Våra studios och lägerspår för JUNIORER födda 2008-2011

För varje studio finns ett eller flera lägerspår som man väljer när man bokar sin lägervecka.

För juniorer (födda 2008-2011) ges lägerspåren alltid i kombination med annan aktivitet och då ägnar man alltså halva tiden åt studion. Vi har dock alltid en kodstuga öppen för de som önskar mer kod och mindre lek när komboaktiviteten pågår. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller redan varit med tidigare – vi delar in i mindre grupper efter kunskap och i kodstugan kan du alltid få nya utmaningar.

I ÖVERSIKTEN NEDAN SER DU VILKA SPÅR SOM ERBJUDS DE OLIKA VECKORNA I GÖTEBORG RESPEKTIVE STOCKHOLM.

FÖR JUNIORER (födda 2008-2011)

Klicka på ikonerna för att läsa mer!
STUDIOBESKRIVNINGLÄGERSPÅRKOMBO MEDFÖR VEMCAMP OCH VECKA
scratch-130x130Scratch – BlockprogrammeringScratchstudio + Multiaktivitet För alla!Göteborg
30-32

Testa både hårdvara & mjukvara med Scratch, Codebug, CAD och 3D-printingSkaparstudio + Multiaktivitet För alla!

Stockholm
25-33
Skaparstudio + Streetdance Stockholm
29-31
Skaparstudio + Ridning Minst ett års ridvanaStockholm
32
Lua - textbaserad programmering

Utforska och prova på textbaserad programmering i språket Lua i det populära spelet Minecraft
Kodstudio Minecraft + Multiaktivitet För alla!

Rek för 10-11 år
(kräver läs- och skrivkunnighet samt att kunna hantera ett tangentbord)
Göteborg
30-32
Stockholm
25-33
Kodstudio Minecraft + Streetdance Stockholm
29-31
Kodstudio Minecraft + Ridning Minst ett års ridvanaStockholm
32

SCRATCHSTUDIO 

Kombo – halva dagen Multiaktivitet

I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att använda oss av Scratch, ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med att exempelvis bygga egna spel eller interaktiva historier.

FÖR VEM:

Scratch passar dig som aldrig har programmerat förut och vill lära dig mer om hur kod fungerar på ett roligt och spännande sätt. Är du nyfiken på hur spel är uppbyggda och vill få chansen att bygga några själv – då är det här spåret för dig!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Inga alls! Du kommer att få lära dig precis allt du behöver veta för att göra dina egna projekt!

SKAPARSTUDIO

Kombo – halva dagen Multiaktivitet, Streetdance eller Ridning

I Skaparstudion får du lära dig hur du kan skapa egna produkter som t ex smycken, reservdelar, konst, leksaker eller andra föremål med hjälp av datorn. Du får även möjlighet se dina skapelser komma till liv i våra 3D-skrivare. Du kommer också att få utforska grunderna i programmering och datalogiskt tänkande, genom att skapa egna spel eller interaktiva berättelser i Scratch.

Under veckan får du dessutom experimentera med elektronik, tryckknappar, displayer och lysdioder, samt programmera mikrokontrollern Codebug. I slutet av veckan kommer du att kunna bygga en robot, en spelkontroll eller kanske prototypen till morgondagens coolaste uppfinning. Du får testa på det mesta, med andra ord!

FÖR VEM:

Är du en person som vill veta hur saker fungerar och gillar att plocka isär grejer eller bygga nya prylar? I så fall är Skaparstudion perfekt för dig!

Har du redan gått Skaparstudion på läger tidigare, så hjälper vi dig att hitta nya utmaningar!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga speciella förkunskaper.

KODSTUDIO MINECRAFT – rek för 10-11 år

Kombo – halva dagen Multiaktivitet, Streetdance eller Ridning

Gillar du Minecraft och har lust att skapa nya världar där du dessutom styr världen med kod? Lär dig hur då får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du istället kan bygga det där stora slottet som du alltid velat bygga!

I det här spåret för du lära dig programmeringsspråket Lua och hur du använder det för att styra robotar i denna rutiga värld.

FÖR VEM:

För dig som vill kombinera den fantasi, kreativitet och skaparglädje som finns i Minecraft och samtidigt lära dig textbaserad programmering från grunden!

Har du gått kodstudio Minecraft tidigare på läger eller meetup hjälper vi dig att hitta nya utmaningar i vår kodstuga som alltid är öppen.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du behöver inga som helst förkunskaper i programmering, Tangentbordet används dock flitigt i detta spår så är du inte redan van så rekommenderar vi att du tex vänjer dig att spela Minecraft från en dator med tangentbord.

MULTIAKTIVITET

Kombo – halva dagen ScratchstudioSkaparstudio eller Kodstudio Minecraft

I Multi erbjuder vi en blandning av olika spännande uteaktiviteter (kläder efter väder!). Allt från såpasliding till fotoorientering blandas med en härlig mix av olika typer av sporter, vattenaktiviteter och roliga sommarlekar. Vi har alltid kodstugan öppen för de som tycker att det blir lite för mycket spring!

FÖR VEM:

För alla våra juniorer med mycket spring i benen, fantasi och leklusta!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Vi gissar att alla barn har lekt! Så inga!

STREETDANCE

Kombo – halva dagen Skaparstudio eller Kodstudio Minecraft

Här får du dansa loss med några av Sveriges bästa danslärare som till vardags tränar flera av de bästa dansare som Sverige har i streetdance! Du får lära dig grunderna i streetdance eller nya häftiga moves om du redan dansar!
Under halvdagspasset kör vi en ordentlig danslektion i danssalen och en del med mer fokus på koreografi och om vädret tillåter lite extra bad och spring på gräsytorna!

FÖR VEM:

För dig som gillar dans och rörelse till skön musik!

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Streetdance är både för dig redan håller på med dans och för dig som är nyfiken att prova för första gången!

RIDNING

Kombo – halva dagen Skaparstudio eller Kodstudio Minecraft

Här får du som älskar hästar och ridning under fyra dagar ridlektioner hos Ågesta Ridskola som ligger granne med Ågesta Folkhögskola. Förutom ridlektioner får ni kunskaper inom hästskötsel, hästhantering och teori med hästkunskap.

Ågesta Ridskola tillhandahåller hjälmar till deltagarna. Glöm inte ombyte att ha med när du är i stallet och skor med klack är ett krav. Ta gärna med din ridväst.

FÖR VEM:

För dig som redan har ridvana. OBS – ej för nybörjare som aldrig har ridit förut.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du måste ha ridit i minst 1 år, detta är inte ridning för nybörjare.

Till lägerbokningen!

 

>> CAMP STOCKHOLM

 

>> CAMP GÖTEBORG