Frågor & svar

Hello World! Meetups

Var är era meetups?

Våra meetups är på olika platser varje gång. Vi besöker våra samarbetspartners kontor där deltagarna får chansen att se olika arbetsplatser och vi har även meetups online. Du kan se var kommande meetups kommer att vara under fliken Meetup.

Hur bokar jag?

För att boka plats på våra meetups behöver du vara medlem i vår förening (det är kostnadsfritt) och inloggad. Det blir du här. Skapa ett konto som vuxen och lägg till de barn du vill anmäla till våra aktiviteter.

Hur mycket kostar era meetups?

Vi har inkomstbaserade avgifter för att alla ska ha råd att delta. En meetup kostar från 0 kr. Läs mer om vad våra aktiviteter kostar och hur du gör för att få reducerat pris här.

Vad händer om jag missar ett serietillfälle?

För att få den bästa upplevelsen och för att få ut det mesta av våra studios, rekommenderar vi att du går samtliga steg. Men ibland blir man sjuk eller får andra förhinder, och skulle du missa ett tillfälle under pågående serie, kan du titta på det material som finns under fliken studios. Är du frånvarande, så är det viktigt att du meddelar oss så att vi vet.

Fullbokat?

Finns det ingen plats på den biljett eller till den studio ni önskar boka? Ställ dig i kön genom att trycka på ”Ställ mig i kön” under aktuell meetup. Blir det någon plats över kommer vi att höra av oss till er.

Får föräldrar följa med?

På Meetups säger vuxna hejdå redan i dörren, och kommer tillbaka när dagen är slut. Behöver ni av någon anledning vara med på plats, behöver ni meddela oss detta i förväg. När vi har möjlighet, erbjuder vi Päronprogrammering där föräldrar att köpa egen biljett och vara med på den första lektionen i Scratch eller Python tillsammans med sina barn. I övriga spår har vi enbart plats till barn.

På våra Meetups Online, deltar barnen hemifrån framför datorn. Behöver barnet en stödperson i bakgrunden, så meddela oss via mail innan meetupen drar igång på info@helloworld.se.

Vad behöver jag ha för dator?

Vi avråder från surfplattor, men för de flesta av våra studios fungerar de flesta bärbara datorerna, med vissa undantag och specialfall. Läs mer om våra datorer här.

Hur fungerar det med lånedatorer?

Vid fysiska meetups erbjuder vi lånedatorer som ett alternativ. Läs mer om datorer här.