Skaparstudio

En vecka – för alla

Är du nyfiken på att prova på olika former av digitalt skapande? I lägerspåret Skaparstudio får du lära dig hur du kan skapa egna produkter som t ex mobiltelefonskal, reservdelar, konst, leksaker eller andra föremål i datorn med ett CAD-program, och sedan skriva ut dem på en 3D-skrivare. Du får även lära dig grunderna i programmering och datalogiskt tänkande genom att skapa ett eget spel eller en interaktiv berättelse i Scratch. Och så får du experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer, lysdioder, sensorer, programmera mikrokontrollern Arduino, bygga en robot eller prototypen till morgondagens coolaste uppfinning.

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att plocka isär grejer eller bygga nya prylar så är Skaparstudion perfekt för dig!

Du behöver inga speciella förkunskaper men har du redan testat på något av detta tidigare så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar!

Scratchstudio

En vecka – för absoluta nybörjare och dig som vill ta dina Scratchtalanger till nya nivåer

Gör interaktiv konst, berätta en spännande historia eller skapa ditt allra första spel! Med det busenkla Scratch skapar du dina egna projekt med en gång, och lär dig samtidigt grunderna i programmering. Det här spåret ger dig en bra grund att stå på för att sedan komma vidare med ditt digitala skapande i vår Spelstudio eller Appstudio, eller med ännu mer avancerade Scratchprojekt. Du som inte vill vänta till sommaren, kan tjuvstarta redan nu genom att kolla in här!

Spelstudio by King

En vecka – för dig som redan kan en del programmering

Nu är det du som skapar nästa spelsuccé! Lär dig grunderna i spelprogrammering i detta spår som vi specialdesignat tillsammans med utvecklarna på King. Är du lekfull, nyfiken och klurig och gillar spel? Då är detta lägerspår helt rätt för dig! Du lär dig helt enkelt programmera genom att skapa ett litet spel som blir alltmer sofistikerat vartefter dina kunskaper växer och fördjupas! Du jobbar i spelmotorn Defold och använder alltså samma verktyg som King själva gör när de skapar sina nya spel. Efter lägret får du behålla all mjukvara och kan fortsätta skapa.

För att verkligen säkerställa att du skall få ut så mycket som möjligt av tiden på lägret om du väljer det här spåret, behöver du åtminstone känna till vad en variabel är, hur en if-sats fungerar, etc. Nu är det ju fortfarande långt kvar till sommaren, så om du känner att du väldigt gärna skulle vilja gå det här spåret, men kanske inte programmerat så mycket tidigare, då rekommenderar vi att du seriöst sätter igång och pluggar på lite grann inför lägret! Exempelvis genom att gå in på http://www.kodboken.se/ och på allvar tar itu med Scratch, och därefter även tittar på någon eller några av de kurser som man hittar om man klickar på ”Utforska vidare”.

Har du inte möjlighet att lära dig hemma, är vårt lägerspår ”Scratchstudio” en bra grund att stå på.

Appstudio by Nackademin

Två veckor – för dig som redan kan en del programmering

Har du längtat efter att göra en egen mobilapp för att lägga på filter och text på bilder till Instagram eller kanske ett eget litet spel? I det här spåret får du grunderna för att sätta igång dina egna projekt med appar för iPhone eller Android-mobiler. Eftersom detta lägerspår är två veckor, så går vi lite mer på djupet, och du får en bra bas för fortsatta äventyr i appvärlden.

För att verkligen säkerställa att du skall få ut så mycket som möjligt av tiden på lägret om du väljer det här spåret, behöver du åtminstone känna till vad en variabel är, hur en if-sats fungerar, etc. Nu är det ju fortfarande långt kvar till sommaren, så om du känner att du väldigt gärna skulle vilja gå det här spåret, men kanske inte programmerat så mycket tidigare, då rekommenderar vi att du seriöst sätter igång och pluggar på lite grann inför lägret! Exempelvis genom att gå in på http://www.kodboken.se/ och på allvar tar itu med Scratch, och därefter även tittar på någon eller några av de kurser som man hittar om man klickar på ”Utforska vidare”.

Har du inte möjlighet att lära dig hemma, är vårt lägerspår ”Scratchstudio” en bra grund att stå på.

3D-studio

En vecka – för dig som kan lite grann eller redan är avancerad

Vill du lära dig interagera med 3D-världar för att skapa spel, interaktiva utbildningsprogram eller visualiseringar? Här får du utforska dessa världar med hjälp av spelmotorn Unity och samtidigt lära Dig scripta i C#. Ni jobbar i par med att skapa ett eget projekt och får hjälp och stöd av er ledare.

Du behöver egentligen inte kunna så mycket för att vara med på ”3D-studio”, men kommer självklart längre i ditt projekt om du redan har hållit på en del med programmering.

Som minimum bör du ha lärt dig grunderna i Scratch – antingen genom att jobba på egen hand här eller genom att gå vårt lägerspår ”Scratchstudio”.