UNGDOMAR (f. 2003-2009)

Hitta rätt bland våra studios och kombos!

Som ungdom väljer du om du vill varva det digitala skapandet med någon av våra kombos (se nedan), eller köra digitalt skapande på heltid. Oavsett om du går kombospår eller inte så ingår alltid en stor dos av fritidsaktiviteter och häng i solen mellan det digitala skapandet!

I tabellerna nedan ser du på vilka camps och vilka veckor vi kommer att erbjuda vilka studios och kombos. Längre ner på sidan finns beskrivningar av alla våra studios och kombos. Klicka på ikonerna för att komma dit!

STUDIOS

 • Skaparstudio
 • Rymdstudio
 • Entreprenörsstudio
 • Designstudio
 • Spelstudio Unity
 • 3D-studio

STUDIOS x KOMBOS

 • Spelstudio by King x Street
 • Webbstudio x Street
 • Spelstudio by King x Teater
 • Webbstudio x Teater
 • Spelstudio by King x Teater
 • Webbstudio x Teater

OM VÅRA STUDIOS

Här kan du läsa beskrivningar av alla våra studios för ungdomar sommaren 2021.

SKAPARSTUDIO

I Skaparstudion får du testa att skapa egna saker som t ex smycken, konst och små praktiska prylar i datorn och får chansen se dina skapelser ta form med en 3D-skrivare. Du får utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch. Du får programmera mikrokontrollern Arduino och experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Bara fantasin sätter gränserna!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att hitta på och bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper. Har du redan testat på något av detta tidigare så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar.

SKAPARSTUDIO FORTSÄTTNING

Skaparstudio fortsättning är för dig som redan gått Skaparstudio och som känner att du vill fortsätta att skapa coola saker i 3D och med hjälp av mikrokontroller få dina kreationer att komma till liv med ljus, ljud och rörelse. Du kommer under veckan få introduktion till nya verktyg men också få mycket tid till att skapa ditt egna projekt. Kanske kommer du skapa en varnare som låter om någon går in på ditt rum, eller en manick som startar discoljus när någon sjunger eller kanske uppfinna något helt nytt? Kom och experimentera vidare i Skaparstudio fortsättning!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Skaparstudio tidigare på Hello World! Camp.

RYMDSTUDIO – Nyhet!

En veckas digitalt skapande med rymden som tema! Här kommer vi att utforska rymden, oändligheten och fysikens lagar. Veckans gemensamma projekt blir att bygga en liten satellit, som vi kommer att köra en egen launch av, direkt på Hello World! Camp! Denna chans vill du inte missa!

FÖR VEM:

För dig som tycker att rymden är häftig, och vill ha rymdtema på din vecka av digitalt skapande,

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Denna studio har inga förkunskapskrav!

DESIGNSTUDIO – Nyhet!

I många av våra studios använder vi oss av grafik, t.ex. i Scratchstudion, Webbstudion och Spelstudio by King! Denna studio är för dig som tycker att det är roligt att skapa din egna grafik. Vi lär oss verktyg för att skapa grafik i 2D, lär oss om färg, form och grunderna i grafisk design och testar våra designvingar!

FÖR VEM:

Design passar dig som är kreativ, gillar visuellt skapande och vill lära dig att skapa grafik i 2D.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga.

3D-STUDIO

I 3D-studio får du som är intresserad av design och form möjlighet att testa på att modellera i 3D. Du kommer att få en introduktion av Blender som är en programvara för att skapa 3D-grafik. Blender används såväl i film och TV-sammanhang, som av datorspeldesigners och arkitekter, för att skapa saker i 3D.

FÖR VEM:

Design passar dig som är kreativ, gillar visuellt skapande och vill lära dig att skapa världar och modeller i 3D.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter för att gå 3D-studion.

MUSIKSTUDIO

Gillar du musik och skulle vilja skapa egna låtar i datorn? I musikstudion får du lära dig grunderna i digital musikproduktion, så att du kan skapa din första egna musik digitalt. Du får även lära dig grunderna i textbaserad programmering i språket Python.

FÖR VEM:

För dig som vill lära dig grunderna i digital musikproduktion och kanske drömmer om att bli vår nästa stjärna på musikhimlen och som är nyfiken på att börja med textbaserad programmering.

OBS! Denna studio innehåller delar av vår Pythonstudio, så om du har gått den tidigare så kommer det att bli mycket repetition.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper krävs.

