Bli volontär på Hello World! Camp!

Vill du vara en del av Hello World! Camp? Vi söker nu volontärer som är med och skapar oförglömliga minnen på lägret tillsammans med våra ledare och annan personal! Utan våra volontärer skulle det inte gå att ordna så stora läger med den kvalitet som vi är stolta över att ha.

Vi söker två olika sorters volontärer: dagvolontärer och nattvolontärer (också känt som ”hustomte”).

Som tack för din volontärsinsats drar vi, om du är vårdnadshavare till någon lägerdeltagare, av 1000 kr på lägeravgiften.

Ansök här

Dagvolontärer

Du jobbar måndag till fredag och ingår i serviceteamet på lägret. Serviceteamets ser till att all markservice fungerar och att vara extra vuxna på plats. Din dag börjar klockan 9.00 då du börjar med att plocka undan frukosten. Under dagen hjälper du till med olika saker som att ordna fika och mellanmål, hålla ordning under lunchen, åka och handla, tvätta, hålla ordning, skjutsa barn till komboaktiviteter, plåstra om eller hänga med barn som behöver en paus från aktiviteterna och med diverse administrativa arbetsuppgifter. Ni är ett litet team på två till fyra dagvolontärer som hjälps åt under ledning av lägrets servicechef. Dagarna slutar klockan 17.00 när de sista dagdeltagarna går hem, utom på fredagen då lägret avslutas klockan 15.00.

Vi bjuder på lunch och mellanmål under dagtid – övernattning och middag ingår ej. Om du som är dagvolontär bokat övernattningsläger med din junior återbetalas även kostnaden för halvpension på 500 kr efter genomförd lägervecka.

Nattvolontär

Som nattvolontär sover du på lägret söndag till och med fredag i nattjoursrummet och har jour om något barn skulle behöva hjälp mellan 22.00 och 07.30. Därefter ansvarar du för att plocka fram frukosten och lämnar sedan över till dagvolontärerna klockan 09.00. Perfekt för dig som har ett jobb på dagtid eller vill spendera dagarna att utforska de vackra omgivningarna kring våra lägerplatser! Vår lägerledning finns självklart som bakjour om det skulle behövas, men tanken är att de och ledarna ska kunna vara helt lediga under nattetid.

Till dig som nattvolontär ingår alla måltider om du väljer att vara kvar på lägret även under dagtid.

Om uppdraget

  • Som volontär är du en del av Hello World! och vi ser därför att du delar våra värderingar!
  • Behöver du vara med på lägret som stödperson åt ditt barn är det oftast inte möjligt att samtidigt fungera som volontär.
  • Det finns ett begränsat antal volontärsplatser varje vecka.

Om ansökan

  • Du ansöker om att bli volontär i formuläret nedan – det tar bara ett par minuter.
  • I samband med din ansökan vill vi att du ansöker om utdrag ur belastningsregistret.
  • Efter att ha skickat ansökan ställer du dig i kö som volontär (vuxenbiljett) på aktuellt läger/lägervecka.
  • Vi återkopplar inom en vecka om du har fått plats som volontär eller inte.

Ansök här!

powered by Typeform