HELLO WORLD! CAMP GÖTEBORG

Tack för en underbar lägersommar! Vi planerar redan för Hello World! Camp 2020! Tills dess har du väl inte missat att vi har meetups hela hösten?

 

Meetup Göteborg

I sommar är det PREMIÄR för vårt nya läger i Göteborg! Det blir tre underbara veckor på Wendelsberg Folkhögskola i Mölnlycke.

För UNGDOMAR 12-18 år (födda 2001-2007) har vi både övernattnings- och dagläger, flera lägerspår inom digitalt skapande, samt kombos med multisport eller teater!

För JUNIORER 8-11 år (födda 2008-2011) har vi dagläger som kombinerar digitalt skapande med multiaktivitet. Övernattning erbjuds tillsammans med en medföljande vuxen.

WENDELSBERG

Wendelsberg Folkhögskola ligger naturskönt i Mölnlycke strax öster om Göteborg. Vi bor på slottet, har gräsytor, skog och sjö och en alldeles egen teater.

ATT TA SIG HIT

Det tar ca 30 minuter att åka kommunalt från centrala Göteborg och bussen stannar strax intill. Deltagare och volontärer som reser in med SJ möts av våra ledare vid tåget på stationen och vi ser självklart till att alla kommer med rätt tåg hem när veckan är slut.

HUR MAN BOR

Ungdomarna bor på slottets vindsvåning tillsammans med andra tjejer respektive killar i samma ålder i två-fyrabäddsrum med toalett och dusch i korridoren. Juniorer som sover kvar bor tillsammans med en medföljande vuxen.

UNGDOMAR 12-18 ÅR (födda 2001-2007)

VAD HÄNDER PÅ LÄGRET?

ÖVERNATTARE: Lägret börjar på söndagen kl 15 med inflyttning, gemensamma aktiviteter, middag och en första kvällsaktivitet.

ALLA:  Lägerdagarna måndag till fredag har ett förmiddagspass kl 9-12 och ett eftermiddagspass kl 14-17 när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Efter lunch, som lagas av Wendelsbergs kockar, följer ett pass med gemensamma fritidsaktiviteter med bad och uteaktiviteter om vädret tillåter. Därefter är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 17 när daglägerdeltagarna checkar ut för dagen.

ÖVERNATTARE: Efter fritid och middag i matsalen har vi häftiga kvällsaktiviteter av varierande slag med mycket digitala inslag.

ALLA: Veckan avslutas med en slutexpo där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas på fredagen klockan 15.

Läs mer i Lägerinfon!

JUNIORER 8-11 ÅR (födda 2008-2011)

VAD HÄNDER PÅ LÄGRET?

Lägerdagarna måndag till fredag har ett förmiddagspass kl 9-12 och ett eftermiddagspass kl 13-16 när man är i sina respektive lägerspår och ägnar sig åt digitalt skapande – eller sin komboaktivitet!. Självklart har vi raster och frukt/mellanmål under lägerspårspassen.

Efter lunch, som lagas av Wendelsbergs kockar, är det åter tid i lägerspåren fram till ca klockan 16 när det är dags för hemgång.

Veckan avslutas med en gemensam mässa där deltagarna har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan. Lägret avslutas på fredagen klockan 15.

Läs mer i Lägerinfon!

 

LÄGERSPÅR

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli?

Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. I Göteborg har vi Scratch och Kodstudio Minecraft i kombo med Multiaktivitet för juniorerna och för ungdomarna har vi Spelstudio Unity3D samt Webbdesign och Python i kombo med Teater!

Kolla igenom noga och välj det som passar och intresserar dig bäst!

Eller ta tåget till Camp Stockholm där det finns ännu fler lägerspår!

Lägerspår Juniorer
Lägerspår Ungdomar

 

 

TRIVSELREGLER, SÄKERHET & FÖRSÄKRING

För att alla ska ha en säker och bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla deltagare måste följa. Läs igenom dessa noga!

Har ditt barn särskilda behov behöver du själv delta som stöd eller ombesörja stödresurs från din kommun. Vi har hög ledartäthet (minst 1 på 8 deltagare) men våra ledare har dessvärre varken utbildning eller möjlighet att vara stödperson åt enskilda deltagare.

Våra ledare har genomgått utbildning i Hjärt-Lung-Räddning (HLR) samt livräddning och både ledare och volontärer har fått visa upp ett utdrag ur belastningsregistret från Polisen. Alla barn och ungdomar som är på lägret täcks av vår olycksfallsförsäkring i If. Deltagarna ansvarar själva för egna värdesaker.

BOKA PLATS PÅ HELLO WORLD! CAMP GÖTEBORG 2019

I bokningstabellerna nedan ser du kursutbudet för respektive lägervecka.

Vill du boka plats på Camp Stockholm gör du det HÄR!


DU BOKAR:

  • Typ av biljett – ungdom/junior, tjej(annat)/kille(annat), övernattning/dagläger eller volontärsbiljett
  • Lägerspår – läs mer om våra lägerspår
  • Osäker på vad som är rätt spår? Så länge det finns platser kvar går det alltid bra att byta vecka/biljettyp/lägerspår

AVGIFT & BETALNING

  • Läs mer om våra lägeravgifter. Lägre avgifter erbjuds automatiskt när du bokar men bara om du ansökt om reducerad avgift för barnet på MINA SIDOR innan du bokar.
  • Ställer du upp som volontär återbetalas upp till 1 000 kronor av lägeravgiften EFTER genomförd volontärsvecka. Läs mer HÄR!
  • Sökt stipendium? Boka din lägerplats nu och betala den inkomstbaserade avgiften – får du stipendium återbetalas hela lägeravgiften!
  • Du betalar genom att välja ”gå till kassa” och väljer sedan hos Klarna när och hur du önskar betala. Har du inte gått vidare till Klarna och slutfört köpet inom 24 timmar tas bokningen bort automatiskt.
  • Har du en rabattkod till lägret så skriver du in den när du kommer till kassan!
  • Vid avbokning senast 60 dagar innan lägret börjar, återbetalas hela avgiften minskat med en administrativ avgift om 300 kronor per lägervecka och deltagare. Mer info i våra köpvillkor.

REDO?

Vet du vilken typ av biljett och vilket lägerspår du vill boka? Har du läst igenom våra Köpvillkor vår Personuppgiftpolicy och våra Trivselregler så att du är redo att godkänna dessa? Då är du redo att klicka på ”Till bokningen” för aktuell lägervecka!


FULLBOKAT?

Finns det ingen plats med den biljett eller till det spår ni helst önskar boka? Boka näst bästa alternativet och ange på Mina bokningar vad du vill byta till. Vi försöker alltid skapa platser och uppfylla önskemålen så långt det är möjligt!

Du kan också ställa dig i kön genom att trycka på ”Ställ mig i kön” under aktuell lägervecka. De som bokat plats kommer först i kön att byta vecka/biljett/spår men blir det någon plats över kommer vi att höra av oss till er!


Våra läger anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.


  Platser kvar
  Fåtal platser kvar
  Fullbokat

Hämtar lägerveckor