WEBBSTUDIO

Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Vi kommer att göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor, så som HTML och CSS. Du kommer att upptäcka att konsten att snickra ihop hemsidor, faktiskt är enklare än vad man kan tro. Efter veckan har du en hemsida att visa upp för världen!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som är nyfiken på hur man gör för att designa och sedan bygga en hemsida. Om du gillar design, färg och att skapa eget innehåll, är det här spåret för dig.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår. Om du redan testat på att göra hemsidor innan så kommer vi hjälpa dig att hitta nya utmaningar.

WEBBSTUDIO FORTSÄTTNING – Nyhet!

Vill du fortsätta att utvecklas med att skapa hemsidor? Då får du lära dig nya verktyg för att ta dina hemsidor till nya nivåer i Webb fortsättning! Du får testa på att koda med Javascript, att göra animationer och att skapa nya designer med hjälp av css.

FÖR VEM:

För dig som vill kunna skapa ännu coolare och snyggare hemsidor.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Webbstudion på Hello World! Camp eller Meetups.

PYTHONSTUDIO

I Pythonstudion får du lära dig de grundläggande begreppen och koncepten som man behöver i all textbaserad programmering. Det går att göra det mesta i Python, bara fantasin sätter gränser!

FÖR VEM:

Det här spåret passar dig som vill utforska grunderna i programmering och som gillar problemlösning. Efter det här spåret är dörren öppen till såväl AI-studion som till någon av våra spelstudios.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper för detta spår.

 

MATTESTUDIO

I mattestudion får du utforska användningsområden för matematik med hjälp av datorer och lära dig grunderna i textbaserad programmering i språket Python.

FÖR VEM:

Mattestudio passar dig som gillar problemlösning och är nyfiken på att börja med textbaserad programmering.

OBS! Denna studio innehåller delar av vår Pythonstudio, så om du har gått den tidigare så kommer det att bli mycket repetition.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper krävs.

SPELSTUDIO BY KING

Vill du lära dig programmera för att kunna skapa dina egna spel i framtiden? Då är Spelstudio by King ett bra val! Du lär dig grunderna i textbaserad programmering i en spännande spelmiljö i programmeringsspråket Lua. Du får också en introduktion till spelutveckling i spelmotorn Defold som gör att du efter denna vecka är redo att gå Spelstudio by King Fortsättning och börja utveckla dina egna spel!

Defold är en spelmotor för 2D-spel och är utvecklad av King, som bland annat gjort Candy Crush Saga.

FÖR VEM:

För dig som är nyfiken på spelprogrammering och vill börja direkt i en spännande spelmotor så att du får en flygande start.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga särskilda förkunskaper. Du behöver inte ha någon som helst erfarenhet av att spela spel – bara ett intresse av att skapa egna berättelser!

SPELSTUDIO BY KING FORTSÄTTNING

Spelstudio by King fortsättning är för dig som redan kan grunderna i textbaserad programmering och nu är redo att komma igång och utveckla egna spel i spelmotorn Defold. Har du gått Spelstudio by King får du en flygande start!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha grundläggande kunskaper i textbaserad programmering. Detta kan du ha fått antingen genom Spelstudio by King, genom vår Pythonstudio eller genom någon annan kurs. Är du osäker på dina kunskaper kan du maila info@helloworld.se och få guidning.

SPELSTUDIO UNITY

I det här spåret får du testa på hela processen med att skapa spel – från spelidé till en speldesign, och hela vägen fram till att utveckla spelet i spelmotorn Unity. Unity är en kraftfull spelmotor, som bland annat använts för att skapa Battlestar Galactica och Tempelrun. Lite beroende på dina intressen, så kan du välja att fokusera mer på speldesign eller på att utveckla koden som styr spelet.

FÖR VEM:

För dig som kan grunderna i textbaserad programmering och vill använda dina kunskaper för att skapa spel med en riktig spelmotor. Du behöver inte ha några erfarenheter av att spela eller göra spel tidigare.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha grundläggande kunskaper i textbaserad programmering. Detta kan du ha fått antingen genom Spelstudio by King, genom vår Pythonstudio eller genom någon annan kurs. Är du osäker på dina kunskaper kan du maila info@helloworld.se och få guidning.

