka 32 för alla barn och unga mellan 8-18 år.

Vi har ett brett utbud av studios för såväl nybörjare som mer rutinerade i digitalt skapande. Några av dem är AI, Youtube, spelskapande och design. Längst ned på sidan kan du läsa mer om innehållet i alla våra studios.

Kollot hålls på ett pedagogiskt och roligt sätt av våra fantastiska ledare som går tekniska utbildningar på KTH, LTH och Chalmers.

Vad väntar du på? Här under hittar du en karta (som det går att klicka på) över hur en kollovecka ser ut och bläddrar du lite längre ned möter du vårt bokningssystem i vilket vi hoppas att just du bokar en plats.

En dag på Hello Sommar!

08.15 Support-möte för den som behöver hjälp att ladda ned programvara.

09.00 God morgon! Dagens värd tar emot dig via länken du fått skickad till dig i detta mail.

09.30 Dags för digitalt skapande! Alla skickas vidare till mindre grupper tillsammans med en ledare.

10.40 Paus! Här kan du passa på att gå på toaletten eller mumsa på en banan.

11.00 Vi fortsätter vårt digitala skapande.

12.00 Lunchpaus – Kanske vill du vila från skärmen och äta själv eller så äter vi tillsammans. Du bestämmer!

13.05-14.05 Eftermiddagsaktivitet –  Denna aktivitet varierar från dag till dag och innehåller allt från rörelse i form av dans, gympa och roliga uppdrag till teater. Under tisdagens och torsdagens aktiviteter kan det vara bra att byta om till valfria träningskläder under lunchen. Om du vill, så får du även ta på dig något som du känner dig extra fin i på fredag.

14.05 Paus

14.15 Storytime

14.50 Utvärdering

15.00 Tack för i dag!

Alla ska ha råd att gå på Hello Sommar!

 

För oss på Hello World! är det viktigt att alla som vill kan gå på kollo. Nedan ser du vad det kostar att delta beräknat på föräldrars inkomst (obs – du behöver söka om reducerad avgift på mina sidor för att detta ska gälla. Ansöker man inte, så betalar man fullt pris).

Vårdnadshavarnas månadsinkomst före skattDigitalt dagläger
Junior & Ungdom
(5 dagar)
50 000 och högre1500 kr
30 000 - 49 999 kr750 kr
Mindre än 29 999 kr0 kr
Avgifterna för Hello Sommar baseras på sammanlagd taxerad inkomst före skatt per månad för samtliga vårdnadshavare. För att få tillgång till platser med reducerad avgift måste man ansöka om det på Mina Sidor (när man är inloggad) INNAN man bokar plats på lägret.

Boka Hello Sommar 2021

Inför bokningen

  • Läs mer om våra olika Studios och deras förkunskapskrav längre ner på sidan.
  • När du har gjort din bokning är det viktigt att du går till sista steget ”gå till kassa” och väljer hur och när du vill betala via Klarna. Detta steg måste göras inom 72 timmar för att bokningen ska gå igenom.
  • Läs igenom våra Köpvillkor, vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler.
  • Om du är antagen till stipendieprogrammet deltar du på Hello Sommar! kostnadsfritt.
  • Fullbokat? Ställ dig i kö på den studio du vill gå. Vi gör vårt bästa för att öppna upp fler platser.

Behöver du låna en dator?

Det finns möjlighet att låna dator för dig som är inbokad på en kollovecka i sommar. När du anmält dig så hittar du länken till lånedator-formuläret i ditt bekräftelsemail.

 

Boka här

Sista dag för anmälan är måndag veckan innan respektive kollovecka. Hello Sommar görs i samarbete med Sensus studieförbund.

 

  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor

Studiobeskrivningar, förkunskaper och programvara

Vill du komma på och utveckla dina egna spel i Spelstudio Unity? Eller varför inte skapa nya magiska världar i Kodstudio Minecraft? Kanske låter Rymdstudio, 3D-studio, Entreprenörsstudio, Youtubestudio eller Designstudio spännande? Vi har över 20 olika studios, alltså något för alla (junior som ungdom), in och kika på utbudet och välj vad du vill göra under din digitala kollovecka.

 

StudioFör vemFörkunskaperProgramvaraDatorkrav (undvik surfplattor/ipads för alla studios)
3d-130x130

3D-studio


I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara 3D-studioEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
AI-135x135

AI-studion


För dig som gått Pythonstudion och nu är redo för mer problemlösning och kluringar! I AI-studion får du lära dig fler koncept inom programmering och testa på att bygga din egen AI med hjälp av python. Denna studio har överlappande innehåll som Pythonstudio Fortsättning och Studio V och kräver god datorvana. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)PythonstudioProgramvara Pythonstudio

Programvara AI-studio
Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
design-130x130

Designstudio


I många av våra studios använder vi oss av grafik, t.ex. i Scratchstudion, Webbstudion och Spelstudio by King! Denna studio är för dig som tycker att det är roligt att skapa din egna grafik. Vi lär oss verktyg för att skapa grafik i 2D, lär oss om färg, form och grunderna i grafisk design och testar våra designvingar! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara DesignstudioEj Chromebook.
design-130x130

Entreprenörsstudio Nyhet!


