Hello World! Camp

Vi har sedan starten 2016 haft tusentals barn och unga på något av våra Camps. Vi vill göra digitalt skapande tillgängligt för alla, oavsett vart du bor, vilka föräldrar du har eller dina tidigare erfarenheter av digitalt skapande!

Intresseanmälan till Camp 2021

Ett läger för alla

Från starten har det varit superviktigt att Hello World! Camp är för alla barn och ungdomar.

  • Alla ska ha rådlägeravgiften baseras på hushållets inkomst.
  • Hela Sveriges läger – fria tågresor med SJ till lägret.
  • Samma förutsättning oavsett kön – vi jobbar aktivt för att alla ska trivas hos oss och för att skapa en jämn könsbalans (därför reserverar vi hälften av platserna åt tjejer/annan könsidentitet).
  • Från nybörjare till avancerat – vi har ett stort utbud av studios att välja mellan så att det ska finnas något för alla!

Utforska en studio under en vecka

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika studios så att det ska finnas något för alla. Välj mellan att 3D-printa, koppla och fixa i Skaparstudion, skapa din egna 3D-värld i 3D-studion, designa och utveckla dina egna spel i våra spelstudios, skapa musik i vår musikstudio, och mycket mer!

Vi har ett brett utbud av studios och kombos för juniorer och ungdomar!

Välj om du vill gå en kombo

Vi tycker det är viktigt att det finns något för alla, därför har vi skapat våra kombospår. Väljer du ett kombospår så kommer du att ägna halva dagen åt digitalt skapande och andra halvan åt streetdance, multiaktivitet, golf, ridning, teater eller taekwondo (nyhet)!

Oavsett om du går kombospår eller inte så ingår alltid en stor dos av fritidsaktiviteter och häng i solen mellan det digitala skapandet!

Våra ledare

Våra härliga ledare pluggar på tekniska program och står för inspiration och att vara fina förebilder för våra barn och unga. Förutom att de är superkunniga inom våra studios så är de också förberedda att ta hand om våra deltagare på allra bästa sätt.

Alla ledare genomgår utbildning i HLR och livräddning och utbildas löpande i pedagogik och ledarskap.

Trivselregler

För att alla ska ha en säker och bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla som vistas på lägret måste följa. Vi vill att alla läser igenom dessa noga hemma inför lägret.

Läs våra Trivselregler

Om Hello World!

Vi är en ideell förening som tillsammans med näringsliv, högskolor, studenter och samhälle vill öppna dörren till digitalt skapande, naturvetenskap och teknik för alla barn och unga. Oavsett tidigare erfarenhet eller bakgrund.

Alla är välkomna! Nybörjare eller avancerad, kille, tjej eller icke-binär, vem du än är eller kommer ifrån. Vi verkar aktivt för balans och att öppna dörren för fler. Därför baseras alla anmälningsavgifter på hushållets inkomst och vi bjuder på tågresor till och från våra läger. Det finns också stipendier att söka för den som vill.