SPELSTUDIO UNITY 3D FORTSÄTTNING

Spelstudio Unity3D fortsättning är för dig som redan gått Spelstudio Unity och känner att du vill utvecklas och lära dig mer.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått Spelstudio Unity.

AI-studion (Python fortsättning)

AI-studion bygger vidare på vår Pythonstudio. Du fortsätter att lära dig viktiga och användbara byggstenar i programmering i språket Python. Du får jobba med olika former av problemlösning och får chansen att mot slutet av veckan testa att programmera din egen AI. Vi har också diskussioner om vad AI egentligen är och hur det kan påverka oss idag och i framtiden.

FÖR VEM:

För dig som tycker att textprogrammering är kul, är nyfiken på AI och vill ha fler utmaningar! OBS! Denna studio har mycket överlappande innehåll med tidigare somrars Studio V och med Pythonstudio fortsättning på meetups. Vi rekommenderar inte att du går AI-studion om du redan har gått någon av dessa.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska ha gått vår Pythonstudio på Hello World! Camps eller Meetups, eller ha lärt dig att programmera i Python någon annanstans. Är du osäker på dina kunskaper kan du maila info@helloworld.se och få guidning.

STUDIO X

Har du redan kommit igång med ditt digitala skapande och programmerat en hel del? Då kan Studio X ta dig vidare och ge dig ännu fler utmaningar! I studion kommer ni att arbeta självständigt och tillsammans med andra med utgångspunkt från olika typer av uppdrag ni kommer att få varje dag.

Uppdragen kommer att ha olika svårighetsgrader så att de skall passa den nivå du för tillfället ligger på. Genom att lösa uppdragen kommer du att lära dig nya koncept och verktyg som du kommer att ha stor nytta av i ditt fortsatta programmerande. Uppdragen tas fram tillsammans med professionella utvecklare hos våra partners, KTH och våra ledare. Hela tiden finns våra duktiga ledare nära till hands och ser till att du verkligen tar ditt digitala skapande till nya nivåer!

FÖR VEM:

För dig som redan arbetar självständigt med olika kodningsprojekt och som vill ha nya utmaningar!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du har kodat minst ett år i något textbaserat programmeringsspråk. Testa här för att se om du har tillräckliga kunskaper för Studio X.

OM VÅRA KOMBOS

Här kan du läsa beskrivningar av alla våra kombos för ungdomar sommaren 2021.

STREETDANCE

Här får du dansa streetdance med våra superduktiga streetdance-ledare. Du får lära dig grunderna i streetdance eller nya häftiga moves om du redan dansar!
Under halvdagspasset kör vi två ordentliga danspass i danssalen.

FÖR VEM:

För dig som gillar dans och rörelse till skön musik.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Streetdance är både för dig redan håller på med dans och för dig som är nyfiken att prova för första gången!

GOLF

Under totalt 12 timmar, måndag till torsdag, får du med hjälp av duktiga golf-ledare från Ågesta Golfklubb möjlighet att lära dig och utvecklas både teoretiskt och praktiskt inom golf. Material såsom utrustning, bollar m.m. finns att tillgå.

Ta med sköna skor att golfa i!

FÖR VEM:

Passar både dig som redan spelar golf och vill bli ännu bättre, eller är nyfiken på att testa på golf för första gången!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga.

TEATER

Gillar du att stå på scen och spela teater, eller drömmer du om att få göra detta? Då har du hittat alldeles rätt! I den här kombon får du testa på att improvisera, spela upp scener och lära dig repliker för att utveckla dina kunskaper om teater! Vi avslutar veckan med att spela teater inför publik.

FÖR VEM:

Passar både dig som redan håller på med teater och vill bli ännu bättre, eller är nyfiken på att testa!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga.

TAEKWONDO – Nyhet!

I den här kombon får du testa Taekwondo! Taekwondo betyder ”fotens och handens väg” och brukar beskrivas som kampsportens schack. I taekwondo övar du upp din kroppskontroll. Vi övar mycket balans, explosivitet och styrka. Inte minst läggs fokus på att bygga självförtroende, visa respekt och vikten av att ha hög moral. Passar alla såväl som nybörjare som dig som kört tidigare.

I Stockholm arrangeras denna kombo i samarbete med High Five Taekwondo.

FÖR VEM:

För dig som är nyfiken på att testa på Taekwondo och vill utforska och lära digom kulturen kring sporten.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga, alla nivåer är välkomna!

Boka Hello World! Camp 2021