En interaktiv crashcourse i att bli en ung företagare! Du kommer att få testa på och lära dig marknadsföring, att sälja din idé, skapa en digital profil för ditt företag tillsammans med dina nya ”kollegor”. Veckan avslutas med en pitch session där alla i gruppen får presentera sin idé för varandra på ett kul sätt. Du går från lägret med nya kompisar och ett nytt företag!
Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Entreprenörsstudion
Inga speciella krav.
minecraft-ikon

Kodstudio Minecraft


Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga! Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
IngaProgramvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
minecraft-ikon

Kodstudio Minecraft Fortsättning


På Kodstudio Minecraft bygger vi vidare på våra kunskaper från Kodstudio Minecraft. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
Kodstudio MinecraftProgramvara Kodstudio Minecraft

Guide - hur flytta värld
Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
matte-135x135

Mattestudio


I mattestudion får du utforska användningsområden för matematik med hjälp av programmering, till exempel som att lösa hemliga meddelanden, förstå mönster och tackla svåra problem. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009).
Lämpar sig bäst för någon som går i årskurs 9 och som är intresserad av att lära sig gymnasiematematik.
Pythonstudio.
Programvara MattestudioKräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
python-135x135

Pythonstudio


I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser! Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)
Ungdomar (f 2003-2009)
IngaProgramvara Pythonstudio

Mer information om spåret
Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
scratch-130x130

Rymdstudio Nyhet!


En veckas digitalt skapande med rymden som tema! Här kommer vi att utforska rymden, oändligheten och fysikens lagar. Vi skapar rymdspel, spelar rymdspel, bygger modeller och lär oss om hur saker fungerar i rymden.
Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara RymdstudioInga speciella krav.
scratch-130x130

Scratchstudio


I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara ScratchstudioInga speciella krav.
scratch-130x130

Scratchstudio Fortsättning


På Scratchstudio Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Scratchstudion. Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)ScratchstudioProgramvara ScratchstudioInga speciella krav.
skapar-130x130

Skaparstudio


I Skaparstudion kommer du att få testa på att programmera i Scratch, skapa 3D figurer med Tinkercad och lära dig grunderna i python med Imagilabs.
Se studiotrailern här!
Juniorer (f 2010–2013)IngaProgramvara Scratch

Programvara Tinkercad

Programvara Imagilabs
Inga speciella krav.
spelstudio-by-king-ikon

Spelstudio by King


Vill du snart kunna bygga dina egna spel? Då är Spelstudio by King ett bra ställe att börja på. I grundkursen lär du dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaProgramvara Spelstudio by KingInga speciella krav.
spelstudio-by-king-ikon

Spelstudio by King Fortsättning


I Spelstudio by King fortsättning börjar du skapa egna spel i spelmotorn Defold. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Spelstudio by KingProgramvara Spelstudio by KingEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
unity

Spelstudio Unity 3D


I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i 3D-motorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Grundkunskaper i textbaserad programmering* Programvara Spelstudio UnityEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
unity

Spelstudio Unity 3D Fortsättning


På Spelstudio Unity 3D-Fortsättning bygger vi vidare på våra kunskaper från Spelstudio Unity 3D-studion. Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)Spelstudio Unity 3DProgramvara Spelstudio UnityEj Chromebook. Tyngre programvara som kräver bättre grafikkort och RAM-minne (minst 8 GB).
webb-130x130

Webbstudio


Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. När du åker hem, har du en egen hemsida att visa upp för världen! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaInfo och programvara WebbstudioInga speciella krav.
webb-130x130

Webbstudio Fortsättning


I Webbstudio Fortsättning skapar vi fem unika projekt med verktyg som proffsen använder idag! Vi djupdyker i CSS och introducerar JavaScript och i slutet kommer du att hantera grunderna i de tre webbspråk som bygger upp webben! Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)WebbstudioInfo och programvara WebbstudioInga speciella krav.
webb-130x130

Youtube-studio Nyhet!


Om du tycker om Youtube och filmredigering passar denna studio dig. Du får bland annat lära dig regler för användning av Youtube, en Youtube kanal och filmredigering.
Se studiotrailern här!
Ungdomar (f 2003-2009)IngaInfo och programvara Youtube studio

Kräver Windows 10 eller Mac IOS. Ej Chromebook.
*: Du ska ha gått någon av våra nybörjarstudios i textbaserad programmering (Pythonstudio, Spelstudio by King eller Kodstudio Minecraft) eller på annat sätt lärt dig grunderna i textprogrammering.

 

 

Till bokningen