Hello World! Camp

Hello World! Camp är till för barn och ungdomar 8-18 år som i en härlig lustfylld miljö vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande kombinerat med häftiga fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet.

De 3 000 barn och ungdomar som hittills varit på våra läger gav snittbetyget 4,3 (av 5) och hela 93% är inspirerade att lära sig mer!

I år anordnar vi läger i både Stockholm och Göteborg.

Välj det lägerspår som passar dig

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli?

Lägerspåren är fokuserade på olika former av digitalt skapande och anpassade för olika kunskapsnivåer. Nyheter för i år är Youtubestudio, Digital musikproduktion, Mattestudio, Spelstudio by King Grund och Studio V.

Välj det som passar och intresserar dig bäst!

Läs mer

Kombinera med andra intressen

Vi tycker det är viktigt att det finns något för alla, därför har vi skapat våra kombospår. Väljer du ett kombospår så kommer du att ägna halva dagen åt digitalt skapande och andra halvan åt streetdance, multiaktivitet, golf, ridning eller teater!

Oavsett om du går kombospår eller inte så ingår alltid en stor dos av fritidsaktiviteter och bad i solen mellan spårpassen!

Ett läger för hela Sverige


Alla ska ha råd att vara med

Tack vare stöd från våra Hello World! Partners kan vi ha deltagaravgifter baserade på familjens inkomst och det finns dessutom massor av stipendier som ger helt fritt deltagande att söka! Våra partners ARROW och Microsoft ser också till att alla får lånedatorer.


Oavsett var man bor

Vår partner SJ bjuder på tågresan till och från lägret så att deltagare från HELA SVERIGE kan vara med! Här träffar man kompisar från Sveriges alla län och många andra länder. 2018 hade vi deltagare från 19 av Sveriges 21 län och från länder som USA, Belgien, Norge, Finland och Schweiz!


Samma förutsättningar oavsett kön

I den svenska IT-branschen är bara 20% av de anställda kvinnor. Vi på Hello World! vill ändra den siffran! 2018 var hela 44% av våra övernattande deltagare tjejer och nästan hälften av våra stipendier riktar sig till dig som identifierar dig som tjej eller ickebinär. För oss är det nämligen en självklarhet att framtidens digitala stjärnhimmel är jämställd.


Våra läger anordnas i samarbete med Sensus studieförbund.

Våra ledare

Våra härliga ledare pluggar ofta på universitet inom något teknikrelaterat och är perfekta förebilder för lägrets deltagare. Förutom att de är superkunniga inom våra lägerspår så är de förberedda att ta hand om våra deltagare på allra bästa sätt! Alla ledare genomgår utbildning i HLR och livräddning, och utbildas löpande i pedagogik och ledarskap.

Utöver våra ledare har vi också juniorledare – de går på högstadiet eller gymnasiet och är med som extra hjälp på spårpassen. Juniorledarna är inte sällan stjärnor som tänts under tidigare läger.

Röster från lägret

”Det bästa med Hello World!s läger är att jag har fått lära mig så mycket nya saker, som att programmera hemsidor och kodning. Det är så roligt här och man träffar så mycket nya människor!”

Matilda, 13 år

”Igår morse körde jag tre mycket tveksamma 11-åriga tjejer till HW-lägret. Redan efter första dagen så var all tveksamhet bortblåst! De tycker att det är hur roligt som helst istället. Talade just med Laura efter dag 2 och de är entusiastiska! Idag var det teknikdag och Laura förklarade ett långt tekniskt sammanhang för mig. Så roligt! Det var precis vad jag hade hoppats på. Känns extra roligt att just få in inte bara barn, utan särskilt flickor, i tekniksammanhang.”

Mamma till lägerdeltagare


Läs gärna EMG:s fina artikel ”Här är sommarens häftigaste läger” på kurser.se!

Fr.o.m. 2019 ordnar vi camps på två ställen!

 

>> CAMP STOCKHOLM (v24/25-33)

 

>> CAMP GÖTEBORG (v30-32)