Hello World! Camp

Vi har sedan starten 2016 haft tusentals barn och unga på något av våra Camps. Vi vill göra digitalt skapande tillgängligt för alla, oavsett vart du bor, vilka föräldrar du har eller dina tidigare erfarenheter av digitalt skapande!

Ett läger för alla

Från starten har det varit superviktigt att Hello World! Camp är för alla barn och ungdomar.

  • Alla ska ha rådlägeravgiften baseras på hushållets inkomst.
  • Hela Sveriges läger – fria tågresor med SJ till lägret.
  • Samma förutsättning oavsett kön – vi jobbar aktivt för att alla ska trivas hos oss och för att skapa en jämn könsbalans (därför reserverar vi hälften av platserna åt tjejer/annan könsidentitet).
  • Från nybörjare till avancerat – vi har ett stort utbud av studios att välja mellan så att det ska finnas något för alla!

Välj en studio som passar dig

Vad tycker du är roligt, vad vill du upptäcka, vad drömmer du om att bli? Vi har många olika studios så att det ska finnas något för alla. Välj mellan att 3D-printa, koppla och fixa i Skaparstudion, skapa din egna 3D-värld i 3D-studion, designa och utveckla dina egna spel i våra spelstudios, skapa musik i vår musikstudio, och mycket mer!

Vi har olika utbud av studios och kombos för juniorer (f. 2009-2012) och ungdomar (f. 2002-2008).

Läs om studios för Juniorer
Läs om studios för Ungdomar

Välj om du vill gå en kombo

Vi tycker det är viktigt att det finns något för alla, därför har vi skapat våra kombospår. Väljer du ett kombospår så kommer du att ägna halva dagen åt digitalt skapande och andra halvan åt streetdance, multiaktivitet, golf, ridning, teater eller taekwondo (nyhet)!

Oavsett om du går kombospår eller inte så ingår alltid en stor dos av fritidsaktiviteter och häng i solen mellan det digitala skapandet!

Vi har olika utbud av studios och kombos för juniorer (f. 2009-2012) och ungdomar (f. 2002-2008). Som junior väljer du alltid en kombo och som ungdom är det upp till dig.

Läs om kombos för Juniorer
Läs om kombos för Ungdomar

Sök Hello World! Stipendium

Vi behöver få ännu flera som förstår den digitala världen och som förverkliga sina drömmar inom digitalt skapande! Tack vare stöd från våra partners har vi möjlighet att dela ut stipendier till barn och ungdomar som vill ha en oförglömlig lägervecka och ett helt år deltagande på Hello World! meetups i våra meetupstäder. För varje stipendiat reduceras också avgifterna till fyra andra deltagare, för att ge alla barn och unga en chans att upptäcka digitalt skapande.

Sök stipendium

En vecka på Hello World! Camp

Hello World! erbjuder två olika typer av läger: dagläger (för juniorer och ungdomar) och övernattningsläger (endast för ungdomar)*.

Övernattningsläger: Lägret börjar på söndagen** kl 15 med inflyttning, lära-känna-varandra-aktiviteter, middag och en första kvällsaktivitet. Under veckan kommer efter fritid och middag häftiga kvällsaktiviteter av varierande slag med mycket digitala inslag.

Dagläger + övernattningsläger: Lägerdagarna (måndag till fredag**) startar kl 9 (incheckning från 08.30) och har ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass när man är i sina respektive studios och kombos skapar och utvecklas! Självklart har vi raster, frukt/mellanmål och lunch under dagarna för att hålla energinivåerna uppe. Dagen avslutas sedan kl 16 för juniorer (med möjlighet att stanna på fritids till kl 17) och kl 17 för ungdomar, förutom sista lägerdagen som avslutas kl 15.

Hello World! Camp avslutas med en slutexpo där alla deltagare har möjlighet att visa upp för varandra och sina familjer vad de har skapat under veckan.

*Under vissa veckor erbjuder vi även möjlighet för juniorer att sova över på lägret med medföljande vuxen. Detta gäller i år v. 28-31 på Camp Stockholm.

**Midsommarveckan är förskjuten så att den börjar på lördagen/söndagen och slutar på torsdagen.

Våra ledare

Våra härliga ledare pluggar på tekniska program och står för inspiration och att vara fina förebilder för våra barn och unga. Förutom att de är superkunniga inom våra studios så är de också förberedda att ta hand om våra deltagare på allra bästa sätt. Alla ledare genomgår utbildning i HLR och livräddning och utbildas löpande i pedagogik och ledarskap.

Bli volontär!

Vill du vara en del av Hello World! Camp? Vi söker nu volontärer som är med och skapar oförglömliga minnen på lägret. Du kan vara dagvolontär (9.00-17.00) eller nattvolontär (som sover på lägret).

Alla vuxna som vistas på lägret gör utdrag ifrån polisens belastningsregister.

Läs mer och ansök

Trivselregler

För att alla ska ha en säker och bra vistelse hos oss på lägret har vi gemensamma trivselregler som alla som vistas på lägret måste följa. Vi vill att alla läser igenom dessa noga hemma inför lägret.

Trivselregler

Hello World! är en allmännyttig ideell förening som med läger och meetups uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst med digitala verktyg. Vi gör digitalt skapande tillgängligt för alla barn och ungdomar oavsett bakgrund och förutsättningar.